Marta Werenycká: Dárcovská výzva pro projekt I děti deptá život v době viru

Vánoční výzva pro PEXESO

vybíráme od 19.12.2020
0 Kč
vybráno 0 % z 350 000 Kč
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Centrum PEXESO je moje oblíbená neziskovka,  která dělá skvělé projekty pro lidi ze Zbraslavi a okolí, se kterou vyrůstaly moje děti a pro kterou skoro 14 let pracuji jako dobrovolnice. A která už potřetí letos musela zavřít z důvodu vládních protiepidemických opatření. Každým dnem zavření utrácí rezervy, protože náklady na rozdíl od příjmů tak nějak nezmizely. Zároveň se na PEXESO obrací mnohem víc rodin v různých obtížných situacích s žádostmi o pomoc. Světlo na konci epidemického tunelu se stále nerýsuje a proto zkouším tuto výzvu - podpořte prosím Pexeso finančním příspěvkem.
Je jasné, že dětem se letos nedostává kvalitního vzdělání, pohybu, společenského života. Už je znát, že se toho moc nenaučily, přibírají na váze, zhoršují se ortopedické vady. O stresu z různých příčin, psychických problémech a zhoršeném prostředí v méně funkčních rodinách ani nemluvě. Víc než dřív budou mnozí potřebovat doučování, intenzivní sportování, místo, kde se můžou bezpečně scházet a možná i rádi využít psychologickou podporu. Tímto místem Pexeso bylo a je a doufám, že s vaší pomocí ještě bude, až epidemie a vláda zase dovolí normální život.

Každé uzavření znemožňuje část aktivit Pexesa, které přinášejí finance pro sociální projekty pro rodiny (sociální, psychologické poradenství, doučování, klub pro školáky, streetwork, dotované kroužky a workshopy pro děti...).  Náklady zakázaných aktivit ale z velké části zůstávají. Zároveň se poptávka po sociálních projektech od jara znásobila a tím pádem na této straně náklady vzrostly.

Jarní uzavření trvalo 70 dní, podzimní zatím (do Vánoc) 55 dní, to je asi 1 000 provozních hodin (Pexeso nezahálí ani o víkendech). Každá hodina výpadku přinesla ztrátu nejméně 350 Kč i přes ohromnou snahu o šetření a pořádání některých akci online. Celkem 350 000 Kč, které ambiciózně stanovuji jako cíl této výzvy.

Prosím přispějte jakkoliv můžete:
350 Kč je 1 hodina provozu provozu Pexesa
700 Kč půl dne Pexesa
2 800 Kč celý den Pexesa
19 600 Kč týden Pexesa

Nebo jakákoliv jiná částka, i třeba malá a pravidelná, velmi pomůže. A nebo i to, že mojí výzvu pošlete dál.
Předem děkuji všem milým dárcům a přeji krásné svátky (a hlavně zdraví).

Zde více o organizaci https://www.facebook.com/rodinnecentrumpexeso .










Pexeso, z.s.
V dnešní době to mají děti zatraceně těžké a moc se o tom nemluví. Děti jsou bity více než dvakrát. Netráví kvalitní čas s kamarády a se spolužáky, netráví ho ve svém přirozeném prostředí. Přetížení rodiče nemusí mít kapacitu pomáhat při učení, společensko-ekonomická situace zvyšuje napětí a násilí v rodinách a školy, do kterých se děti mohly uchýlit, jsou chvíli otevřené a chvíli zavřené. Děti trápí nejistota, tlak a sociální izolace.
Během pandemie se na nás stále více obracejí děti a jejich rodiny. Děti, které trápí nejistota, samota, obavy, co s nimi bude dále…
V posledních měsících o 100 % vzrostla poptávka po terapiích, psychologickém a sociálním poradenství, které jsme poskytovali i během vládních opatření. Streetworking narostl o 240 %.  Psychickou podporu a terapii poskytujeme dětem i rodinám za zvýhodněnou cenu či zcela zdarma. Zároveň jsme byli nuceni přerušit provoz většiny kurzů a akcí, z jejichž provozu sociální poradenské služby také financujeme.
Chceme dál pomáhat dětem a rodinám a k tomu potřebujeme i vaši podporu. Obracíme se proto na vás se žádostí o příspěvek.
Děkujeme, že nám pomáháte pomáhat.
Vaše Pexeso, z.s.


Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Pexeso, z.s., projekt: I děti deptá život v době viru