School of Journalism & Visual Arts Spirit Week Fundraiser

vybíráme od 26.11.2020
1 011 Kč
vybráno 10 % z 10 000 Kč

přispěli

2 lidé
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
In the spirit of the holidays (and AAU spirit week) the school of Journalism and Visual Arts will be fundraising for CARE, an international humanitarian organization.   CARE works to prevent malnutrition, provide access to clean water, support women's self-sufficiency in agriculture, and protect front-line COVID workers.  Read more about CARE here https://care.cz/ 
 "For 75 years, it has been promoting human dignity and responding immediately to crises and humanitarian disasters. It helps people at risk of hunger, poverty, armed conflict, and climate change. It also implements long-term development programs that lead to the self-sufficiency of local communities. It focuses mainly on women and girls. They see their development as a path to peace, higher education for families, and the overall prosperity of wider communities."  
CARE Česká republika
Šíření nemoci COVID-19 způsobuje nepředstavitelné následky v oblastech postižených humanitárními krizemi, kde organizace CARE aktivně pomáhá. Ačkoliv dopady pandemie budou obrovské, podniknout důležité kroky na pomoc potřebným je možné. Zajišťujeme ochranu lékařů a humanitárních pracovníků v extrémně rizikových oblastech. Distribuujeme hygienické pomůcky, čistou vodu a zřizujeme stanice na mytí rukou pro zranitelné lidi v nouzi.

Pracovníky v první linii a zranitelné lidi nyní můžete před pandemií ochránit i vy. 

Jak můžete pomoci lékařům a humanitárním pracovníkům?
V ohrožených oblastech se v tuto chvíli nacházejí tisíce humanitárních a zdravotnických pracovníků, kteří podnikají důležité kroky pro zastavení šíření viru a pomáhají zranitelným lidem. Současně jsou však i oni sami v ohrožení života.  
 
  • Spolu s CARE můžete přispět k zajištění ochrany těchto hrdinů dnešní doby. V ohrožených oblastech distribuujeme ochranné prostředky pro lékaře i humanitární pracovníky a školíme zdravotnický personál speciálně pro aktuální situaci.  

Jak můžete pomoci zranitelným lidem?
Obyvatelé ohrožených oblastí často žijí v přeplněných táborech a osadách s omezeným přístupem k řádným hygienickým zařízením a zdravotnickým službám. V takovém prostředí není možné dodržovat ani ta nejzákladnější hygienická opatření.  Vypuknutí onemocnění zde může ohrožovat životy velkého množství lidí.

  • 400 Kč zajistí instalaci stanice na mytí rukou pro zranitelné děti a ženy
  • 600 Kč zajistí hygienické potřeby a vodu pro šestičlennou rodinu na 2 měsíce
  • 1200 Kč zajistí čistou vodu pro 100 lidí na jeden den 

COVID-19 zasáhl celý svět.  
Pro zlepšení situace je nutné aktivně bojovat proti jeho šíření na globální úrovni.  

Víme, že současná situace negativně ovlivnila i občany České republiky. 
O to víc si vážíme každé koruny, kterou přispějete na pomoc zemím, které mají ještě méně prostředků, aby se s touto situací vyrovnaly.

Děkujeme!