Míša Valášková: Dárcovská výzva pro projekt Podpora projektu Klokánek

Klokánek na koni

vybíráme od 17.6.2020
35 122 Kč
vybráno 140 % z 25 000 Kč

přispělo

45 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
O dobru by se nemělo jen učit, ale mělo by se skutečně podporovat a realizovat. Proto jsme se studenty Pedagogické fakulty UJEP v Ústí nad Labem rozhodli udělat ohroženým dětem z Klokánku v Ústí nad Labem hezký den na farmě zvířat spojený s občerstvením, herními, výtvarnými či sportovními aktivitami a předáním potřebných darů. Zároveň si přejeme pro ty nejmenší pořídit i nejdůležitější hygienické potřeby. Podpořte naši myšlenku a buďte prostřednictvím Vašeho finančního daru našimi spolutvůrci. Děkujeme.
Na začátku letního semestru 2020 jsme společně se studenty Pedagogické fakultě UJEP v Ústí nad Labem dali hlavy dohromady a rozhodli se udělat nejen hezký den dětem z Klokánku Ústí nad Labem při Fondu ohrožených dětí.  Děti společně s dospělým doprovodem zastupující tuto organizaci budou autobusem odvezeny na farmu zvířat v Třebušíně, kde jim bude umožněno povozit se na koních, zapojit se do péče o vybraná zvířata nebo dozvědět se další důležité a zajímavé informace o jejich světě. Studenti si pro malé návštěvníky připraví různé herní, výtvarné a sportovní aktivity. Na závěr se všichni setkáme u dobrého jídla a pití a po dohodě s vedením ústecké pobočky Klokánku předány užitečné dary přímo dětem. Zároveň bychom chtěli získat finance i na nejdůležitější hygienické potřeby jako jsou dětské pleny, mokré kapesníky, prací prostředky (prací gel, aviváž) a další nezbytné věci po konkretizaci pracovníků organizace.
Začínáme pomáhat, tak se k nám prosím připojte a podpořte naši aktivitu, která udělá radost těm nejmenším a nejzranitelnějším, tedy ohroženým dětem!
Fond ohrožených dětí
"Domov je to, co nedokážete popsat ani tisíci slovy, ale srdce jej pozná v jediné vteřině..." Takový je i Klokánek. DĚKUJEME, ŽE POMÁHÁTE! Klokánky jsou zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc, jež poskytují neodkladnou rodinnou péči týraným, zanedbávaným či jinak ohroženým dětem.
Fond ohrožených dětí je nevládní nezisková organizace, s pověřením k výkonu sociálně-právní ochrany dětí, která v letošním roce oslaví 30 let od svého vzniku. Jedním z jeho projektů je Klokánek, zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc, jakožto rodinnou alternativu péče pro týrané, zanedbávané, zneužívané, opuštěné či jinak sociálně ohrožené děti. Projekt Klokánek v letošním roce oslaví 20 let od svého vzniku. 
V současné době Fond ohrožených dětí provozuje na území Čech a Moravy 15 těchto zařízení s celkovou kapacitou 322 míst. V útulně zařízených klasických bytech se o děti, a to maximálně o skupinku čtyř, starají vždy střídavě po týdnu jen dvě stálé "tety". Kromě péče o děti taktéž vaří, nakupují, starají se o domácnost, vodí děti na kroužky a k lékaři a prožívají s dětmi celé dny i noci jako v běžné rodině. Jelikož děti přichází do Klokánků s různými traumaty a potřebují nejen individuální péči blízké osoby (tety), ale také odbornou pomoc sociálních praconíků, psychologů či psychoterapeutů, kteří mohou dítě provázet hojivým procesem a zmírnit tak důsledky jejich negativních prožitků, je v Klokánkách i tato kompletní péče zajištěna. 

Nikdy nejste sami ❤️

Martin Morava

Doufám, že si to děti na farmě užijí :)

Marta Pavlíčková
500 Kč

Držíme palce a prejeme hodne stesti do dalsich projektu.

Zuzana Jakoubkova
1 000 Kč

Díky, že myslíte na ostatní ♥️

Marie Marešová

Ať se vše vydaří!

Jan Hrouda
500 Kč

Moc vám fandím. Je to krásná iniciativa.

Olga Jarolímková
1 000 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Fond ohrožených dětí, projekt: Podpora projektu Klokánek