Barbora Němcová: Dárcovská výzva pro projekt Na chvíli jen rodičem

K narozeninám oddych pro rodiče

vybíráme od 1.2.2022
11 300 Kč
vybráno 226 % z 5 000 Kč

přispělo

25 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Pojďme společně pomoci rodičům nevyléčitelně nemocných dětí být chvíli i někým jiným než člověkem pečujícím o toho, koho nejspíš mají rádi nejvíc na světě, 24 hodin denně 7 dní v týdnu.
Vítejte, přátelé! Tak přece jsem se k tomu dokopala a pokusím se využít svůj narozeninový měsíc nějak užitečně. Pojďme spolu podpořit Dům pro Julii a pomozme rodičům nevyléčitelně nemocných dětí být chvíli i někým jiným než člověkem pečujícím o toho, koho nejspíš mají rádi nejvíc na světě, 24 hodin denně 7 dní v týdnu.
Není to klišé. Jste-li rodičem, zdravé dítě je nejvíc. Když si potřebuju odpočinout, vystřídat a dělat chvilku něco jiného než být matkou, ale není komu říct o pomoc, občas "padám na hubu"... ale pak jedno z dětí onemocní a člověk u něj v noci sedí a nepřeje si nic víc, než aby mu zase bylo dobře. A když mu dobře zase je, uleví se i mně a na padání na hubu zase na chvilku zapomenu. Jenomže ne všichni rodiče mají tohle štěstí. Všichni si přejí, aby bylo jejich dětem líp, ale pro některé to zůstane u toho nesplněného přání. Už několik let pomáhám v jedné nadaci při posuzování žádostí o pomoc. Pokaždé, když čtu příběhy rodičů pečujících o své dlouhodobě, nevyléčitelně nemocné děti, mám chuť je poslat aspoň na týden na dovolenou, kde se bude někdo starat o ně. Na takovou dovolenou si teda díky této naší pomoci nejspíš nezajedou, ale "každých 500 Kč znamená darování až pěti hodin pro odpočinek, zařízení nezbytných záležitostí, dvou hodin jen pro sebe sama, pro rozvíjení partnerského života, dvě hodiny strávené s dalším dítkem." A to není málo! 5000 Kč znamená až 50 hodin času pro sebe, a to je hodně cenná věc. Dáme to? Ať mají rodiče nemocných dětí víc prostoru se čas od času pořádně nadechnout.
Díky!

PS: Fotku ani video nezvládnu natočit. Jsem ráda, že jsem se dokopala k tomuto, teď musím jít rychle chystat svačiny. Omlouvám se. :)
Dům pro Julii, z. ú.
Dlouhodobá péče o nevyléčitelně nemocné dítě je velmi náročná psychicky i fyzicky. Naše pečovatelka a zdravotní sestra dochází do rodin pomáhat s péčí. Dopřejme společně pečujícím chvíli odpočinku.
Kanyla, PEG, tracheostomie, DUPV, odsávačka, polohování, ... Výrazy lékařů a zdravotních sester? Omyl. Rodiče pečující o nevyléčitelně nemocné dítě v domácím prostředí jsou nuceni osvojit si mnoho zdravotnických výrazů a úkonů. Péče je vyčerpávající, rodiče se ocitají v sociální izolaci, často na pokraji finanční nouze. Jediná šance na odpočinek a nabrání sil do další péče je přenechat na chvíli péči někomu jinému. Ale komu?

Dům pro Julii nabízí podporu a pomoc rodinám s nevyléčitelně nemocnými dětmi a mladistvými. Vybrané finanční prostředky putují na úhradu odměn pro pečovatelku a zdravotní sestru tak, aby mohla být tato služba poskytována rodinám bezplatně či s minimální finanční účastí. Každých 500 Kč znamená darování až pěti hodin pro odpočinek, zařízení nezbytných záležitostí, dvou hodin jen pro sebe sama, pro rozvíjení partnerského života, dvě hodiny strávené s dalším dítkem. Pro mnohé samozřejmost, pro některé nedosažitelný "luxus".

Děkujeme za podporu a umožnění pečujícím být "Na chvíli jen rodičem". 

Krásné narozeniny, Baru! A hodně sil a radosti s celou Tvojí smečkou.

Veronika Dvořáčková

Ještě jednou děkuju, Verunko! A drž se, myslím na Tebe.

Barbora Němcová

Všechno nejlepší :-)

Honza

Děkujeme! :-)

Dům pro Julii, z. ú.

Tobě taky. :)

Barbora Němcová

Všechno nejlepší k narozeninám a hodně odpočinku všem :)

Kateřina Obrtelová
200 Kč

Děkuju. Ten odpočinek jim budu muset nějak vysvětlit... :)

Barbora Němcová

Přeji hodně sil a odpočinku, protože spokojený rodič = spokojené dítě.

Radka Malečková

Moc děkuju!

Barbora Němcová
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Dům pro Julii, z. ú., projekt: Na chvíli jen rodičem