Veronika Mikulová: Dárcovská výzva pro projekt Přinášíme radost z pohybu

Team Pro Beton jede pro Petru!

vybíráme od 17.2.2021
21 672 Kč
vybráno 10 % z 222 000 Kč

přispělo

22 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Jako vášniví cyklisti a současně spřátelení partneři ze tří firem – Česká Doka, Orlimex Plywood Experts a Eucon – jsme spojili své síly, abychom podpořili dobrou věc: Vytvořili jsme tým silničních cyklistů, se kterým se zúčastníme Metrostav handy cyklo maratonu. Co je naším cílem? Jednoduše řečeno - ZÁŽITEK PRO DOBROU VĚC. Zažít extrémní cyklistiku dnem i nocí, naši energii vložit do přípravy, organizace a samotného závodu, motivovat se nejen mezi členy týmu, ale motivovat kohokoli – zdravého nebo nemocného, aby se nebránil výzvám. Protože pro nás je to opravdu VÝZVA. 

Společně urazíme na kolech 2222 kilometrů závodů a další tisíce při tréninku. Proč to a k čemu chceme naše ujeté kilometry využít? Pojedeme pro nový horský handbike pro Petru Hurtovou, která bude týmovou patronkou po celou dobu naší cesty za jejím snem.

Tým Pro Beton jsme vytvořili na základě dlouhodobé spolupráce nejen na profesionální, ale hlavně na přátelské úrovni. Jak napovídá název týmu, jsme firmy zabývající se monolitickou výstavbou. společnost Česká Doka je etablovaným dodavatelem bednící techniky, společnost Orlimex Plywood Experts dodává bednící desky a stavební firma Eucon  se zabývá komplexní realizací monolitických konstrukcí. Společným nasazením a při vzájemné podpoře jsme realizovali desítky stavebních projektů. Díky dobré spolupráci a vztahům nejen v pracovní rovině, tak vznikl náš tým, se kterým chceme využít toho, co je naší volnočasovou náplní – a to je silniční cyklistika k podpoře hendikepovaných cyklistů. 

Každý tým má mít svého patrona. Je nám ctí, že v tom s námi pojede Petra Hurtová. Bude nejen naší patronkou, ale hlavně obrovskou motivací a energií ze zálohy. Díky naší cyklistické jízdě na trase dlouhé 2222 km a trvající maximálně 111 hodin bychom Petru rádi podpořili a splnili jí její velké přání - NOVÝ HANDBIKE.

Petra Hurtová, rodačka  z České Lípy, je nadšená paracyklistka a maminka už dvanáctiletého syna Viktora. Narodila se s genetickým onemocněním způsobujícím zvýšenou lámavost kostí, ale to ji nebrání v tom, aby pravidelně sedla za řídítka handbiku a užila si cyklistiku v náročném kopcovitém terénu. Handbike byl pro Petru ze začátku jen zábavou, ale postupem času si vyjezdila prvenství mezi horskými handbikerkami. Vedle rodinných povinností má Petra i ty pracovní - pětkrát v týdnu každý večer odjíždí na noční směnu do Koláčkárny u Salvátora v Jablonném v Podještědí, kde, jak sama říká, zastane vše, co je třeba. Dojíždění do práce je pro ni náročné, ale i přesto má svou práci ráda a svůj volný čas rozděluje mezi rodinu, sport a dobrovolnickou činnost. 

Na svému handbiku překonává výškové metry už více než 11 let, ale za tu dobu už má něco najeto a je čas na výměnu. A proč je Petra naší energií ze zálohy? V důsledku svého onemocnění Petra postupně ztrácí sluch, který by ji mohla zpět vrátit náročná operace. Tu má plánovanou na jaro 2021. Rekonvalescence bude dlouhá a s nejistým výsledkem, ale Petry touha usednout po operaci zase na handbike je obrovská a my bychom jí společnými silami chtěli podpořit a pomoci k tomu, aby po úspěšné operaci mohla usednout na nový stroj a s jeho pomocí zdolat vysněné vrcholy. 

Ještě předtím, v červenci letošního roku, vyrazí náš smíšený tým osmi cyklistů na trasu Metrostav cyklo handy maratonu, abychom Petru podpořili. Náročná trasa maratonu nás provede kolem vodních toků napříč celou Českou republikou. Pokud se rozhodnete se k naší výzvě připojit a podpořit splnění Petřina snu spolu s námi, můžete tak učit zde. Jakákoliv částka pomáhá!

Chcete sledovat naši přípravu, organizaci, tréninky nebo máte zájem se s námi projet v rámci společných vyjížděk? Spojte se s námi prostřednictvím Facebooku  a Instagramu! A pokud   byste se rádi dozvěděli něco více o Petře, navštivte její osobní stránku www.petrahurtova.cz

Podpořte Petru v její cestě za vysněným novým handbikem, který by jí umožnil zdolávat horské vrcholy!  Pomozte Petře po náročné operaci zase usednout do sedla a užít si volnost na kolech, které k ní prostě patří. Zapojíte se do výzvy s námi? Peníze jsou důležité, ale zážitek a životní spokojenost jsou ještě důležitější!

Děkujeme :-) Team Pro Beton :-) 

Černí koně, z.s.
S výrobou speciálních kol pro děti s handicapem jsme začali v garáži rodinného domu a k dnešnímu dni jsme zdarma předali téměř 200 těchto kol.
Pomáháme dětem s handicapem k samostatnému pohybu prostřednictvím speciálních kol. Běžní výrobci kompenzačních pomůcek pro děti s tělesným postižením speciální jízdní kola nevyrábí, a tak jsme se rozhodli, že tuto situaci změníme. Jako nezisková organizace jsme se, zcela proti doposud zažitému, sami vrhli po hlavě do výroby těchto speciálů.


Dětem s pohybovým omezením i jejich rodinám tak zcela měníme život. Pohyb dětem přináší nejen radost, ale rozvíjí jejich fyzické dovednosti a posiluje psychickou kondici.

Abychom i nadále mohli těmto dětem dávat kola zcela zdarma, potřebujeme Vaší pomoc. Pokud Vám to situace umožní, podpořte tento projekt, ideálně pravidelnou platbou a pomáhejte tak dětem doma, v České zemi.

Ať Vám dobře slouží !!!

Renata Borovičková
1 000 Kč

🍀Hodně štěstí🍀

Radka Musilová
1 000 Kč

Šťastnou cestu!

Petr Růžička
300 Kč

Super projekt:-)

Eva Krejcárková
1 000 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Černí koně, z.s., projekt: Přinášíme radost z pohybu