Barbora Votavová: Dárcovská výzva pro projekt Podpořte ženy bez domova

Podpoř k mým narozkám superhrdinky z Jako doma

vybíráme od 23.9.2019
5 388 Kč
vybráno 54 % z 10 000 Kč

přispělo

15 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Chci zneužít svoje narozky k tomu, abych vás přinutila podpořit velmi potřebnou a záslužnou činnost organizace Jako doma. Tak nebuďte labutě a zapojte se. Pár našich stovek má pro organizace jako je Jako doma obrovský význam.
Podpořte Jako doma. Nevíte proč? Třeba z některýho z důvodů, pro který jsem se rozhodla v týhle narozeninový taškařici podpořit právě je. 
Jako doma pomáhá ženám bez domova, řeší tedy bod, kde se propojují sociální a genderový nerovnosti a kde jsou ženy v pozici těch ještě ohroženějších. Vychází z feministických a sociálně kritických pozic, dělají osvětu kolem tématu ženskýho bezdomovectví a jsou to super lidi. Já sama asi do nezisku nikdy pracovat nepůjdu, chci totiž mít na ten předraženej pražskej nájem a držím se ho zuby nehty. Ehm. Proto vás chci poprosit, abyste společně se mnou podpořili ty, kdo to potřebují, kdo na pražskej nájem nemají ani omylem a ty, kdo na něj nejspíš taky brzo mít nebudou, protože se rozhodli pomáhat ženám v nouzi. Bojovat za sociálně spravedlivější město můžeme různýma způsobama, tohle považuju za jeden z nich, i když nedokonalej. Asi tak, žádnej velkej copywriting. Dejte mi dárek, sypte to tam. :-) 
Jako doma - Homelike, o.p.s.
Jako doma – Homelike, o.p.s. je nezisková organizace, která se věnuje ženskému bezdomovectví a spolu s ženami bez domova se učí, jak jim pomoci. Našimi prostředky jsou partnerství a participace, empowerment (posílení), vytváření bezpečného prostředí, genderová citlivost a spolupráce lidí s domovem a bez domova.
V listopadu 2017 jsme otevřeli komunitní centrum pro ženy a trans osoby bez domova, kde mohou trávit čas bez větších omezení, společně vaří, zapojují se do chodu centra, pouštějí si filmy. 

Mohou se zde osprchovat, vyprat si, najíst se, dostat oblečení a hygienické potřeby, zároveň zde najdou posilující, terapeutické i relaxační aktivity – jóga, arteterapie, výuka jazyků, divadelní skupina, sebeobrana apod. V neposlední řadě se zde pořádají komunitní aktivity pro širokou veřejnost, kde opět dochází k propojování lidí bez domova i s domovem.

Ženy bez domova se velmi často setkávají s násilím a nesou si neošetřená několikanásobná traumata z dětství i dospělosti, i proto se Jako doma ve svých aktivitách a v celkovém fungování zaměřuje na to, jak ženy posilovat, vytvářet bezpečné prostředí a řešit s nimi problematiku násilí.

Dalším projektem organizace Jako doma je Jídelna Kuchařek bez domova. Tu můžete podpořit zde.

Všechno nej, brouku 😘

Martina Kohutová
200 Kč

Barčičce všechno nejlepšejší <3

Štěpánka Jislová
300 Kč

Barborce k narozeninám :-)

Ivana Votavová
500 Kč

Kolegové z InovAM přejí všechno nejlepší Báro!
Alžběta, Břeťa, Dan, Denisa, Marek, Rosťa, Vašek, Viktor, Zuzka

InovAM
1 111 Kč

vše nej :)

Rudolf Kvíz
500 Kč

Všechno nejlepší :) Muck!

Blanche
300 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Jako doma - Homelike, o.p.s., projekt: Podpořte ženy bez domova