Centrum LOCIKA: Dárcovská výzva pro projekt POMOC PRO DĚTI ZAŽÍVAJÍCÍ DOMÁCÍ NÁSILÍ

Vánoční kampaň YUNGO - Hodina (ne)stačí

vybíráme od 5.12.2021
25 076 Kč
vybráno 84 % z 30 000 Kč

přispělo

18 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!


V minulém roce jsme v Centru LOCIKA s dětmi mluvili 3 000 hodin o násilí. Víme, co násilí je a umíme ho zastavit. Na podporu chatu a linky pro děti ohrožené násilím v rodině nám chybí ještě 30 000 Kč. Pouze s vaší pomocí můžeme zajistit plný provoz těchto služeb na příští rok. Každá vaše darováná hodina může zachránit život ohroženým dětem. 

Násilí v rodině není normální a nemělo by k němu docházet. Dětem, které v takovém rodinném prostředí vyrůstají, způsobuje velká traumata a bolest, se kterou si samy neporadí. 
Dvanáctiletá Anička byla jednou z prvních dětí, které nám napsaly ihned po spuštění chatu. Dva roky sledovala násilí mezi rodiči, které se vystupňovalo právě v loni Vánoce. Od té doby se situace stále zhoršuje a Anna neví, co dělat. Nyní kvůli covidu nikam nemůže a je pořád doma. Svěřuje se, že má sebevražedné myšlenky. Aktuálně není schopna o situaci mluvit s někým na přímo. Terapeut na chatu ji poskytuje okamžitou pomoc a podporu. Radí jí, co může dělat hned a domlouvá si další setkání.
Anna
 
V Centru LOCIKA umíme pomoci rodinám, kterým se to stane. Bohužel to není možné vyřešit v krátkém čase, natož za hodinu. Kampaň Hodina (ne)stačí má na tuto skutečnost upozornit.

Ale kde nestačí naše hodina, vaše stačit může. 🙏Věnujte prosím hodinu svého času, pošlete odpovídající částku vašeho hodinového platu těmto dětem a změňte jejich osud. ❤

Do dnešního dne chat a linku využilo 200 dětí, které jsou v těžké životní situaci a se svým osudem se nemají na koho obrátit. Pro některé děti je linka nebo chat dokonce jediný způsob, jak bezpečně hovořit o svých problémech doma. I o letošních Vánocích poběží linka naplno. Násilí na vánoční svátky nikam nezmizí.



Pomozte nám svým finančním darem zajistit provoz těchto služeb i v roce 2022. Pouze s podporou od dárců, jako jste vy, budeme moci tyto důležité služby ohroženým dětem poskytovat i nadále. 

Děkujeme Vám!
Centrum LOCIKA, z.ú.
Chceme, aby všechny děti v České republice vyrůstaly v rodinách bez násilí. Pomáháme dětem a jejich rodičům žít život bez násilí a posilovat zdravé vztahy v rodině.
Děti, které zažívají domácí násilí, nemají stejné dětství jako ostatní děti.
Místo bezpečí doma mají strach a obavy o zdraví a život svůj i svých blízkých. Často se cítí zodpovědné za násilí mezi rodiči a jejich přání a sny mají s dětským světem máloco společného. Situaci v rodině nemohou samy změnit, k tomu potřebují  citlivou a dlouhodobou pomoc. A právě proto vzniklo Centrum LOCIKA.

Přispějte i Vy na nové příběhy bez násilí.



Centrum LOCIKA je první specializované centrum pro děti zažívající domácí násilí v ČR. Kromě přímé pomoci dětem usilujeme také o to, aby byla Česká republika místem, kde mají všechny děti právo na dětství bez násilí. Chceme, aby přestalo být tolerováno týrání, zanedbávání, zneužívání či jiné formy násilí včetně jakýchkoli tělesných trestů. I proto vznikla iniciativa Dětství bez násilí sdružující komunitu lidí, kterým není osud dětí lhostejný. 


Děkujeme za vaše štědré dary 💚

Veronika Samková
Péče o dárce
Mobil: +420 728 328 452
E-mail: veronikas@centrumlocika.cz

www.centrumlocika.cz
www.detstvibeznasili.cz





Děkujeme za vaši práci!

Dárce
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Centrum LOCIKA, z.ú., projekt: POMOC PRO DĚTI ZAŽÍVAJÍCÍ DOMÁCÍ NÁSILÍ