Ondřej Suk: Dárcovská výzva pro projekt Zažít město jinak

Vraťme stromy Na Nivy

vybíráme od 2.9.2020
7 000 Kč
vybráno 28 % z 25 000 Kč

přispělo

7 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Stromy jsou plíce města. Tam, kde v ulicích stojí vzrostlé stromy, je příjemnější klima a v létě nižší teplota. V naší ulici dříve stály dvě vzrostlé lípy, dnes je na jejich místě jen nevzhledné křoví. Pomožte nám je vrátit tam, kam patří!
  Jsme skupina sousedů, pár rodin a kamarádů. Žijeme ve vlastně docela všední pražské ulici. Není ničím zajímavá, ale je naše.
Stále víc a víc nám dochází, že je to náš domov a že nám není lhostejné prostředí, ve kterém žijeme. Vnímáme zákoutí, která by mohla být hezká, kdyby se našlo trochu dobré vůle. Všímáme si anonymního míjení sousedů, kde nikdo nenašel odvahu prolomit ledy.

Prostřednictvím organizace letošního ročníku sousedských slavností Zažít město jinak se snažíme ty ledy prolomit a probudit sousedskou komunitu. 

 A protože máme odhodlání na rozdávání, rovnou jsme také vymysleli, které zákoutí naší péči potřebuje nejvíc.
Ulice Na Nivách se v jednom místě rozšiřuje do oválného náměstí, se zelenou plochou ve svém středu a usychající dvojící lip na okraji trávníku. Na první pohled tu něco chybí. Na protilehlé straně zeleného oválu bývaly historicky ještě dvě lípy a my si moc přejeme vrátit je tam zpět. Aby ulici zase poskytly v létě stín a příjemné klima a radost po celý rok.

 K tomu, aby se nám podařilo vrátit lípy Na Nivy nám ale schází finanční prostředky. Pomožte nám trvale zlepšit kousek Prahy.
Vaše příspěvky využijeme na odstranění křovin v místě výsadby stromů, zakoupení 2 ks několikaletých stromků Lípy srdčité včetně ochranné konstrukce a vodního vaku a následnou péči o stromky minimálně po dobu několika let.

  Předem velice děkujeme za jakoukoli finanční podporu. 

 Věříme, že nám všem stromy v ulici budou dělat radost každý den a tím nám vynaložené prostředky mnohonásobně vrátí. Během naší sousedské slavnosti 19. září, která je součástí akce Zažít město jinak to společně oslavíme!

za sousedskou komunitu Na Nivách
Jana Kašparová
kasparova.ja@gmail.com
Auto*Mat
Spolu s dobrovolnými místními organizátory na desítkách míst v Praze a v dalších městech každoročně pořádáme sousedské pouliční slavnosti Zažít město jinak. Ač je program slavností – tvořený místními organizátory – vždy jiný, jejich myšlenka zůstává stejná: ulice, v nichž žijeme, nemusí sloužit jen autům. Mohou být i živými oázami plnými divadla, workshopů, soutěží, her, skotačících dětí i místy pro setkávání přátel, sousedů a spolků.
Organizace Zažít město jinak zabere Auto*Matu období od března do října. Pomáháme místním organizátorům především s administrativními úkony, staráme se o propagaci a finanční zajištění.

Přestože Zažít město jinak stojí na principu dobrovolnosti a DIY, jeho rozpočet je v celorepublikovém součtu kolem 1,5 milionu korun, které dosud získáváme zejména z grantů a nadací. Právě sehnání této sumy je každoročně nejnapínavějším dobrodružstvím Auto*Matu. Proto si velice vážíme všech darů, které nám dávají nezávislost a Vám jistotu, že Zažít město jinak bude pokračovat i v budoucnu.

Máte vztah ke konkrétní lokalitě? Napište nám, že se chcete stát jejím patronem!

I malá částka je pro nás velká podpora.

Děkujeme vám za příspěvek na přípravu sousedských slavností.

Přidejte se k nám, darujte pravidelně a staňte se tak členy Klubu přátel Auto*Matu!



Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Auto*Mat, projekt: Zažít město jinak