pavla smetanova: Dárcovská výzva pro projekt Jídelna pro hladovějící a strádající válkou v Jemenu/Sanaa

Pomáháme hladovějícím rodinám v Jemenu.

vybíráme od 25.11.2019
96 475 Kč
vybráno 241 % z 40 000 Kč

přispělo

78 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Podle zpráv OSN v Jemenu je 18 milionů lidí ohroženo hladem a nejistotou co budou jíst zítra. Jedním z nejpalčivějších problémů Jemenu je strava a její nedostatek. Proto je naším cílem ve spolupráci s místními podpořit kuchyni, servírující denně teplou stravu pro 50 domácností-jedno jídlo pro rodinu. Jídlo dostanou na základě registrační kartičky pro chudé vydané radnicí, kde ještě vše evidují.
Pomáháme lidem, kteří se nemají kam obrátit, jsou uprostřed zkázy, my je známe a máme tu moc jim pomoci… a teď je to zrovna v Jemenu, kde žije Sabina.  Holka, původem z Prahy. Má českou maminku, tatínka z Jemenu, tam také ve dvaceti našla lásku svého života, vdala se a vychovává s manželem Khalídem tři děti. Od roku 2015 uprostřed zuřící války, hrůzy, hladomoru a nespravedlnosti. Ta v září 2018 otevřela a spolu se svým mužem a dětmi provozuje jídelnu pro ty nejchudší z blízkého sousedství.
Nedokážeme zachránit všechny, kteří pomoc potřebují. Umíme ale společnými silami sehnat peníze na provoz malé kuchyně, rýži, vodu, plyn a pomoci co nejvíce lidem v nejbližším okolí. V této chvíli nejbližším okolí naší kamarádky v jemenském Sanaa. Prostě pomoci nejzranitelnějším, bez ohledu na náboženství, etnickou příslušnost nebo národnost.


Proto jsme tady a chystáme se navařit zrovna teď právě po Jemen. Příště to může být kdekoli jinde na světě. Peníze nám stačí už jen do konce ledna 2020.


Projekt realizujeme ve svém volném čase bez nároku na odměnu.

Pokud potřebujete pro daňové účely potvrzení o daru, napište nám na info@pomuzujakmuzu.cz

 Více informací najdete na http://www.pomuzujakmuzu.cz/

Pomůžu jak můžu, z.s.
Jemen zažívá nejhorší humanitární krizi na světě od roku 1945, čelí válce, hladomoru i epidemiím. Chybí potraviny, pitná voda, nafta, léky i pozornost světa. Uprostřed této zkázy jsou lidé jako my a naši přátelé. Projekt veřejné jídelny pomůže aspoň některým z nich mít zase naději. Jeho cílem je shromažďovat peníze na transparentní účet, nakupovat potraviny přímo v Sanaa a zajišťovat pravidelné jídlo pro nejpotřebnější v nouzi.
Společnými silami jsme projekt rozběhli v roce 2019. Sabina Addailmy v Sanaa už zajistila místnost pro kuchyň, elementární potraviny, vodu, plyn a v srpnu začneme vařit. Pomoc je určena hlavně ženám, dětem, starým a nemocným lidem, kteří přišli o všechno, nemají zajištěnou bezpečnost, neví, kdo jim může ublížit a jak. Lidem, kteří žijí v neustálém strachu, někteří nemají kde bydlet, sužují je závažné choroby a umírají i na ty, za jiných okolností, banální. Často přišli o rodinu, nejbližší přátele. Nemají vůbec žádné jistoty. 

Jedno jídlo denně už je ale naděje. A my ji společně s vámi můžeme dát . Stojí: 

  • 16 Kč pro 1 člověka na 1 den  
  • 481 Kč pro 1 člověka na celý 1 měsíc
  • 2800 Kč pro 6 osob (1 rodinu) na celý 1 měsíc 
Pomozte i vy jak jen můžete. Vaše podpora má cenu naděje, cenu života. Děkujeme!

Po krůčkách k velkým cílům ... Alespoň malý příspěvek - ať přinese užitek! Petr, Daniela, Denis a Ejmi Sz.

Petr Szalbot
1 000 Kč

V novém roce ze srdce přeji hodně dárců a co nejméně hladovějících

Eva Nechvilova
300 Kč

Tom a Dana

Tomas Bezucha
500 Kč

Díky, že pomáháte.

Kateřina Jelínková
500 Kč

DÍKY za vaše úsilí, RADOSTNÉ VÁNOCE a nadějeplný rok 2019!

Kateřina Vitouchová

Pavla Smetanová je inspirativní nejen jako spisovatelka :) Hlavně díky ní jsem objevil krásy "olivového ostrova" a jsem rád, že mohu přispět malou troškou na tento projekt.

Petr Stránský
3 000 Kč

Krásné svátky všem!!!

Klára Gisdaki Krupičková
1 000 Kč

♥️

Lucie Srbková
2 000 Kč

Snad i tahle malá částka přispěje někomu potřebnému.

Věra Č.
300 Kč

Malinkatá pomoc

Jiří Kadlec
500 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Pomůžu jak můžu, z.s., projekt: Jídelna pro hladovějící a strádající válkou v Jemenu/Sanaa