Marie P.: Dárcovská výzva pro projekt Hostitelská péče pro děti z dětských domovů

Radosti není nikdy dost, pojďte se mnou slavit!

vybíráme od 10.2.2022
6 300 Kč
vybráno 16 % z 39 000 Kč

přispělo

12 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Za měsíc budu mít narozeniny, poslední s trojkou na začátku. Neslavila jsem, ani nepamatuju... a vlastně je mi to docela líto. Tak velkou kalbu, abychom si ta léta společně vynahradili, uspořádat neumím - ale znám lepší způsob!!

Pojďte mi jen maličko pomoct měnit k lepšímu život těch, co se narodili pod méně šťastnou hvězdou. 
...protože to je úplně nejvíc, žejo?

Každé dítě by mělo vyrůstat v milující rodině, to je jasné. Ne pro každé se taková najde. I děti z dětských domovů by ale potřebovaly zažít něco jako "obyčejnou rodinu", aspoň trochu, aspoň někdy (nebo klidně i neobyčejnou, pro mne za mne). Na to není ani potřeba najít pěstouny - stačí prostě dospělý, půjčená máma, táta..., který dítě vezme občas ven. Na výlet, na fotbal, domů. Domů na Vánoce, na prázdniny. Jmenuje se to hostitelská péče a strašně moc lidí o ní ani neví. S hostitelskou péčí pomáhají lidem srdcaři z organizace Děti patří domů. Pojďme jim pomoci pomáhat. Díky vašemu příspěvku se třeba o této možnosti dozví víc rodin, a hostitelství u nás nebude tak velice vzácné.

Díky.

M.



(PS: ten obrázek není z fotobanky!, to je náš Kryštof :-) )

Děti patří domů, z. s.
I děti z dětských domovů si přejí mít “svého člověka” .....
Děti vyrůstající v dětských domovech si z vlastních rodin nesou pošramocené vzory partnerského a rodičovského chování a ústavní výchova jim je už ze své podstaty nemůže poskytnout. Hostitelská rodina pro ně může být dobrou korekční zkušeností.

V dětských domovech je aktuálně přes 8 000 dětí a i oni touží mít “svého člověka”, někoho, kdo je bude mít rád i s jejich chybami, kdo jim pomůže, vyslechne je, s kým budou moci v životě počítat.

Cílem projektu je pečlivá příprava kompetentních stran (pracovníků dětských domovů, dětí, úřadů a hostitelů), poradenství a dlouhodobé provázení dětí a hostitelských rodin.

Pomozte finanční podporou dětem z dětských domovů zažít úspěch, posílit sebedůvěru a vidět model fungující rodiny a vztahů v ní!

🍀

Dárce
500 Kč

Všechno nejlepší, Marjánko!♥️

Dárce
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Děti patří domů, z. s., projekt: Hostitelská péče pro děti z dětských domovů