Aleš Masner: Dárcovská výzva pro projekt Lepší škola pro všechny

SPOLU můžeme mít i lepší školu pro všechny

vybíráme od 2.10.2021
8 460 Kč
vybráno 85 % z 10 000 Kč

přispělo

5 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Vzdělání považuji za velmi cennou hodnotu člověka, zdroj rozvoje společnosti a to první, co by stát měl spolu se svobodou svým občanům poskytovat v co největší míře a nejvyšší kvalitě. Ten náš to tak nedělá, ale my to můžeme částečně změnit i bez voleb. Udělejme to! 
Lidé bez vzdělání jsou snadno manipulovatelní, lehce věří blbostem a grázlům, nemívají rozhled, nechápou v kontextu, nerozvíjí se. Přitom s nimi budou vyrůstat naše děti a i ve svobodných volbách nás mohou jednoduše zadrátovat. Proto diktátoři, extrémisti a fanatici tak útočí na vzdělání, je to jejich nepřítel.
Prosím, pomozme spolu těm, kteří vzdělání nabývají těžko, kteří vyrůstají v nemotivačním prostředí. Zlepšíme tím celou naší společnost i její budoucnost.
V tomto měsíci završuji další rok svého života a přichází volby, které považuji za důležitější, než mnohé předchozí. Víc než kdy dřív přemýšlím, kde se bere tolik lidí ochotných uvěřit všem těm pitomiům a dalším lhářům, jak hloupě mohou argumentovat lepším životem pod vedením práskače, jak spokojeně využívají výdobytky zahraničních společností a přitom volají po opětovném uzavření hranic. Minulý měsíc také začala naše Esterka chodit do "velké školky", od které už očekávám i vzdělávání, a přemýšlím nad příštím krokem, která škola jí může dát do života nejvíc. Moc bych si přál, aby co nejvíce z nás chtělo dát svým dětem to nejlepší možné vzdělání. Málokterý fairtradový projekt ve světě ve svých komunitních cílech vzdělávání mladých neuvádí. V zásadě to bývá jeden z hlavních cílů, proč producent chce více peněz, a to důležitější než třeba zdravotní středisko.

Člověk v tísni má skvělý projekt, o kterém si více můžete přečíst zde či na webu LepšíŠkolaProVšechny.cz, do kterého jsem se chtěl zapojit i jako dobrovolník. Supluje stát a pomáhá dětem a učitelům ve vzdělání bez ohledu na tíživé rodinné podmínky. A protože říjen je opět kampaňový, naše dary v tomto měsíci sponzoři zdvojnásobí (loni dotoval Avast, letos je sponzorů více)! A já mám takovou produktivitu či efektivitu rád, takže výběr projektu pro narozeninovou kampaň byl jasný. 

Pomozme sobě i druhým, teď! Děkuji.

PS: nebyl bych to já, abych si s ČvT předem nenapsal a neověřil, že skutečně i dary zaslané prostřednictvím Darujme.cz budou násobeny. Budou! Podmínka je jen provedení platby v říjnu (bez ohledu na to, že k ČvT peníze dorazí později).

Děkuji Štěpánovi za štědrý příspěvek a zároveň upozornění, že ve druhém e-mailu s prosbou o podporu jsem vynechal odkaz na tuto kampaň. Odkázal jsem "pouze" na domovskou bránu Lepší školy pro všechny, takže možná přispěla řada lidí, ale není to zde vidět a já nevím co násobit. A protože už je skoro půlnoc, nenapravím to :-(
Práce chvatná málo platná!

Volby do Sněmovny dopadly skvěle! Teď ještě aby to tak bylo i v budoucnu. Lepší škola pro všechny tomu pomůže, a tak dnes na její podporu vaše dary ZDVOJNÁSOBÍM! Díky sponzorům Člověka v tísni tak dnes vaše dary přispějí 4násobkem. Pojďme do toho, prosím. Děkuji.

Založení výzvy

People in Need - Člověk v tísni
Děkujeme, že chcete spolu s námi pomáhat českým dětem. Vaše dary dokonce od 3. do 22. října zdvojnásobíme! Díky sbírce Lepší škola pomáháme v cestě za vzděláváním dětem, které nemají dostatečné zázemí v rodině. Pomáháme jim dohnat školu díky doučování online i offline. Naše výukové materiály využívají učitelé na téměř třech čtvrtinách základních a středních škol v Česku. O předškoláky se staráme i v adaptačních skupinách, aby měli dostatek odvahy a dovedností do první třídy. Věříme, že vzdělání je klíčem k lepší budoucnosti.
Dětem ze sociálně slabých rodin pomáháme úspěšně zvládnout základní školu. Ve vzdělání doma i na dálku podporujeme více než 2 000 holek a kluků. Ačkoli doba pandemie je už za námi, zůstala nám tady díky ní online forma dobrovolnické podpory, přičemž děti mohou doučovat i studenti pedagogiky v rámci praxe.
Dobrovolníci pomáhají nejen s přípravou do školy, ale zároveň fungují jako spojka mezi rodinou a školou. Přesvědčit rodiče, že mají svoje děti v učení podporovat, je totiž mnohdy stejně důležité jako čas strávený doučováním. Úspěšné dokončení základní školy mimo jiné významně zvýší šance dětí získat v dospělosti zaměstnání.

Jak jsme dětem pomohli ve školním roce 2022/2023?


Jak pomáháme v Česku?

  • Pomáháme dětem z chudých rodin úspěšně zvládnout vzdělávací dráhu.
  • Přinášíme metodickou podporu učitelům i asistentům pedagoga a zasazujeme se o inkluzi na školách.
  • Podporujeme zájem studentů o dění v současném světě a vedeme je k aktivnímu občanství.


Pomáhejte s námi! Přečtěte si více informací na www.lepsiskolaprovsechny.cz


Za všechny ty dary pro projekt mimo moji výzvu, protože jsem ve druhém e-mailu neposlal správný odkaz :-(

Aleš Masner
5 000 Kč

Hurá, šance pro Česko!

Kubíkovi
150 Kč

Díky moc. Vašich 150 Kč dnes znamená 600 Kč pro Lepší školu pro všechny!

Aleš Masner

Všechno nejlepší k narozeninám!

Kubíkovi
300 Kč

Děkuji!

Aleš Masner
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
People in Need - Člověk v tísni, projekt: Lepší škola pro všechny