Lucie Miksová: Dárcovská výzva pro projekt MONITORY pro Emergency Room

Pomozte nám vybavit novorozenecké oddělení novými monitory! 🚨❤️

vybíráme od 12.7.2021
25 433 Kč
vybráno 116 % z 22 000 Kč

přispělo

62 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Ahoj! Jak už jste si asi všimli, momentálně dobrovolničíme v ugandské nemocnici Whisper. V této nemocnici poskytujeme mimo jiné intenzivní zdravotní péči předčasně narozeným nebo jinak vážně nemocným novorozencům. K tomu, abychom ji mohli poskytovat v té nejvyšší možné kvalitě, bychom potřebovali zakoupit další monitor, který by nám pomohl kontinuálně sledovat základní životní funkce miminek! 👶🏾❤️
 Tímto bychom Vás chtěly moc poprosit o Vaši pomoc s náklady na tento přístroj. 
Předem moc děkujeme i za děti, kterým to muže zachránit život! 🙏🏼
Lucka, Marťa a Barča
Whisper Magical Children Hospital ve městě Jinja v Ugandě je nezisková organizace, která se stará převážně o dětské pacienty 👶🏾 a maminky 🤰🏽. Nemocnice byla založena Češkou Veronikou Cejpkovou v roce 2016. Od té doby se z této nemocnice stalo jedno z nejkvalitnějších pracovišť a to nejen tvrdou prací Veroniky, ale celého týmu Whisper.



PROČ PODPOŘIT PRÁVĚ WHISPER?
Každý pacient, který k nám přijde, zaplatí vstupní poplatek, který je pro všechny stejný a zahrnuje vyšetření 🩺 základní laboratorní odběry 💉 léčbu 💊 a stravu 🍲. Pokud ale na tento poplatek nemají peníze, dostane se jim zdravotní péče, kterou potřebují zdarma!



Nemocnice má tři patra. Máme tady oddělení urgentního příjmu, nutriční oddělení, novorozenecké oddělení, dětské oddělení a porodnici 🏩. Největšími problémy, se kterými se tady musíme vypořádat jsou malárie, srpkovitá anémie, podvýživa a infekce.



Proto, abychom mohli zabezpečit co nejkvalitnější péči všem hospitalizovaným novorozencům, bychom potřebovali nový monitor základních životních funkcí. Pomůže nám kontinuálně sledovat tepovou frekvenci, saturaci krve kyslíkem, teplotu, dechovou frekvenci, EKG a spoustu dalších důležitých parametrů. Navíc při každé odchylce spustí alarm, a tak upozorní zdravotníky na možný problém.



Rozhodly jsme se proto na něj uspořádat sbírku a věříme, že společně se nám ho podaří pro nemocnici zakoupit. ❤️

Nadační Fond Whisper
Pomozte nám pro nemocnici Whisper pořídit monitor vitálních funkcí a zlepšit tak péči o pacienty v nemocnici. Monitory jsou základním vybavením v péči o kriticky nemocné pacienty, ideálně by na Emergency Ward měl mít každý pacient svůj, bohužel aktuálně máme na celé oddělení pouze 2 monitory, o které se musí pacienti dělit.
Pomozte nám pro nemocnici Whisper pořídit monitor vitálních funkcí a zlepšit tak péči o pacienty v nemocnici. Monitory jsou základním vybavením v péči o kriticky nemocné pacienty, ideálně by na Emergency Ward měl mít každý pacient svůj, bohužel aktuálně máme na celé oddělení pouze 2 monitory, o které se musí pacienti dělit.

Podívejte se, proč monitory potřebujeme:
https://www.youtube.com/watch?v=JlB8-UugR8I&t=4s


Na obrázku nahoře můžete vidět předčasně narozenou holčičku Isabele, která se narodila v naší porodnici Whisper ve 36týdnu. Takto předčasně narozené miminko nemá ještě úplně vyvinuté plíce ani srdíčko a proto se musí kontinuálně monitorovat. Isabele navíc měla po porodu obtíže s dýcháním a byla na podpoře kyslíku.

Na obrázku dole můžete vidět podvyživenou holčičku jménem Angel, kterou přivezli sociální pracovníci Outreach týmu z vesnice Busaala, byla v bezvědomí, silně podvyživená a dehydratovaná.  Na oddělení Emergency jsme ji pečlivě monitorovali a hlídali její životní funkce, protože byla ve velkém ohrožení života.


Monitory kontinuálně sledují tepovou frekvenci, saturaci kyslíkem, teplotu, dechovou frekvenci, ekg a spoustu dalších důležitých parametrů. Navíc při každé odchylce spustí alarm a upozorní zdravotníky na možný problém.

Jeden takový monitor stojí 20 000 korun, pomůžete nám je pro nemocnici zajistit?


Pokud Vás zajímá jak to v nemocnici chodí a jak s vašimi penězi bude naloženo, více informací najdete na:
FACEBOOKU: https://www.facebook.com/WhisperCZ/
INSTAGRAMU: https://www.instagram.com/whisper_cz/
WEBU: http://whisperorphans.org/CZ
YOUTUBE: https://www.youtube.com/watch?v=LXcedpcHbXI

MOCKRÁT DĚKUJEME VŠEM, KTEŘÍ NEMOCNICI PODPOŘÍ, KAŽDÁ KORUNA SE POČÍTÁ!

❤️

Olga Kachlíková
333 Kč

Moc ráda jsem přispěla. Nemocnici znám osobně a můžu říct že 100% peněz jde přesně na to co je potřeba. Jsem ráda, že holky jsou tak odvážné a nejenže samy pomáhají, ale udělaly i takovouto sbírku.

Kateřina Štefanská
1 000 Kč

Malý příspěvek pro malé i velké hrdiny!

Hana Čalová
2 000 Kč

Jen tak dál holky! :-)
PS: Co se stane v Ugandě, zůstane v Ugandě!

Paťas
200 Kč

Držím palce a doufám že se najde ještě pár lidiček co pošlou peníze každá koruna pomůže tak posílejte 💃💸

Markéta Chloupkova
200 Kč

Luci, držím palce!!! 🥰 Jsi anděl, doufám, že se vybere konečná částka 😍

Petra Hložanková
200 Kč

Luci, máte můj obdiv! Honza.

Dárce

Ať se vše podaří a pozdravujte děti 😀.

Bohuslav Kuchař
1 000 Kč

Ať při vaší práci prožíváte hlavně radostné chvíle!

Laďka Pekařová
500 Kč

nech sa daří :)

Pavouk Pavouk
200 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Nadační Fond Whisper, projekt: MONITORY pro Emergency Room