Djali Solutions: Dárcovská výzva pro projekt Rychlé granty

Krize v Pohodě

vybíráme od 29.12.2020
0 Kč
vybráno 0 % z 750 000 Kč
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
3 krokový program na pomoc místním komunitám udržet si byznysy zasažené covidem.
Prožíváme nejisté časy, a protože v Djali Solutions pomáháme rády, přicházíme Vám na pomoc s programem sebepéče zdarma - pro všechny, které covidová opatření hodila do nepohody i hůře (zejména kadeřníky, manikérky a všechny, kdo pracují v kavárnách a restauracích).
Nadace Via
Program Rychlé granty poskytuje jednoduše dostupné prostředky na ochranu veřejného zájmu či prostoru.
Lidé, kterým záleží na kvalitě veřejného prostoru, mohou účinně bránit ničení svých oblíbených míst díky Rychlým grantům Nadace Via. Program je určený všem, kdo chtějí aktivně reagovat na vyhrocené situace v komunitách a nekalosti, jako jsou netransparentní rozhodování úřadu, nekoncepční změny územního plánu, nebo třeba konkrétně případy, kdy má být zbourána architektonicky cenná stavba či vykácena stará alej.

Svým darem podpoříte místní aktivní skupiny lidí, které upozorňují a snaží se řešit problémy ve svých komunitách. Děkujeme!


V loňském roce jsme podpořili Rychlým grantem celkem 35 občanských iniciativ či neziskových organizací, mezi něž jsme rozdělili 750 000 Kč. Peníze z Rychlých grantů lze použít například na plánování a organizaci informačních kampaní k aktuálním kauzám, odborné posudky, poradenství a konzultace, petiční akce a místní referenda, právní služby, náklady spojené se soudními spory apod. Každý vybraný projekt od Nadace Via dostane grant až do výše 30 000 Kč.

Uzávěrka grantového kola je jednou měsíčně a grantové řízení je maximálně zjednodušené, aby měli zástupci a zástupkyně občanských iniciativ peníze k dispozici rychle a bez zbytečné byrokracie. 

Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Nadace Via, projekt: Rychlé granty