Centrum LOCIKA: Dárcovská výzva pro projekt POMOC PRO DĚTI ZAŽÍVAJÍCÍ DOMÁCÍ NÁSILÍ

Hodina (ne)stačí

vybíráme od 22.11.2021
70 860 Kč
vybráno 71 % z 100 000 Kč

přispělo

68 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Násilí v rodině není normální a nemělo by k němu docházet. Dětem, které v takovém rodinném prostředí vyrůstají, způsobuje velká traumata a bolest, se kterou si samy neporadí.
Umíme pomoci rodinám, kterým se to stane. Bohužel to není možné vyřešit v krátkém čase, natož za hodinu. Kampaň Hodina (ne)stačí má na tuto skutečnost upozornit. Ale kde nestačí naše hodina, vaše stačit může. Věnujte prosím hodinu svého času, pošlete odpovídající částku vašeho hodinového platu těmto dětem a změňte jejich osud. 
Příběh z chatu:

Dvanáctiletá Anička byla jednou z prvních dětí, které nám napsaly ihned po spuštění chatu. Dva roky sledovala násilí mezi rodiči, které se vystupňovalo právě v loni Vánoce. Od té doby se situace stále zhoršuje a Anna neví, co dělat. Nyní kvůli covidu nikam nemůže a je pořád doma. Svěřuje se, že má sebevražedné myšlenky. Aktuálně není schopna o situaci mluvit s někým na přímo. Terapeut na chatu ji poskytuje okamžitou pomoc a podporu. Radí jí, co může dělat hned a domlouvá si další setkání.

Dětem jako je Anna nejsme schopni pomoci za hodinu. Při několika dalších online setkáních se dozvídáme další informace, pomalu získáváme důvěru a doprovázíme Annu k řešení.

Z důvodu anonymity klienta bylo jméno a věk dítěte upraveno. 

3000 hodin ročně mluvíme s dětmi o násilí. Víme, co násilí je a umíme ho zastavit. 


Již druhým rokem běží na webových stránkách Dětství bez násilí chat a linka pro ohrožené děti jako je Anna. Služba je dětmi velmi vyhledávaná. Do dnešního dne ji využilo 200 dětí, které jsou v těžké životní situaci a se svým osudem se nemají na koho obrátit.
I o letošních Vánocích poběží linka naplno. Násilí na vánoční svátky nikam nezmizí.

V příštím roce nám však na provoz těchto služeb chybí finance. Pomozte nám svým finančním darem. Věnujte prosím hodinu svého času a pošlete odpovídající částku do sbírky.
Za 100 000 Kč můžeme poskytnout potřebnou podporu dalším 50 dětem jako je Anička


A jak chat a linka pro děti vlastně fungují? 
Na linku se obracejí děti se svými problémy. Pokud se jim o nich špatně mluví, mohou využít chat. Chat je zcela anonymní službou, která má svá pravidla. Dítě komunikuje pod přezdívkou s odborným terapeutem, který mu vše před začátkem chatování vysvětlí. Službu může využít několikrát, a společně tak mohou najít řešení těžké životní situace. Vše záleží na dítěti. 

Pomozte nám svým finančním darem zajistit provoz těchto důležitých služeb i v roce 2022.

Děkujeme!

Centrum LOCIKA, z.ú.
Chceme, aby všechny děti v České republice vyrůstaly v rodinách bez násilí. Pomáháme dětem a jejich rodičům žít život bez násilí a posilovat zdravé vztahy v rodině.
Děti, které zažívají domácí násilí, nemají stejné dětství jako ostatní děti.
Místo bezpečí doma mají strach a obavy o zdraví a život svůj i svých blízkých. Často se cítí zodpovědné za násilí mezi rodiči a jejich přání a sny mají s dětským světem máloco společného. Situaci v rodině nemohou samy změnit, k tomu potřebují  citlivou a dlouhodobou pomoc. A právě proto vzniklo Centrum LOCIKA.

Přispějte i Vy na nové příběhy bez násilí.



Centrum LOCIKA je první specializované centrum pro děti zažívající domácí násilí v ČR. Kromě přímé pomoci dětem usilujeme také o to, aby byla Česká republika místem, kde mají všechny děti právo na dětství bez násilí. Chceme, aby přestalo být tolerováno týrání, zanedbávání, zneužívání či jiné formy násilí včetně jakýchkoli tělesných trestů. I proto vznikla iniciativa Dětství bez násilí sdružující komunitu lidí, kterým není osud dětí lhostejný. 


Děkujeme za vaše štědré dary 💚

Veronika Samková
Péče o dárce
Mobil: +420 728 328 452
E-mail: veronikas@centrumlocika.cz

www.centrumlocika.cz
www.detstvibeznasili.cz





Děláte skvělou práci! Jen tak dál. Díky moc.

Michaela Jeřábková
200 Kč

Díky za to, že jste.

Bohuslav Hora
220 Kč

Rád daruji, protože tohle by se vůbec nemělo dít...

Jan Šotkovský
200 Kč

Z celého srdce děkuji za to, co děláte. Sama jsem, jako malá, domácí násilí zazivala a není pro dítě nic horšího než násilí v rodině. Všem dětem, bez rozdílu, přeji lásku a láskyplné objetí!

Lucie Štěrbaková
350 Kč

Držím palce!

Miroslav Spousta
1 500 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Centrum LOCIKA, z.ú., projekt: POMOC PRO DĚTI ZAŽÍVAJÍCÍ DOMÁCÍ NÁSILÍ