Blanka Bejdáková: Dárcovská výzva pro projekt ACORUS - pomoc osobám ohroženým domácím násilím

Přispějte na právní pomoc pro oběti domácího násilí

vybíráme od 19.11.2019
1 900 Kč
vybráno 4 % z 50 000 Kč

přispělo

5 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Centrum ACORUS zakládá fond právní pomoci pro oběti domácího násilí. Často provázíme naše klientky rozvodovým a opatrovnickým řízením. Snažíme se zajistit pro ně bezplatnou právní pomoc a zastoupení advokátem u soudu. Práci advokáta hradíme z různých grantů. Financí ale není tolik, aby právní pomoc mohly využít všechny klientky ACORUSu, které ji potřebují....Předem děkujeme za vaše příspěvky.
Pomohli jsme např. Karolíně, mladé mamince na mateřské dovolené. Přišla i s dětmi do utajeného azylového domu ACORUSu poté, co ji manžel zbil dřevěnou tyčí. A nebylo to zdaleka poprvé co na ni vztáhl ruku... Karolína s naší pomocí podala žádost o rozvod a svěření dětí do péče předběžným opatřením. Soud ale svěření dětí zamítl, protože nebylo prokázáno jejich přímé ohrožení. To ještě umocnilo Karolínin strach z vlivného manžela. Je to úspěšný muž, který má dostatek prostředků na právníka i na to, aby finančně zabezpečil potřeby dětí, zatímco ona pobírá pouze rodičovský příspěvek. Karolína se moc bála, že u soudu neobstojí a právníka si rozhodně nemohla dovolit. Nakonec ale ve spolupráci s naší advokátkou dokázala obhájit své rodičovské kompetence a obě děti byly svěřeny do její péče.
ACORUS, z. ú.
ACORUS pomáhá osobám ohroženým domácím násilím již od roku 1997. Poskytujeme tyto služby: KRIZOVÁ POMOC, AZYLOVÝ DŮM, ODBORNÉ SOCIÁLNÍ PORADENSVÍ A POSKYTOVÁNÍ PRÁVNÍCH INFORMACÍ
Děkujeme za Vaši podporu

Přeji mnoho štěstí a krásnou budoucnost.

Petra Votavova
1 000 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
ACORUS, z. ú., projekt: ACORUS - pomoc osobám ohroženým domácím násilím