Martina Flídrová: Dárcovská výzva pro projekt Klub přátel Auto*Matu

Údržba stezek nám stále nedá spát: Přispějete na příslušenství cyklopluhu?

vybíráme od 27.1.2022
0 Kč
vybráno 0 % z 25 000 Kč
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Chtěli byste na kole jezdit po celý rok, ale v zimě a začátkem jara vám brání nesjízdná infrastruktura? Rozhodli jsme nečekat na to, až sníh, listí, štěrk a jiné nečistoty odklidí ten, kdo to má v popisu práce. O komfortní jízdu se postaráme my sami - spolek AutoMat. Úklidový cyklopluh jsme díky vašim darům už zakoupili.  A aby vaše celoroční bezmotorová mobilita byla naprostou  samozřejmostí, čeká nás teď proměna pluhu v dokonalý čistící stroj. Na kolo připojený počišťovací nástavec by mohl vyřešit pravidelný úklid se zlomkem běžných nákladů za čistící přístroje.

Stačí už jen dokoupit speciální elektrické kartáče a nezbytné příslušenství. Přispějete nám?
Prostředí přívětivé pro cyklisty znamená také prostředí spravované a uklízené. Úklid cyklostezek a cyklopruhů totiž především v zimě a na jaře výrazně vázne. Zima se letos zatím sice moc nepředvedla, ale můžeme říci, že my jsme na ni připraveni. Díky asi šedesáti dárcům jsme pro vás mohli objednat výrobu speciálního cyklopluhu na odklízení sněhu a na jaře pak spadaných listů, štěrku a dalších překážek z cyklostezek.

První testovací jízdu
už má pluh úspěšně za sebou. Teď ještě zbývá nakoupit speciální elektrické kartáče a další příslušenství, abychom pro vás mohli cyklostezky udržovat celoročně v naprosté čistotě. Kartáče nám poslouží zejména k vymetání nečistot a posypu z okrajů vozovky a cyklopruhů v době, kdy sice už není zima, ale ještě neproběhlo blokové čištění. Díky nim vám můžeme zajistit perfektní sjízdnost vašich oblíbených tras.

Věnujte nám alespoň malý příšpěvek a užívejte si uklizené stezky po celý rok!

Podívejte se i na formulář, ve kterém sbíráme informace o pražských cyklotrasách, které se v zimě a na jaře neudržují, abychom je případně mohli vyčistit naším cyklopluhem. Víte o nějakém místě, na které se máme vydat? Neváhejte a inspirujte nás!

Chcete-li bližší informace, nechte u svého daru vzkaz a obratem se Vám ozveme.
Auto*Mat
Klub přátel AutoMatu je komunita lidí, kteří si přejí přátelštější ulice, hlubší sousedské vztahy, čistší ovzduší nebo udržitelně plánovanou dopravu, která zohledňuje i chodce a cyklisty.
Klub přátel je pro fungování AutoMatu stěžejní. Právě díky pravidelným finančním darům jeho členů můžeme v dlouhodobě a koncepčně plánovat naši činnost, pružně reagovat na náhlé změny, být nezávislí a denně pracovat na všech našich projektech. Se stabilní základnou dárců – současnými více než sedmi sty členy Klubu – také cítíme mnohem větší legitimitu při vyjednávání s úřady, institucemi a politiky.

AutoMat je nezisková organizace, financovaná převážně z grantových dotací a darů individuálních příznivců. Právě finanční podpora našich dárců v Klubu přátel je pro nás ze všech možných zdrojů tím nejdůležitějším. Posiluje naši nezávislost na úřadech, institucích a politicky motivovaných rozhodnutích. Umožňuje nám denně nezávisle provádět odborně-kritickou práci, lobbovat u politiků a úředníků, vytvářet odborné studie a informovat média a veřejnost o dopravní politice Prahy.

Vidíte to podobně? Přidejte se k nám, darujte pravidelně a staňte se tak členy Klubu přátel AutoMatu!

Právě vaše dary nám zajišťují nezávislost a možnost plánovat naše aktivity koncepčněji a zasáhnout jimi větší část veřejnosti.
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Auto*Mat, projekt: Klub přátel Auto*Matu