Jitka Kultová: Dárcovská výzva pro projekt Lektorská činnost

Výukové modely do škol

vybíráme od 15.2.2021
9 600 Kč
vybráno 38 % z 25 000 Kč

přispělo

14 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Chceme vybavit nové lektory Národní iniciativy pro život výukovými modely plodu. Modely jsou nepostradatelnou součástí  naší práce,  umožňují nám být v lekcích preventivního programu  "Pro život" maximálně názorní.
Národní iniciativa pro život je nepolitická a nenáboženská organizace, jejímž cílem je ochrana základního lidského práva na život od okamžiku početí do přirozené smrti.
Těžištěm práce je realizace certifikovaného programu primární prevence "Pro život" na českých školách.
Záměrem programu je inspirovat žáky k pozitivnímu pohledu na sebe sama, na život, na lidskou důstojnost, lásku, manželství či partnerství a ukázat pozitivní význam lidské sexuality ve vztahu lásky. Přispět k prevenci sexuálního rizikového chování žáků, mezi které patří předčasné zahájení pohlavního života, promiskuita, nechráněný pohlavní styk, pohlavní styk s rizikovými partnery, předčasné mateřství a rodičovství.
Program, v souladu s RVP a doporučením MŠMT k tématu sexuálního rizikového chování záměrně oslovuje žáky už od mladšího školního věku, seznamuje s principy lidské plodnosti a početím, jako biologickým začátkem života, směruje a vychovává k odpovědnosti za navazování partnerských vztahů, a vede mladé lidi k tomu, aby přistupovali k sexu odpovědně, zdrženlivě a viděli sex z hlediska zdraví a trvalých partnerských vztahů. Snahou lektorů je, aby mladí lidé získali informace, sebevědomí, úctu k nenarozenému životu, k druhému pohlaví, byli povzbuzeni v sebeovládání. Cílem je snížení rizikového chování mládeže a počtu neplánovaných těhotenství.

Při práci využívají lektoři výukové modely, které umožňují názornou práci s tématem.
Národní iniciativa pro život, o.p.s.
Lektoři NIŽ navštěvují především základní školy v jednotlivých krajích s lekcemi programu “Pro život”. Preventivní program respektuje, že se dítě v křehkém období dospívání teprve učí přijímat odpovědnost za své činy. Leckdy dojde k rozhodnutím, která mohou ovlivnit celý budoucí život mladého člověka (např. volby partnera, nástup rizikového chování). Program chce být mladým lidem pomocí v tomto čase plném úskalí a pomoci jim předejít projevům rizikového chování.
www.niz.cz
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Národní iniciativa pro život, o.p.s., projekt: Lektorská činnost