Kyriakos Tselidis: Dárcovská výzva pro projekt Zdravotní klauniády pro děti

Kira a kamarádi pomáhají smíchuplně - 2021

vybíráme od 5.3.2021
48 700 Kč
vybráno 104 % z 47 000 Kč

přispělo

26 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Člověk plánuje a Bůh se směje / Ο άνθρωπος σχεδιάζει και ο Θεός γελάει, je Řecké přísloví, které asi nepotřebuje podrobnější analýzu. Nikdy nevíte, kdy budete rádi za návštěvu Zdravotního klauna. Letos 9. února diagnostikovali naší dceři Eleni diabetes mellitus 1 stupně. Díky Zdravotním klaunům, ale i Loutkám v nemocnici, byl pobyt v Motole příjemnější. Život se nám změnil, ale nekončí!
Má první výzva "Podle nosa, poznáš Kyriakosa!!!" byla o radosti z běhání a touze pomáhat. Díky spoustě kamarádům včetně trenéra Miloše Škorpila se plán uběhnout maraton z Maratonu do Athén podařil. Velké poděkování patří hodně lidem z mého okolí. Celkem se vybralo necelých 30.000 Kč. A víte co? Některým z Vás ještě vozím v autě malý dárek : ) no jóóó.. je to červený nos klauna. 
 
Rovnou od srdce:
Miluju svoji rodinu! Kačo, Eli a Teo, jste moje všecko! Na Ostravu a Nučice nedám dopustit! A ano, Baník Πčo!!! Díky Alexovi jsem začal běhat, protože jsem mu to slíbil. Jiříku, jsi můj úplně nejvíc nejlepší kamarád, fšak viš! Lysohoři na max (pacoši co znají Beskydy jako nikdo)! U nás v Příčné ulici máme nejlepší sousedy na světě.. (sousedi jsou tak trošku po celé naši vesnici)! V 8:30 h u rybníka je tradiční Nedělní Nučický výklus! Na tento běh se sejdeme i kdyby trakaře padali (rekord je tuším -17 °C). Občas myslím na naší základní školu Jana Šoupala a 1 C (1980). Už dva roky plánuju sraz ze základky, ale tak nějak to nevychází. Nakonec to stejně klapne! Řecko nás baví, to není jenom web, který Vám poradí.. to je láska k Řecku! Obdivuju ultramaratonce a fandím Milanovi Šumnému a Radku Brunnerovi. Za pár dnů, konkrétně 25. března Řecko oslaví 200 let nezávislosti! Když běžím neposlouchám hudbu, považuju to za doping (ale neodsuzuji to). Při běhu se často culím, protože jsem šťastný. Z hluboká dýchám, myslím na spoustu věcí, na hodně lidí a dělá mi to dobře na duši. Rád běhám lesem, potkávám zvířátka (jo, ztratil jsem se a ano, někdy mívám i strach). Když to jinak nejde, běhám i v noci, brzy po ránu, blátem do kopce i zasněženou sjezdovkou. A víte co??? Pak to chce ledovou sprchu! Takových bláznů je díky bohu hodně.. a je nás čím dál více : )


Proč 47.000 Kč?
Je úplně jedno, kolik penízků pro Zdravotního Klauna vybereme. Letos mi bude 47 let, tak třeba proto : )
 
Pomáhejte smíchuplně:
Díky za Váš čas, který jste věnovali tomuto čtení. Díky za jakýkoliv příspěvek. A jestli zrovna nemůžete pomoci, též se nic neděje, hlavně se snažte mít dobrou náladu a šířit radost. Pomáhat se dá všelijak.
 
Těším se na setkání s Vámi.. Zdar a sílu,
Kira : )
Zdravotní klaun, o.p.s.
Naší nejvýznamnější a nejrozsáhlejší činností jsou klauniády pro děti. Potkáváte je jak na pediatrii, chirurgii, ale i na onkologii a JIPce. Dále doprovázíme děti na operační sál, navštěvujeme vážně nemocné děti v domácí péči, pro handicapované děti máme hudební představení Kutálka a pro dlouhodobě nemocné malé pacienty týdenní program Cirkus Paciento. Ročně tak realizujeme přes 3,5 tisíce akcí a potěšíme tak přes 70 000 nemocných dětí.

Zdravotní klaun je člověk s přirozeným klaunským nadáním, schopností improvizace, s vrozenou empatií a s hudebním talentem. Má kladný vztah k dětem a chuť se neustále vzdělávat. Navštěvuje děti v nemocnicích, a to víc než 300x za měsíc po celé české, moravské i slezské zemi! Samozřejmě že ne sám – v České republice je takových klaunů osmdesát šest.

Nemocnic, které klauni pravidelně navštěvují, je dvaašedesát. S každou z nich máme dlouhodobou smlouvu, která přesně stanoví den a hodinu, kdy klauni na návštěvu přijdou. Takže děti už předem vědí, kdy se na ně můžou těšit. To je důležité zvláště pro dlouhodobé pacienty, pro něž klauniády bývají jedním z mála světlých bodů jejich života s nemocí.

Váš dar je důležitý! Protože více než 83 procent našich finančních prostředků pochází od lidí, jako jste vy.

Pošlete svůj dar ještě dnes. Za nemocné děti, které pravidelně navštěvujeme, vám srdečně děkujeme!

Za rok 2018 bylo uskutečněno:
3 830 návštěv dětí v 62 nemocnicích ve 14 krajích celé České republiky


Hodně pozitivní energie všem dětem!

Eva Foltýnová
500 Kč

Všem přeji brzké uzdravení a hodně radosti s klaunem.

Michal Maršálek

Jen první příkaz neprošel, zkouším to znovu.

Milan Zápotocký
1 000 Kč

Kiro je super když i v této "divné" době nás motivuješ ať nezapomeneme na podporu potřebných organizací. Jen tak dál!

Zdeněk Lážek
3 000 Kč

Kiro, lidé tolik potřebují úsměvy a radost a ty to oboje dokážeš tolik rozdávat. Díky za společný běh a zvláště pak za tvůj úsměv. Věřím, že rozdávání úsměvů a pozitiva jako to děláš ty má smysl. Drž se a na brzkou "běhanou".

Jakub Jaksch

Držíme palce Kiro a fandíme ti.
Kopíci 😉👍

Zuzana Kopelentová
500 Kč

Děkujeme Afroditi Kostikidou z Řecké Ptolemaidy!
Ευχαριστούμε την Αφροδίτη Κωστικίδου απο την Πτολεμαΐδα!

Kyriakos Tselidis
1 000 Kč

Podpořeno kamaráde!!!!

Kamil Steiger

Zdravím Zdravotní Klauny..
Začínáme : )

Kyriakos Tselidis
4 700 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Zdravotní klaun, o.p.s., projekt: Zdravotní klauniády pro děti