Jana Krákorová: Dárcovská výzva pro projekt Podpořte NEJSTE SAMI - mobilní hospic, z.ú.

Janina narozeninová dárcovská výzva pro mobilní hospic Nejste sami.

vybíráme od 2.2.2022
60 560 Kč
vybráno 151 % z 40 000 Kč

přispělo

53 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
25. února mám kulaté narozeniny. Je mi teprve 40! A jako jesenické patriotce by mi největší radost udělala podpora neziskové organizace Nejste sami - mobilní hospic, z. ú.
Nejste sami, jako jediný poskytovatel v Olomouckém kraji, již šestým rokem poskytuje mobilní paliativní péči i dětským pacientům a jejich rodinám. Za dospělými pacienty jezdí tým jen do okolí Olomouce, ale za těmi dětskými napříč celým krajem i přes 100 km. Jsou k dispozici nepřetržitě 365 dní v roce. Starají se o chronicky nemocné děti s život zkracujícím nebo limitujícím onemocněním. To jsou ty nejvážnější případy, které si dovedete představit. Do těchto rodin mobilní hospic jezdí a trpělivě pomáhá měsíce, někdy i roky.

Od roku 2021 působím v týmu Nadace rodiny Vlčkových, která má za cíl podporovat a rozvíjet dostupnost dětské paliativní péče v celé České republice. Společně s mnoha odborníky chceme přispět k tomu, aby dětská paliativní péče v České republice patřila do roku 2031 mezi světovou špičku. Podpora mobilního hospice Nejste sami může také přispět k lepší péči o vážně nemocné děti a jejich rodiny. 

Bohužel financování mobilní hospicové péče není stoprocentně hrazeno ze zdravotního pojištění, a proto je provoz této organizace závislý na darech a příspěvcích. 

Jakýkoli Váš dar pomůže dobré věci a může být součástí něčeho velkého a výjimečného. Díky moc všem za podporu. 

Jana



NEJSTE SAMI - mobilní hospic, z.ú.
Jsme nestátní zdravotnické zařízení, které od září 2016 poskytuje mobilní specializovanou paliativní péči terminálně nemocným dospělým a dětem v Olomouci a okolí. Pomáháme rodinám naplnit přání nemocných zůstat až do posledních dnů ve svém přirozeném domácím prostředí. V Olomouckém kraji jsme jedinou službou poskytující dětskou mobilní specializovanou paliativní péči. Neděláme nic přelomového, pouze nenásilně a přirozeně vracíme smrt zpět do domovů.
Cílem naší služby je poskytnout klientům takové lékařské, sesterské a další doprovodné zajištění a služby, které umírajícím zajistí důstojně strávené poslední chvíle bez bolesti, ostatních doprovodných symptomů nevyléčitelné nemoci, včetně klidného odchodu ve svém domově, ve společnosti svých nejbližších a přátel. Mobilní specializovaná paliativní péče je dospělým pacientům poskytována nepřetržitě 7 dnů v týdnu, 365 dní v roce.
 
Naši registrovanou zdravotnickou službu poskytujeme na území našeho kraje již čtvrtým rokem a počet našich klientů každoročně stoupá o více než jednu třetinu. Potvrzují se tak výsledky opakovaných statistických šetření, která hovoří o 80% obyvatel, kteří si přejí strávit poslední dny svého života doma a zde také zemřít. Osoby, které se rozhodnou zemřít doma tak mají v zádech oporu profesionálního multidisciplinárního týmu, který se věnuje nejen samotnému nemocnému pacientovi, tak doprovázející rodině, která potřebuje zejména ošetřovatelskou a psychosociální oporu.
 
O pozůstalou rodinu naše služba pečuje ještě následujících 12 měsíců, jak díky individuálním pozůstalostním terapiím, tak pravidelným setkáváním pozůstalých i spirituální službě kaplana. Naše služby jsou v duchu hospicového hnutí poskytovány z pohledu komplexního přístupu k člověku. Tedy služeb, které zajišťují a naplňují biologické, psychologické, sociální i duchovní aspekty života člověka nevyléčitelně nemocného i jeho rodiny.

Krásné narozeniny Jani! :*

K+H

Slíbila jsem, že když se dosáhne cílová částka, tak přispěji Nejste sami 4040,-Kč. Done :-)

Dárce

Držím palce!

Martin Ouzký

Jani,40x vše nej za nás staříky :-) Iv a Pe

Ivana a Josef Krákorovi

Janko, vse nej! V nove praci i do dalsi dekady. Moc ti drzim palce a fandim! Delas to skvele. Kveska

Jana Ponocna
200 Kč

Jani krásné narozeniny!💗

Zuzana Fritscherová
500 Kč

Vše nej... a je fajn alespoň symbolicky podpořit dobrou věc! :)

Radim Kašpar

Krásné narozeniny! A sprchový gel dostaneš taky :-) Za klan Nedvědů Eva

Eva Nedvědová

Jen to nejlepší k narozeninám, Jani🍀🥂

Jana U.
300 Kč

Jani, přeji krásné narozeniny a ať se ti co nevíce splní tvé "jedno velké (a krásné) narozeninové přání".

Michaela Hromková
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
NEJSTE SAMI - mobilní hospic, z.ú., projekt: Podpořte NEJSTE SAMI - mobilní hospic, z.ú.