Jana Riedlová: Dárcovská výzva pro projekt Unie porodních asistentek

Podpořte vznik sítě komunitních porodních asistentek v Brně

vybíráme od 22.11.2021
21 800 Kč
vybráno 73 % z 30 000 Kč

přispělo

40 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Tento týden slavím čtyřicáté narozeniny. Je podzim a přemýšlím, co bych si pro naši profesi přála nejvíc. Vy, kteří mě znáte, vás asi nepřekvapí, že se nedržím při zdi. Nejvíc bych si přála, aby v Brně vznikla síť spolupracujících porodních asistentek, ve které bych mohla pracovat a nabídnout ženám to, co umím nejlépe. Pokud mi chcete popřát letos ke kulatým narozeninám a tenhle nápad vás zaujal, podpořte moji výzvu. Aby nám v Brně bylo zase o trochu líp!


Před prázdninami jsme se sešly s porodními asistentkami z Brna a řekly jsme si, že bychom hrozně toužily po tom pracovat společně. Pro nás by to byla možnost sdílet radosti i trápení naší náročné profese v týmu a pro ženy by to byla jistota, že když jedna porodní asistentka onemocní nebo je u jiného porodu, že se o ni kolegyně postarají. Něco takového vyžaduje spoustu příprav, vyjasňování nápadů a zjišťování, jak by síť mohla reálně fungovat. Povoláváme na pomoc odbornice a odborníky z různých profesí, inspirujememe se příklady a doporučenými postupy ze zahraničí. Máme skvělé metodické vedení. A na to potřebujeme nějaké finance. Pojďte mi pomoct tento můj sen zrealizovat, tak, aby profesionální péče komunitních porodních asistentek byla dostupná více rodinám. Naši myšlenku vzniku sítě komunitních porodních asistentek už podpořila městská část Brno-střed a také přednosta gynekologicko porodnické kliniky FN Brno Vít Weinberger. Během podzimu 2021 se již uskuteční 5 setkání komunitních porodních asistentek. S Vašim finančním příspěvkem budeme moci v těchto pracovních setkáních pokračovat i v roce 2022 a pozvat si odborníky ze spolupracujících profesí, ekonomy, právníky, překladatele a další. Podaří - li se nám vybrat více než 20 000 Kč, věnujeme tyto finance na podporu komunitních porodních asistentek v UNIPA.

Za podporu Vám všem děkuji! 

Vaše porodní bába Jana Riedlová

PS: Doufám, že ta fotka focená před 8 lety se Vám líbí stejně, jako mě:) Pocitově pořád 32!
Unie porodních asistentek
Podílejte se s námi na tom, aby byla kontinuální péče porodní asistentky v průběhu těhotenství, porodu a šestinedělí normální. Podpořte ODBORNOST a RESPEKT pro těhotné a jejich rodiny. Aby se každé dítě mohlo narodit do láskyplné náruče. Bez vás nemůžeme dál dělat svoji práci, děkujeme vám za podporu.


UNIPA je profesní nezisková organizace porodních asistentek a studenstva porodní asistence. Podílíme se na rozvoji oboru porodní asistence v souladu s nejnovějšími vědeckými poznatky a přispíváme ke zkvalitnění péče o ženu a dítě. 

S porodními asistentkami se můžete potkat v gynekologické ambulanci, v porodnici, nebo v rámci komunitní péče. Vzděláváme, propojujeme, poskytujeme jim informační i psychickou podporu, aby mohly bezpečně a s respektem pečovat o ženy, děti i celé rodiny.

Spolupracujeme s dalšími organizacemi na legislativních a systémových změnách tak, aby péče porodních asistentek byla státem uznávaná, podporovaná a všem dostupná.
 
Hledáte-li porodní asistentku, zkuste naši mapu.
Pokud potřebujete její odbornou a laskavou radu, obraťte se na naši poradnu v rámci projektu Rodím v klidu.

Chceme, aby každá žena mohla mít svoji porodní asistentku. Pojďte do toho s námi!
tým UNIPA

Děkuji Jani za to co děláš....děláte.z

Zora Javorská
700 Kč

Věřím, že tato aktivita může velmi významně přispět k rozvoji oboru porodní asistence. Obdivuji všechny porodní asistentky (koneckonců i těhotné a rodící ženy), kterým zatím nedošla trpělivost se stavem českého porodnictví! Přeju všem mnoho sil do tvoření nového světa, kde budou mít ženy na výběr a kde se budou děti rodit v bezpečí a laskavosti.

Petra Sovová
500 Kč

Milá Jani, nějak nám ty děti rostou, už je to víc jak 10 let, co jsem využila Tvých služeb - v tom nejlepším nezapomenutelných! :-) Přeju, ať se vám podaří síť rozjet, aby to měly budoucí maminky zase o něco jednodušší. Vše nej do dalších let!

Pavlína Váňová
500 Kč

Culdo, všechno nejlepší k narozeninám

Jiří Hofírek
1 000 Kč

Moc vam, baby porodni, fandim! Nekdy mi prijde az skoda, ze uz neplanujeme dalsi miminko, ale verim, ze vsechny kroky, ktere podnikate, vsechna vase energie a presvedceni, povedou k tomu, ze si moje dcera a jeji vrstevnice budou moci svobodneji rozhodnout o nejdulezitejsim okamziku jejich zivotu! Moc vam za vse diky!!!

Eva Suchankova
500 Kč

Moc Vám fandím a přeji širokou podporu a otevřené dveře.
Už bylo načase!
Mejte se kráse :)

Dárce

Krásné narozeniny, Jani.

Magda Poláková
300 Kč

Jani hrozně tvému snu fandím a děkuju za všechno.

Kateřina Hájková Klíčová
500 Kč

Všetko dobré vo vašom snažení, Jani!! A krásné narozeniny 🌹

Andrea Forberger
500 Kč

Drzim palce a preji mnoho úspěchů, verim, ze se zmena vydari :)

Zuzana Slaba
200 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Unie porodních asistentek, projekt: Unie porodních asistentek