Jaroslav Cerman: Dárcovská výzva pro projekt Deník zadarmo není zadarmo. Předplaťte si Alarm.

Nemůžeme všichni žít z otrocké práce. Podpořte Alarm.

vybíráme od 18.10.2020
4 000 Kč
vybráno 13 % z 30 000 Kč

přispělo

5 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Alarm zcela jistě obří robotické pavouky Jeffa Bezose nezastaví, ale bude mít o nich nejlepší texty. Levicová média jsou v České republice něco jako Yetti. Všichni o nich mluví, nikdo je ale nikdy neviděl. Alarm je čestnou výjímkou, tak ho podpořte svými těžce vydřená europetrodolarokorunami.
Sám již média takřka nevnímám, protože si nechci nechat vyplachovat mozek podprahovou reklamou. V podstatě ze stejného důvodu jsem se zbavil i mikrovlnky. Alarm ale čtu rád, protože si myslím, že je jedním z mála majáků, kteří čelí vlnobití absolutně banálních a triviálních reportáží a názorových článků z většiny českých médií. Jeho perspektivu na život v dnešním kapitalismu a pestrý výběr témat článků by měli docenit i ti, kteří mají jiný pohled na svět.

Alarm se z principu nemůže stát hračkou v rukou nějakého extrémně bohatého člověka. I když je pravdou, že jeho hypotetickou akvizici a následnou transformaci na například "mužský" časopis o spalovacích motorech a spoře oděných ženách bych sledoval se zájmem a upřímným pobavením.
To se ale bohužel nestane, takže Alarm zkrátka potřebuje peníze od vás, čtenářů a dobrodějů. Přispějme tak společně na naše levicové médium a zajistěme tak jeho trvající existenci. Už jen proto, že z toho někdo nebude mít radost. A to je už silná motivace.
A2, o.p.s.
V turbulentních časech koronaviru je pro nezávislá média čím dál důležitější podpora čtenářů. Dávno jsou pryč doby, kdy si na sebe médium vydělalo šikovnou inzercí. V takových časech mají samozřejmě výhodu plátky a servery financované různými vlivnými skupinami. Nevěříme řečem o tom, že si miliardáři média kupují jako investice. Nikdo, kdo není úplně padlý na hlavu, si dnes média kvůli výdělkům nekupuje. Kupuje si je jen proto, že chce ovlivňovat veřejnou diskuzi ve chvílích, kdy se mu to zrovna hodí. Ani v případě oligarchických médií neplatí, že zadarmo je zadarmo, ale cenu, kterou platíme je to, že náš veřejný prostor a žurnalistika slouží právě jejich zájmům. Za sedm let existence redakce Alarmu zcela jasně ukázala, že nebude poklonkovat nikomu a ničemu. Než se zaprodat, to raději skončíme. Ale protože končit rozhodně nehodláme a chceme stále dělat novinařinu bez kompromisů, potřebujeme k tomu vaši finanční podporu. Pokud si Alarm “předplatíte” pravidelným měsíčním příspěvkem, dáváte nám najevo, že si naší práce vážíte, že si přejete naše články číst a že pro vás Alarm zaujímá speciální místo na české mediální mapě, které by nikdo jiný nemohl zastoupit. Pokud jste takovým čtenářem Alarmu, podpořte nás v naší aktuální kampani.
Na jakékoliv dotazy vám rád odpoví Ondřej Bělíček (732 888 002, o.belicek@advojka.cz).

ať to vzniká

Otto Jelínek
300 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
A2, o.p.s., projekt: Deník zadarmo není zadarmo. Předplaťte si Alarm.