Moje kolegyně porodní asistentka Kateřina Brodská potřebuje Vaši podporu!

vybíráme od 7.5.2020
55 100 Kč
vybráno 184 % z 30 000 Kč

přispělo

90 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Jsem komunitní porodní asistentka a hledám podporu pro mou kolegyni porodní asistentku Kateřinu Brodskou, která kvůli kontrole krajského úřadu potřebuje právní a supervizní pomoc.
Hledám podporou pro kolegyni porodní asistentku Kateřinu Brodskou v nouzi!
I přes to, že je momentálně na mateřské dovolené, krajský úřad plzeňského kraje u ní zahájil kontrolu. Kateřina nyní využívá konzultace s právníky a supervizi psycholožky, kterou UNIPA zprostředkovává členkám. Tyto služby však nejsou zadarmo. 

Komunitní porodní asistentky si své místo ve zdravotnickém systému v ČR musí těžce vybojovávat. Stres z pokuty a kontrol nyní v mateřství musí prožívat Kateřina.

Vybrané peníze z této výzvy jdou výhradně na podporu Kateřiny Brodské!

Vaši podporu může UNIPA využít na:
  •  zpracování odvolání
  •  případné právní zastupování
  • supervizní pomoc
Podpořte Kateřinu a napište jí slova podpory!

Za podporu všem i za Kateřinu děkuji!
porodní asistentka Jana Riedlová
Unie porodních asistentek
Podpořte dostupnost péče porodních asistentek.
Vaše podpora bude směřovat členkám Unie porodních asistentek, které se setkávají s obstrukcemi ze strany úřadů a institucí. A převážně na jejich právní zastoupení.
O výši podpory pro konkrétní porodní asistentku bude rozhodovat rada Unie porodních asistentek.

Aktuálně vybíráme na právní zastupování porodní asistentky, které byla nepravomocně uložena pokuta 100 000 korun za to, že poskytuje péči u mimoklinických porodů.
Od 27. února 2020 je účel sbírky rozšířen i na právní zastupování profesní organizace při snaze o zkvalitnění právního prostředí pro porodní asistentky a jejich klientky.

https://www.centrum-robatko.cz/sysevent/40/6/126/sto-tisic-za-domaci-porody/?fbclid=IwAR2kvQyBvea4HgJXCdfwYX8_8OR1SqG-ODutkzQqb3mPzKtSDqParXSz0N4

Děkujeme, že nám pomáháte naplánovat naši vizi. Tou je dostupná péče porodní asistentky pro každou rodinu.




Finanční prostředky přijaté po ukončení tohoto projektu budou Unií porodních asistentek využity na aktivity směřující k podpoře porodních asistentek/ oboru porodní asistence.




Ať zvítězí spravedlnost 🙏🏻. Katka je úžasná žena a skvělá porodní asistentka a zaslouží si dělat svou milovanou práci svobodně a se všemi kompetencemi a atentičností, která ke komunitní péči o ženy a miminka patří.

Žaneta Kubešová

Držím palce a myslím na tebe, ať vše dobře dopadne.

Lenka Drábová
500 Kč

Držíme Ti všichni palce, Kačko, nedej se! ❤

Jana Mrkvičková

Stojíme za tebou!

Martina Černá

Držím palce!

Ivana Gruntová
300 Kč

Katko, myslím na Tebe i celou Tvou rodinu. Tvá práce dává smysl mnohým a věřím, že i Ty v sobě najdeš opět sílu se celému systému postavit. Doufám však, že teď máš prostor pro sebe a svou rodinu. Ženám kolem sebe jsi byla vždy oporou nejen v těhotenství, v době porodu a šestinedělí, ale i poté. Moc bych Ti přála, abys i Ty mohla v současné chvíli prožívat mateřství v harmonii a bez podobných stresů. S láskou a úctou Tereza

T. Š. P.
500 Kč

Držím palce!❤️

Anežka Pirnerová

Katce budu vděčná celý život, protože díky ní mám z porodů krásné zážitky a zdravé děti. Její odbornost, lidskost a pokora by měla být nakažlivá, protože pak by se snad trochu toho nalepilo o na ty papaláše, co si právo porodit naše děti v nemocnicích uzurpují.

Eva Jakešová
2 000 Kč

Moc si cením práce PA. Děkuji.

Kateřina Kerlehová
500 Kč

Dle rozsahu kontrolního protokolu evidentně šlo zřejmě o velmi "pilné"pracovnice a kde zůstal jejich zdravý selský rozum? Držte se nevzdávejte to.

Martina Kováříková
300 Kč