Michal Kniha: Dárcovská výzva pro projekt Smrt je součást života

Smrt k narozeninám

vybíráme od 23.3.2021
4 962 Kč
vybráno 496 % z 1 000 Kč

přispělo

9 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Již druhým rokem slavím narozeniny v karanténě, kdy se nelze sejít na oslavu. Pojďte je spolu se mnou oslavit podporou Poradny Vigvam, která se zabývá smrtí. Lépe řečeno podporou těch, kterým smrt zasáhla do jejich života.
Za normální situace, bych pořádal narozeninovou oslavu. Tu jsem odkládal už loni a letos se mi jí odkládat už nechce. Takovou narozeninovou oslavu si asi mnozí umíte představit. Osobní setkání, spousta srandy a taky spousta pití, jídla, dárku. Spousta peněz! Díky karanténě tak vlastně ušetříme, že? A nebo taky ne. Pojďme ty peníze utratit za smrt. K životu nepatří jen narození, ale také i smrt. Smrt, která je teď častější a viditelnější. Smrt, která umí pořádně zasáhnout do života i těch, kteří zůstanou. Právě pro ty je tu Poradna Vigvam, která je službou pro ty, kteří zůstali. Nabízí pro ně terapeutickou podporu a taky dělá moc dobré kurzy na toto téma. Nadto v ní dělá jeden  profík, vedle druhého. Fakt! Znám je osobně a ruku do ohně bych za ně dal. No a já si k oslavě svého narození přeju, aby mohli pomoci další, kterým smrt zasáhla do života. Přihoďte jim také nějakého stováka, ať je v jejich nelehké práci podpoříme 
Poradna VIGVAM, z.ú.
Ocitli jsme se v závažné situaci a prosíme vás o pomoc. V Poradně Vigvam pomáháme od roku 2016 pozůstalým zvládnout těžké chvíle po ztrátě blízkého člověka. Jedna z nejdůležitějších věcí je, poskytnout pomoc co nejrychleji. Aktuálně na to však nemáme dostatečné finanční prostředky. Co to znamená? Že máme vytvořenou čekací listinu. Na terapii tak pozůstalé rodiny čekají i 4 měsíce. Pomozte nám to změnit 💛


Proč je pomoc tak důležitá?

I bez Covid-19 v ČR přijde každoročně každé 4. dítě o blízkého člověka. S válkou na Ukrajině je navíc téma smrti v médiích stále skloňované, což přináší obavy a nejistoty. Možná i s tím souvisí, že narůstá počet sebevražd. Se smrtí se často pojí strach, bolest, nejistota, izolace, naštvání... To jsou proměnné, které mohou negativně ohrozit život pozůstalých dětí i dospělých. Proto je potřeba pomocnou ruku podat hned. Dřív, než pozůstalému pocit nespravedlnosti kompletně vezme chuť k životu. 

Podpořte s námi pozůstalé. Bez vás jim nejsme schopni nabídnout péči ve chvíli, kdy to nejvíc potřebují.


V Poradně Vigvam vytváříme funkční systém podpory pro děti i dospělé, kteří prožívají neočekávanou a brzkou smrt člověka ve svém okolí po celé ČR.
Vznikli jsme v roce 2016 na základě profesní zkušenosti našich zakladatelů, kteří pracovali léta na Lince Bezpečí, kde zjistili, že se děti, které ztratí blízkého člověka, nemají na koho obrátit, že takhle specializovaná pomoc v ČR chybí.
 
Z prostředků bude hrazeno:
1.    Stabilizační telefonáty
2.   Pozůstalostní terapie
3.   Online podpůrné skupiny pro pozůstalé po sebevraždě, vdovy nebo vdovce, pro teenagery i pro děti

Děkujeme 💛
 
Přesné informace o rozpočtu projektu najdete ZDE.
 

Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Poradna VIGVAM, z.ú., projekt: Smrt je součást života