Irena Jelínková: Dárcovská výzva pro projekt Včasná pomoc pro děti s postižením a jejich rodiny

Zaměstnanci Metaldyne Oslavany pomáhají dětem lépe vidět

vybíráme od 14.2.2020
0 Kč
vybráno 0 % z 5 000 Kč
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Zraková stimulace má velký význam na rozvoj vidění jak u dětí, které mají menší zrakovou vadu, tak i u dětí, které mají zachován jen nepatrný zbytek zraku nebo pouze reakce na světlo. Zachování a rozvoj zrakových schopností jsou důležité pro utváření představ a orientaci v prostoru, osvědčené postupy pomohou v rozvoji zrakových schopností dítěte. 
 U všech dětí provádíme tzv. funkční vyšetření zraku, které:

·        je možné provést u dítěte v jakémkoliv věku a s jakoukoliv vadou
·        provádí vyškolená instruktorka formou hry a s pomocí standardizovaných testů 
·        nám pomůže zjistit, jak dítě reálně zrak využívá, a určit vhodné postupy, jak s každým konkrétním dítětem pracovat
·        ukážeme, jak zábavnou formou a hrou stimulovat zrak

Společnost pro ranou péči poskytuje bezplatnou pomoc rodinám s dětmi s postižením zraku. Naše poradkyně jezdí na pravidelné návštěvy do rodin po celé Jižní Moravě a pracují jak s dětmi, tak s rodiči, kterým pomáhají překonat těžkou životní situaci a zvládnout náročnou péči o dítě co nejlépe. Podporujeme 163 rodin, vloni jsme uskutečnili 844 návštěv a na cestách do rodin najeli 76 989 km. 
Společnost pro ranou péči, pobočka Brno
Každý rodič chce zažívat radost ze svého dítěte. Rodiče, kterým se narodí dítě s postižením, to mají o mnoho těžší. Přesto své děti milují a chtějí je vychovávat doma. Nezvládnou to však bez pomoci. Váš dar jim zajistí odbornou péči, která je provede kritickým obdobím po zjištění diagnózy a pomůže jim žít co nejnormálnější život. Dětem i jejich rodičům. Okamžitě. Odborně. V bezpečí domova. Váš dar dokáže změnit jejich život k lepšímu.