Markéta Lotterová: Dárcovská výzva pro projekt Doma je nejlíp...

Na cestě

vybíráme od 20.7.2020
17 394 Kč
vybráno 870 % z 2 000 Kč

přispělo

30 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Domácí hospicová péče je vlastně doprovázení poutníka na konci cesty. Každý poutník má právo si svou pouť vybrat sám a vzít si na ní spolupoutníky, se kterými chce trávit svůj čas. 

Proto chceme svou poutí podpořit ty, kteří nevyléčitelně nemocným umožňují prožít i poslední dny doma, v klidu, s rodinou a přáteli. 
Proto chceme svojí poutí podpořit Domácí hospic Jordán.

15.8.2020
Naše putování je u konce.

Českým středohořím a Máchovým krajem jsme putovaly 9 dní. Nachodily jsme cca 170 km, vystoupaly jsme neočekávaných 3 600 metrů nahoru a téměř stejně slezly dolů. Šly jsme do kopců i roklinami, po silnicích i lesy, potkaly extrémně vlídné i naopak nerudné lidi, navštívily krásná města i pusté zříceniny, šly poklidně v tichu, ale musely se také náhle rozhodovat a měnit plány...

Protiklady na cestě nás přiblížily k pochopení slova rovnováha a také přinesly vědomí paralely naší poutní cesty s poslední cestou klientů hospice Jordán. 
Bylo to naše doposud nejnáročnější, a díky puchýřům, i nejbolestivější putování. Přesto jsme prožily krásné a hluboké okamžiky, pocity sounáležitosti, důvěry, naděje i soucitu. Podobně jako konec pozemského putování lidí provází pláč, naše cesta končila za deště...

Moc děkujeme všem, kteří dosud přispěli na péči o hospicové pacienty a samozřejmě díky vám všem, kteří jste na nás mysleli. 

Markéta + Iva
 

Další fotografie na https://bit.ly/pout-foto
____________________________________________________________________________________________________________________________
Ráda se toulám krajinou a poznávám nová místa. Na Svatojakubskou pouť do Santiaga de Compostela jsem asi neměla dost odvahy ani chuť být jedním z davu. Začala jsem tedy putovat po Čechách. Nejdříve s partou nadšenců, kteří se poutnictví v Čechách věnují, pak ve dvou, s kamarádkou Ivou. Zhruba 200 km nevšedních zážitků každé léto. Naše Zem je tolik krásná, že cestu do Španělska jsem prozatím odložila na neurčito.
 
Být poutníkem znamená vydat se na delší cestu a každý den chodit mnoho kilometrů, vnímat krajinu i sebe sama. Potkávat lidi i dosud nepoznané situace, prožívat vědomě každý okamžik. Po několika dnech se propojit se svou Duší, s přírodou a se vším. Cítit úctu a pokoru, víru i naději a snad i nacházet odpovědi na často nevyřčené otázky.

Domácí hospicová péče je vlastně doprovázení poutníka na konci cesty. A být průvodcem lidem, kteří se blíží k cíli, je velká čest a zároveň zkušenost i zodpovědnost. 

Proto bychom letošní putování chtěly věnovat Domácímu hospici  Jordán a za každý ušlý kilometr věnujeme 1 korunu na péči o pacienty hospice. Přidáte se k nám?
Domácí hospic Jordán, o.p.s.
Domácí hospic Jordán o.p.s. poskytuje v Táboře a jeho okolí služby, které umožňují lidem s nevyléčitelným onemocněním v pokročilém a konečném stadiu nemoci zůstat v kruhu svých blízkých, ulevit od bolesti a dalších tělesných i duševních obtíží.
Když se nad poklidnou hladinou našeho „Jordánu“ objevují mračna, je přáním většiny z nás, abychom nezůstali osamoceni...

Péče domácích hospiců není zatím plně a plošně hrazena z veřejného zdravotního pojištění, finanční částka na péči o pacienta se skládá i z grantů, příspěvků a darů. Proto si dovolujeme se na Vás obrátit s prosbou o finanční či materiální pomoc.

Svou podporou umožníte i Vy nevyléčitelně nemocným žít na konci života tak, jak si přejí.
Vaše dary budou použity na péči o naše pacienty!

  • 1 den péče o 1 pacienta ..,,,,,,,,,,,,,,,,,,,......................... 3500 Kč
  • 1 výjezd zdravotní sestry k pacientovi ...................... 500 Kč
  • 1 výjezd lékaře a zdravotní sestry k pacientovi ........ 1000 Kč
  • Zdravotnický materiál, léky ......................................... libovolná částka
Děkujeme Vám za podporu. 
Jen díky našim dárcům můžeme splnit přání našich pacientů - být doma!

A doma je nejlíp...       

                                                                                    
                                                                                                                                            www.hospicjordan.cz 


pro spravnou vec

Miroslava Svobodova
500 Kč

Děkuji za Vše co děláte, jste potřební

Tomas Kucera
350 Kč

Děkujeme za podporu a hezká slova!

Domácí hospic Jordán, o.p.s.

Skvělý nápad jak spojit zážitky s něčím užitečným. Ať se daří.

Miloš Bučinský
444 Kč

A my děkujeme za dar!

Domácí hospic Jordán, o.p.s.

Kéž peníze pomohou. Musilová

Marie Musilová
300 Kč

Určitě pomohou při péči o naše pacienty. Děkujeme za dar!

Domácí hospic Jordán, o.p.s.
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Domácí hospic Jordán, o.p.s., projekt: Doma je nejlíp...