Ivan Vrba: Dárcovská výzva pro projekt ŠKOLA VOLÁ ... po své druhé části

Ke 44. narozeninám si přeji... dostavbu školy pro moje děti

vybíráme od 6.6.2021
12 311 Kč
vybráno 28 % z 44 000 Kč

přispělo

9 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Blíží se 15. červen a s ním i mé 44. narozeniny. A protože jsem už velký chlap a všechno mám, nepotřebuji žádné dárky. Ale co mi dělá radost, jsou děti, které si užívají školu a nejsou z ní otrávené jako jsme bývali my.
Všechny moje děti navštěvují Svobodnou školu a školku v Chotěboři. Z úplné ruiny ze začátku 15. století vzniká zázemí pro děti, průvodce i širokou veřejnost. Konají se zde pobytové, zážitkové a vzdělávací akce. (Např. 12.-13.6. výroba šamanských bubnů, 19.-20.6. šití bot, prožitkové tance, tábory pro děti... Přidáte se? Více zde: https://salamounek.cz/.)
Matouš, Vojta i Ivanka se do takové školy každý den těší, jsou velkou část dne v přírodě a v pohybu, bez známek a srovnávání. A to mi dává smysl a byl bych rád, kdyby se takovéto školy šířily dál.
Pokud mi pomůžete podpořit společně projekt Škola volá...po své druhé části, zavazuji se splnit následující:

  • Když oslavíme mé narozeniny a svátek částkou 44 000 Kč, bude v dalším školním roce naše rodina chodit a jezdit do školy přírodě blízkým způsobem (pěšky, na kole, na saních, na běžkách - Ivanka tvrdí, že bude jezdit na běžkách i v létě!)

  • Pokud přispěješ přes 1977 6 Kč, máš u mě ZDARMA doživotní servisní práce na tvém kole s možností přespání, než bude kolo opravené!

  • Když se vybere 1977 06 Kč, objedu na kole všechny dárce v ČR a okolí, kteří přispějí alespoň 1977 Kč.

  • ...A když dosáhne částka 15 06 1977 Kč, budu kandidovat na prezidenta České republiky.
Spolek pro rozvoj svobodného vzdělávání, z.s.
Donoři - kmenoví rodiče - dali co měli... někteří dávali déle... pracovali všichni... nyní už to finančně sami nezvládneme. Potřebujeme pomoci. Je nutné opravit i druhou část bývalé hospodářské budovy na Horním Mlýně v Chotěboři.
Jsme Svobodná škola Chotěboř a provozujeme inovativní školu, která funguje od roku 2016/17. Děti rostou a  již vzděláváme i děti na druhém stupni. A s tím souvisí potřeba nových prostor.
Poslední  roky naše škola sídlí v malebném
údolí řeky Doubravy, kde pro ni postupně budujeme zázemí. Přestavěli jsme bývalou stodolu a využíváme maringotky.  S dostavbou bychom však potřebovali pomoci…chybí nám ještě jedna učebna.



Chceme a potřebujeme být spolu, ale prostory, které v současné době užíváme, nám nestačí. Chceme to tu mít hezké a bezpečné nejen pro naše děti, ale také pro spoluobčany procházející údolím řeky Doubravy. Konkrétně bychom potřebovali dostavět druhou část hospodářské budovy. Je třeba postavit krov a novou střechu, zařídit v podkroví ještě jednu malou učebnu, dále sklad, sociální zařízení a kuchyňský kout pro děti. Předpokládaný rozpočet z roku 2021 je 3,5 mil Kč. Prostřednictvím rodičů, darů podporovatelů a získaných grantů zde bylo zainvestováno už cca 8 mil Kč. Rodiče a přátelé školy nám dávají nejen peníze, ale i svůj čas a energii při brigádách, bohužel na stavební materiál a odborné práce peníze nezbývají.

Není malého daru.
Pomůžete?

Více informací o nás můžete najít na našem webu či facebooku.

První část už máme... všichni se sem ale nevejdeme....


A na druhou část už sami nestačíme.....

Přeji ať se Svobodné škole daří.

Blanka
440 Kč

Děti tam též máme, tak nějakou kačku dáme :-)

Pepa K.
1 111 Kč

Tak ať se to podaří🤩

Alice Martikánová
440 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Spolek pro rozvoj svobodného vzdělávání, z.s., projekt: ŠKOLA VOLÁ ... po své druhé části