Michal Zlatkovský: Dárcovská výzva pro projekt Deník zadarmo není zadarmo. Předplaťte si Alarm.

Otylé duo doporučuje: Podpořte Alarm. I novináři musí jíst

vybíráme od 25.9.2020
33 750 Kč
vybráno 169 % z 20 000 Kč

přispělo

27 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Daniel Zeman, Michal Zlatkovský: Deník zadarmo není zadarmo. Podpořte Alarm
Kde se dočíst o bytové krizi, změně klimatu nebo systémovém rasismu? Je to překvapivé, ale v médiích vlastněných noblesními miliardáři a řízených novináři z devadesátek to jde většinou těžko. Naštěstí je tu Alarm, nezávislý online deník, který se věnuje tématům, nad nimiž si jako mileniálové lámeme hlavu a nad kterými ostatní média mávají rukou. Píšeme pro něj rádi, ještě raději bychom ale byli, kdyby měli jeho redaktoři i dál co k jídlu a kde bydlet. 

Ideální by v takové situaci byl sociálně citlivý zbohatlík s citem pro novinářskou nezávislost, který by si Alarm vydržoval jako srdeční projekt. Bohužel žádného takového neznáme a dokud se nějaký nepřihlásí, nezbývá nám než se na Alarm skládat sami, po stovkách a tisícovkách. Pojďte do toho s námi, nikdo jiný to za nás jako obvykle neudělá.
Daniel Zeman je píárista, Michal Zlatkovský ajťák, dohromady podle některých uživatelů Twitteru tvoří otylé duo. Oba jsou mimo jiné externími přispěvateli Alarmu. Vybrané peníze poslouží provozu redakce.
A2, o.p.s.
V turbulentních časech koronaviru je pro nezávislá média čím dál důležitější podpora čtenářů. Dávno jsou pryč doby, kdy si na sebe médium vydělalo šikovnou inzercí. V takových časech mají samozřejmě výhodu plátky a servery financované různými vlivnými skupinami. Nevěříme řečem o tom, že si miliardáři média kupují jako investice. Nikdo, kdo není úplně padlý na hlavu, si dnes média kvůli výdělkům nekupuje. Kupuje si je jen proto, že chce ovlivňovat veřejnou diskuzi ve chvílích, kdy se mu to zrovna hodí. Ani v případě oligarchických médií neplatí, že zadarmo je zadarmo, ale cenu, kterou platíme je to, že náš veřejný prostor a žurnalistika slouží právě jejich zájmům. Za sedm let existence redakce Alarmu zcela jasně ukázala, že nebude poklonkovat nikomu a ničemu. Než se zaprodat, to raději skončíme. Ale protože končit rozhodně nehodláme a chceme stále dělat novinařinu bez kompromisů, potřebujeme k tomu vaši finanční podporu. Pokud si Alarm “předplatíte” pravidelným měsíčním příspěvkem, dáváte nám najevo, že si naší práce vážíte, že si přejete naše články číst a že pro vás Alarm zaujímá speciální místo na české mediální mapě, které by nikdo jiný nemohl zastoupit. Pokud jste takovým čtenářem Alarmu, podpořte nás v naší aktuální kampani.
Na jakékoliv dotazy vám rád odpoví Ondřej Bělíček (732 888 002, o.belicek@advojka.cz).

Myšlenky, ne dogmata. Děkuji.

Ladislav Zach

Až máte dostatek prostředků k fungování

Tomáš Nečas
500 Kč

Od toho, kdo šel za "padesát tyček" do Řecka.

Dárce

Se omlouvám, že to je jen kilo. Sice jsem placená z peněz daňových poplatníků, ale pořád jednou nohou v propasti :) a mám vás ráda ❤

Dárce
100 Kč

Na sladkosti

Jan Pospisil
1 000 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
A2, o.p.s., projekt: Deník zadarmo není zadarmo. Předplaťte si Alarm.