Lucie Kadlecová: Dárcovská výzva pro projekt Pomoc lidem bez domova v Praze

Pomozte NADĚJI v Praze "bojovat s koronavirem"

vybíráme od 18.3.2020
71 300 Kč
vybráno 102 % z 70 000 Kč

přispělo

75 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Pomozte NADĚJI v Praze "bojovat s koronavirem" a zajistit bezpečné fungování služeb, které zde poskytujeme lidem bez domova. Situace se mění z hodiny na hodinu. My se snažíme na všechny změny okamžitě reagovat, zároveň chránit zaměstnance pracující v první linii, a udržet bezpečnou pomoc pro lidi bez domova, kteří naše služby využívají. Vaše finanční dary nám pomohou zajistit zejména ochranné pomůcky a desinfekční prostředky. Určitě budou přibývat další nezbytné věci, které se postupně stanou potřebnými s tím, jak se situace vyvíjí a nyní o nich ani nevíme!
Naši milí,

protože lidé bez domova jsou jednou z nejohroženějších skupin v souvislosti s možnou nákazou novým koronavirem, budeme rádi, když v tom boji nezůstaneme sami. Naším cílem je vybrat prostředky na ochranné pomůcky a desinfekční prostředky (roušky, respirátory, bezdotykové teploměry, rukavice, ochranné obleky, prostředky na desinfekci rukou, ploch apod.) tak, abychom mohli chránit nejen lidi bez doma, ale také naše zaměstnance, kteří stojí v první linii a obětavě a s nasazením vlastního zdraví dále poskytují tolik potřebné služby.

Lidé bez domova mají většinou oslabenou imunitu, jejich obranyschopnost není taková jako u zdravé populace, jejich možnosti dodržovat hygienu jsou velmi omezené, a především lidé bez domova nemají možnost zůstat v domácí karanténě. Pomozte nám v boji s koronavirem. Každá částka pomůže.

Jménem celé pražské pobočky NADĚJE Vám moc děkujeme za případný dar a podporu.

Lucie Kadlecová
fundraiser

NADĚJE, pobočka Praha
K Brance 11/19e
155 00  PRAHA 5
lucie.kadlecova@nadeje.cz
NADĚJE
Pomáhejte s námi dávat NADĚJI lidem bez domova v Praze. Pojďme jim společně zajistit důstojnější a bezpečnější život. V Praze každý den pomůžeme 513 lidem.
NADĚJE v Praze nabízí ubytování v azylových domech a tréninkových bytech, přenocování v noclehárnách, stravu a sprchu v nízkoprahových denních centrech, rozhovor se sociálním pracovníkem nebo psychologem, přímou pomoc v ulicích města, zdravotní ošetření v ordinacích praktického lékaře, gynekologie a stomatologie.
Pomáháme zde už od roku 1991

V roce 2023 jsme v průměru každý den:

  • poskytli SPRCHU pro 51 osob bez domova
  • zajistili 225 lůžek v ubytovacích zařízeních
  • poskytli bydlení 21 lidem v tréninkových bytech
  • ošetřili 20 pacientů v ordinacích
Pomáháme lidem bez domova, aby mohli žít důstojnější a bezpečnější život a přispíváme ke zlepšení či řešení jejich nepříznivé situace lidským přijetím, materiální pomocí, odbornou radou, zdravotní péčí a ubytováním

Díky, že pomáháte lidem, co to fakt potřebují!

Iva Fingerová

Pozdrav z Bludova.

Pavel Mazák
300 Kč

Děkuji, že pomáháte. kombajn.info

Miloslav Hamřík
200 Kč

Ať to drobet pomůže! 🧐🧐

Lubomír Tesař
2 000 Kč

Díky vám 🙂

Jan Charvát
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
NADĚJE, projekt: Pomoc lidem bez domova v Praze