katka Švejnohová: Dárcovská výzva pro projekt SOS Ukrajina

Míša na cestu

vybíráme od 28.2.2022
24 500 Kč
vybráno 613 % z 4 000 Kč

přispělo

38 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

Míša na cestu 

je prostě takový méďa, který vznikl tak trochu ze "zoufalství"... když jsem přemýšlela, co já vlastně mohu nabídnout, abych pomohla.....a pak jsem došla k názoru, že pořád lepší udělat něco, než neudělat nic....


Jako máma tří dětí si asi ani nechci představit situaci, kdy ze dne na den bych měla sbalit věci sobě a svým dětem a vydat se na cestu bůhví kam, jen s pocitem, že prostě musím a dělám dobře. Nechci tu psát srdceryvné články o tom, jak strašné to je...to vidíme všichni.
Je to prosté, chtěla jsem pomoci něčím, co třeba trochu umím a co by pomohlo.....těm, kteří s tím nemají vůbec nic společného, těm, kteří těžko chápou svět dospělých, natož svět "totálních magorů", těm, kteří to možná ve finále z nás všech odnesou úplně nejvíc...dětem.
Mohla jsem 500Kč poslat rovnou na účet Člověka v tísni, ale já si řekla, že to zkusím jinak...za 500Kč jsem nakoupila materiál a ušila z nich 20 medvídků, s pomocí svých dětí. Medvídci se ve středu 2/3 vydají směr slovensko - ukrajinské hranice, aby tam udělali radost, alespoň na chvilinku, dětem, které ze dne na den ztratily to nejdůležitější - pocit bezpečí. 
A třeba se ta moje vložená částka znásobí nejen radostí dětí, ale i částkou na kontu Člověka v tísni.
Protože dvojitá pomoc je víc než jen ta jedna, rozhodla jsem se, že každému z medvídků můžete "virtuálně koupit jízdenku" či zkrátka podpořit na cestě, pojmenujte si to jak jen chcete. Vybraná částka poputuje ihned a přímo na S.O.S. Ukrajina od Člověka v tísni. 

Předem moc děkuji - za sebe, protože mi tím uděláte radost, za své děti, které získají pocit, že pomoci může opravdu každý a za ty, kterým Vaše finanční pomoc přijde určitě vhod.
Katka

People in Need - Člověk v tísni
Děkujeme, že chcete pomáhat s námi! Váš dar použijeme na pomoc obětem války na Ukrajině. Člověk v tísni od začátku invaze na Ukrajinu poskytl pomoc více než 1 milionu lidí. Vypravili jsme 17 humanitárních vlaků a více než 60 kamionů s jídlem, hygienickými potřebami nebo matracemi a balenou vodou, a to i do zničené Buči, Irpině nebo Chersonu, které opustila ruská vojska. Naše týmy se do oblastí dostaly jako jedny z prvních. Tam, kde fyzicky nejsme, finančně podporujeme místní neziskové organizace. Opravujeme v zemi obytné domy nebo školy, ale i vodovodní systémy, pomáháme na východě i západě Ukrajiny, ale také v České republice. Působíme v kolektivních centrech pro uprchlíky, doučujeme ukrajinské děti češtinu, provozujeme helplinku pro ukrajinské uprchlíky. Vyzýváme proto všechny, kterým také není lhostejný vývoj Ukrajiny a chtějí pomoci, aby přispěli.
V srpnu 2014 jsme začali pomáhat lidem uprostřed bojů na Ukrajině a vyhlásili proto sbírku SOS Ukrajina. Vleklý ozbrojený konflikt na východě země způsoboval dlouhotrvající humanitární krizi, zejména v Doněcku a Luhansku jsme dlouhodobě pomáhali 200 000 lidí – poskytováním finanční pomoci na nákup základních životních potřeb, hygienických balíčků nebo potravinových balíčků s moukou, olejem, solí a cukrem. Opravami poničených domů a zdrojů pitné vody. Nabízíme i psychosociální pomoc. Momentálně se zaměřujeme na humanitární pomoc obětem konfliktu a opravy poničených měst.


Děkujeme, že pomáháte s námi! Více na www.clovekvtisni.cz

Věřím, že takový krásný Medvídek udělá radost ukrajinským dětem, stejně jako mě.
Šťastnou cestu

Jaroslav Čech
1 000 Kč

Děkuju moc Tobě i tatínkovi, Míšové už snad usínají v náručí dětí, doufejme, že v klidu a bezpečí.

katka Švejnohová

At dela Misa radost tam kde medvěd dela smutek

Pavel Hrabanek
500 Kč

Pavle, moc Vám děkuji a kdo ví, třeba Míša medvědovi domluví... tak, jak to v pohádkách bývá...a i my dospělí budeme věřit, že zlo bude potrestáno a dobro zvítězí.

katka Švejnohová

Krásný, něžný nápad.

Vojtěch Horáček
5 000 Kč

...a od Vás krásné a velkorysé gesto, dekuji moc, neskutečně moc si toho vážím💙

katka Švejnohová

:o)

Martina Rumlová
300 Kč

Míša moc děkuje za jízdenku v businessu :-) Jsi báječná!

katka Švejnohová

Přeji méďům šťastnou cestu. Krásný nápad ☺

Andrea
3 000 Kč

Andrejko, ty chceš vyslat rovnou fotbalovou jedenáctku vlastním tryskáčem, viď? Obrovitánské díky za tak neuvěřitelnou částku, moc si toho vážím!

katka Švejnohová

Krásný nápad, kupuji méďovi jednu business❤️

Vendula Picková
300 Kč

Méďa se tetelí blahem, jak si na cestě pohoví, velké díky Vendulko!

katka Švejnohová

Štastnou cestu. Ať žije svobodná Ukrajina 🇨🇿

Jan Svačina
300 Kč

Méďové moc děkují za jízdenku v businessu :-) Pojede se jim mooooc pohodlně !!

katka Švejnohová
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
People in Need - Člověk v tísni, projekt: SOS Ukrajina