Vít Swaczyna: Dárcovská výzva pro projekt Podpořte s námi lidi s duševním onemocněním

Umíme se uživit sami, ale teď potřebujeme pomoct

vybíráme od 24.5.2020
1 500 Kč
vybráno 1 % z 200 000 Kč

přispěli

2 lidé
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

Máme duševní onemocnění, ale častěji nás nazývají blázny.

Jsme už tak dost na okraji společnosti. Lidé z nás mají obavy a strach. Máme stigma, ale přesto jsme lidé a moc rádi pracujeme - pomozte nám to udržet. Práce v bezpečnějším prostředí je pro nás důležitá. 
My se zase na vlastní nohy postavíme a na vaši hostinu navezeme spoustou dobrot. Zajistíme úklid po vaší pracovní době, posekáme trávu a zarovnáme stromečky na vašem panství. Rádi pronajmeme naši kavárnu a poskytneme služby, kde nás vidět nemusíte. To vše s láskou. Teď však nemůžeme a potřebujeme váš dar.



Telegram - Potřebujeme peníze STOP Catering STOP Kavárna STOP 


Spirála se krásně rozjela, cateringové zakázky přibývaly. Významné události, firemní akce, večírky a další, nás postupně více a více vytěžovaly. Všechny zaměstnané, i odborníky bez postižení, jež na práce dohlíželi s přísným, ale láskyplným pohledem. Firmy náhradní plnění nedávaly státu, ale Spirále, a ta mohla zaměstnávat a rozvíjet více a více lidí. 

Náhradní plnění za údržbu zeleně není tak časté a Spirála se díky nařízení vlády musí více připravit na jiné služby. 

Na to je potřeba vaší pomoci, vašeho dobrého srdce a to, že tisícovka darovaná Spirále vám chybět nebude, lidem ve Spirále udrží dobrou práci a hlavně to, čeho si lidé ve Spirále cení nejvíce:
Být platným členem společnosti

Osobním darem dovolím přežít tento veliký COVIDový výpadek příjmů, který Spirálu a mnoho jiných zasáhl. Já volím Spirálu a prosím vás - připojte se ke mě v tomto daru. Pokud máte volných tisícovek ještě pár, koukněte i na další projekty a spolu s tisícovkou pošlete i přání soběstačnosti a veliké budoucnosti. Osobně si nemohu dovolit darovat mnoho, ale když se podívám na své daně a vím, že 10% z nich můžu darovat, daruji je. 90% státu zaplatím rád, ale na těch 10% mám právo volby, a tu si vzít nenechám. Dám to vše tam, kde je vidět snaha a touha rozvíjet se.

Vím, že ve Spirále raději přijmou vaši objednávku na catering, údržbu zeleně nebo úklid. Ale pro tuto chvíli jen pro tento krizový moment potřebují sounáležitost, která je v každém z nás. A malou chvíli na to, kliknout a darovat.

Spirála Ostrava, z.ú.
Ve Spirále Ostrava usilujeme o zotavení lidí s duševním onemocněním z dlouhodobých psychických problémů. Velmi jim pomáhá naše dlouhodobá podpora a smysluplná práce v chráněných podmínkách, kterou jim nabízíme. Nyní je ohrožena udržitelnost jejich pracovních míst z důvodu zrušení cateringových zakázek, uzavření kavárny a výpadku velké části vlastních příjmů.
Ve Spirále Ostrava usilujeme o zotavení lidí s duševním onemocněním z dlouhodobých psychických problémů. Velmi jim pomáhá naše dlouhodobá podpora a smysluplná práce v chráněných podmínkách, kterou jim nabízíme. Nyní je ohrožena udržitelnost jejich pracovních míst z důvodu zrušení cateringových zakázek, uzavření kavárny a výpadku velké části vlastních příjmů. Momentálně všichni šijeme roušky, podporujeme ty, kterým se zhoršil psychický stav vlivem událostí a doufáme, že se nám podaří udržet maximum pracovních míst vyhrazených lidem se zdravotním postižením. Můžete k tomu přispět.


Do Spirály jsem začala docházet na doporučení mé lékařky. Nejprve jsem navštěvovala sociální rehabilitaci, kde mi nejvíce pomohli s mým problémem se vstáváním a naučili mě samostatnosti. Sociální rehabilitace mi ukázala nové obzory, které bych doma nenašla-například hledat nové kontakty s lidmi. Po roce a půl se naskytla možnost být zaměstnaná jako obsluha kavárny. Velice ráda jsem nabídku přijala a jsem na sebe hrdá a udělám maximum, abych byla ještě lepší. V Kafárně je skvělý kolektiv a přátelská atmosféra. Nikdy bych nevěřila, že já budu pracovat s lidmi. Práce v kavárně mě baví. Do budoucna se vidím jako baristka ve velké kavárně s knihovnou. Udělám všechno pro svůj sen.
Eliška B.

Více o tom, jak podporujeme lidi s duševním onemocněním zjistíte na našich stránkách www.spirala-ops.cz.

Můžete nám pomoci také odběrem našich výrobků a služeb. Jsme poskytovateli náhradního plnění.
Cateringové služby je možné také předplatit.




Děkujeme, všichni Spiráláci.
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Spirála Ostrava, z.ú., projekt: Podpořte s námi lidi s duševním onemocněním