Tereza Krčková: Dárcovská výzva pro projekt Vybavení a provoz dětského hospice Dům pro Julii

Zimní sbírka pro Dům pro Julii

vybíráme od 30.11.2020
104 500 Kč
vybráno 52 % z 200 000 Kč

přispělo

25 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Dnes je to přesně 5 let ode dne, kdy jsem byla hospitalizovaná na onkologii. Teď jsem živá a zdravá a jako poděkování za to chci přispět na pomoc těm, kdo takové štěstí nemají. Domov pro Julii je dětský hospic, své terénní služby už poskytuje, ale stále potřebuje finance na výstavbu samotné budovy hospice.
… A TADY JE CELÝ PŘÍBĚH PRO TY, KTERÝM JE JEDNO, KOLIK ČASU ČTENÍM STRÁVÍ, aneb, jak jsem se během jednoho dne dostala od „snad po tom ultrazvuku stihnu zajet do školy a napsat ten test“ k „snad neumřu ještě aspoň ty dva měsíce, abych stihla vidět poslední sérii Panství Downton.“

Ano, zpětně viděno přeháním, ano, budu to brát s nemístným nadhledem, a ano, nad tamtím jsem skutečně uvažovala :)

Tak abychom začali – 30. 11. 2015 jsem šla na ultrazvuk nadledvin. Chtěla bych touto cestou poděkovat své praktické lékařce, která moje neurčité příznaky brala vážně, ani když už jsem byla ve fázi, kdy jsem si sama připadala jako hypochondr.

Ultrazvuk tedy ukázal ‚neidentifikovatelné něco‘ na jedné nadledvině, poslali mě do nemocnice, v poledne už jsem byla na onkologii, přičemž moje diagnóza nebyla pořád jasná. Bolesti jsem díky Bohu žádné neměla, takže jsem si na onkologii připadala jako na pochmurné, ale luxusní dovolené – výborné jídlo až do postele, úžasné sestřičky, filmů a knih co hrdlo ráčí!

Vánoce jsem strávila doma a byly naprosto kouzelné a pohodové. Tady se zase zastavím, abych poděkovala své perfektní rodince, kterou si nemůžu dostatečně vynachválit a bez které by celé to marodění nestálo za nic!

Operaci jsem nakonec podstoupila až za nějaké dva měsíce, a až po ní jsem konečně zjistila, co za odrůdu vetřelce se mi to usadilo v břiše: jeho jméno jest Ganglioneurom a je to jediný nezhoubný nádor ze skupiny těch zhoubnějších nádorů. Vlastně dříve taky býval zhoubný, ale pak ho to asi přestalo bavit, zakuklil se a přestal růst – i tak do té doby dosáhl úctyhodných rozměrů. (Všechny výše uvedené údaje píšu zpaměti podle toho, co mi tehdy chirurg řekl a za případné medicínské nesrovnalosti se omlouvám, jsem jen člověk a moje paměť není bezchybná).

Takže tak. Jsem ráda, že jsem tady na světě, protože kdyby můj nádor tehdy nebyl stejný lenoch jako já, vůbec to tak nemuselo dopadnout. 

Kdo někdy na svůj život nadává, aniž by zároveň cítil, byť jen malou vděčnost, že vůbec žije, a příliš řeší věci, které si tolik pozornosti nezasluhují, aniž by si uvědomil, že se vlastně má na světě dobře – ať si zkusí představit, že hned zítra se bez varování ocitne na onkologickém oddělení bez jistoty, kdy zase bude moct ty všednosti začít řešit. Protože život není zaručená věc. Tak se ke mně připojte a pomozte těm, kdo tuto situaci doopravdy a bez sebemenší špetky humoru nebo možnosti nadhledu musí řešit. A to ne u sebe. Ale u svých dětí. 

Proto je právě Dům pro Julii tak potřebný – nabízí nejen medicínskou stránku, ale i tu lidskou, s duchovními, psychology, sociálními pracovníky a dalšími, kteří jsou připravení poskytnout tu nejlepší možnou péči v těžkém období.

Přeji Vám všem z celého srdce pevné zdraví a doufám, že nějaký (pokud možno nemalý) peníz přihodíte, protože každá koruna se počítá… 
Dům pro Julii, z. ú.
Děkujeme, že pomáháte Domu pro Julii. Lůžkový dětský hospic Dům pro Julii se aktuálně staví v Brně a jeho provoz plánujeme zahájit už v polovině roku 2024. Mezitím nezahálíme a od roku 2020 poskytujeme péči u nevyléčitelně nemocných dětí v jejich domácím prostředí. Rodiče si tak mohou odpočinout od každodenní nepřetržité péče a načerpat energii na další pečování. Začíná nová etapa. Vybavit a zprovoznit Dům pro Julii, včetně zajištění financí na mzdy pro náš multidisciplinární pečující tým. Abychom mohli rozšířit služby a počet rodin, kterým pomáháme. Váš dar je mimořádně důležitý. Spolu to dokážeme.
V České republice dosud chybí dětský lůžkový hospic. Společně s vámi, našimi dárci a podporovateli, podporujeme rodiny, které se ocitly ve vážné životní situaci a pečují o nevyléčitelně nemocné děti.

Ve spolupráci s městem Brnem stavíme dětský hospic Dům pro Julii. Místo, kde zkušení zdravotníci, pečovatelé, psycholog, duchovní, sociální pracovník a další poskytnou tu nejlepší možnou péči v těžkém období. Budeme nabízet péči odlehčovací pro dlouhodobě i krátkodobě pečující, včetně možnosti prožití terminálního stadia onemocnění. Bez ohledu na politickou příslušnost, na náboženství, na barvu pleti, pohlaví nebo stav konta. Jsme tu pro ty, kteří naši pomoc potřebují. 
 
Dům se již staví – aktuálně náš mobilní profesionální tým jezdí v Jihomoravském kraji k nemocným dětem domů. Přebírá kompletní péči za rodinu a umožňuje tak pečujícím si alespoň na chvíli odpočinout. Podpořte i Vy vznik dětského hospice. Děkujeme.

Více informací na www.dumprojulii.com

držím palce, ať to dopadne

David Sarpong
500 Kč

Držím pěsti ať se povede vybrat víc než 100%!

Marťa + Luky
500 Kč

Děkujeme. To bychom si také moc přáli! :-)

Dům pro Julii, z. ú.
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Dům pro Julii, z. ú., projekt: Vybavení a provoz dětského hospice Dům pro Julii