Suzuki Česká republika: Dárcovská výzva pro projekt Podpora projektu Klokánek

Školní pomůcky pro děti z Klokánku

vybíráme od 10.8.2020
21 200 Kč
vybráno 85 % z 25 000 Kč

přispělo

34 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
POMOZTE NÁM VYBRAT 50.000 KČ NA ŠKOLNÍ POMŮCKY PRO DĚTI Z KLOKÁNKU

Prázdniny jsou skoro za námi a za pár dní začíná nový školní rok. Jistě se zde najde spousta rodičů, kteří každý rok řeší na konci srpna to stejné, a to nákup školních pomůcek pro své děti. Nejen ti nám dají jistě za pravdu, že se nejedná o levnou záležitost. A teď si představte kupovat školní potřeby hned pro několik desítek školou povinných dětí každý rok!

České zastoupení automobilky Suzuki podporuje Fond ohrožených dětí, a proto vznikla tato výzva, do které Suzuki přichází se štědrou nabídkou:
PŘISPĚJTE LIBOVOLNOU ČÁSTKU A SUZUKI PŘISPĚJE VE STEJNÉ VÝŠI
do cílové částky 50.000 Kč.
Na co konkrétně poputují získané prostředky?

Získanými prostředky vybavíme naše děti potřebným školním vybavením jako jsou psací a výtvarné potřeby, sešity, učebnice, sportovní oblečení na tělesnou výchovu nebo třeba nový školní batoh. Každý z nás si pravděpodobně dokáže představit, jak nákladné je každoroční vybavování dětí školou povinných. Jak jistě víte, školními pomůcky výdaje na školáka nekončí. Protože je v našem zájmu, aby děti z Klokánku nebyly žádným způsobem diskriminovány nebo poznamenány jejich životní situací, za kterou nenesou vinu, snažíme se je do školní komunity začlenit co nejvíce. A právě proto jim mimo jiné hradíme veškeré školní aktivity jako jsou výlety, kina, exkurze nebo obědy, kde děti získávají tolik potřebné společenské návyky a socializují se s ostatními dětmi. 

Co se díky Vašemu příspěvku skutečně změní?

Váš příspěvek je mnohem víc než jen nový školní batoh nebo hromada sešitů. Umožní dětem z Klokánku zapadnout do školního prostředí a prožívat podobné radosti jako mají jejich vrstevníci . Díky tomu, že nám pomůžete zaplatit dětem také mimoškolní aktivity, umožníte jim rozvíjet jejich talenty, o kterých možná ještě ani samy nevědí a dovolíme jim tak společně pomalu nacházet životní cesty a směr, kterým se budou chtít ve svém životě vydat. 

Utrpení, kterými si musely do té doby projít, překryjeme i díky Vaší pomoci radostnými chvílemi. Chvílemi, pro nás běžnými, které ovšem těmto dětem před příchodem do Klokánku dopřány nebyly.

Pokud Vám dává naše práce smysl, a my pevně věříme, že ano, zapojte se do naší ŠKOLNÍ VÝZVY! 

Děkujeme za Vaši přízeň, díky které můžeme pomoci dalším týraným, zneužívaným nebo jinak sociálně znevýhodněným dětem!
Fond ohrožených dětí
"Domov je to, co nedokážete popsat ani tisíci slovy, ale srdce jej pozná v jediné vteřině..." Takový je i Klokánek. DĚKUJEME, ŽE POMÁHÁTE! Klokánky jsou zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc, jež poskytují neodkladnou rodinnou péči týraným, zanedbávaným či jinak ohroženým dětem.
Fond ohrožených dětí je nevládní nezisková organizace, s pověřením k výkonu sociálně-právní ochrany dětí, která v letošním roce oslaví 30 let od svého vzniku. Jedním z jeho projektů je Klokánek, zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc, jakožto rodinnou alternativu péče pro týrané, zanedbávané, zneužívané, opuštěné či jinak sociálně ohrožené děti. Projekt Klokánek v letošním roce oslaví 20 let od svého vzniku. 
V současné době Fond ohrožených dětí provozuje na území Čech a Moravy 15 těchto zařízení s celkovou kapacitou 322 míst. V útulně zařízených klasických bytech se o děti, a to maximálně o skupinku čtyř, starají vždy střídavě po týdnu jen dvě stálé "tety". Kromě péče o děti taktéž vaří, nakupují, starají se o domácnost, vodí děti na kroužky a k lékaři a prožívají s dětmi celé dny i noci jako v běžné rodině. Jelikož děti přichází do Klokánků s různými traumaty a potřebují nejen individuální péči blízké osoby (tety), ale také odbornou pomoc sociálních praconíků, psychologů či psychoterapeutů, kteří mohou dítě provázet hojivým procesem a zmírnit tak důsledky jejich negativních prožitků, je v Klokánkách i tato kompletní péče zajištěna. 

Ať dobře slouží ☺️

OHAK

Pro dobrou věc. 👍

Jan Multuš
1 000 Kč

Jako dealer značky Suzuki rádi pomáháme dobrým věcem :)

Auto - Moto Riegger s.r.o.
5 000 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Fond ohrožených dětí, projekt: Podpora projektu Klokánek