Luděk Niedermayer: Dárcovská výzva pro projekt Romská vysokoškolská stipendia

Vzdělání pro všechny. Romy nevyjímaje

vybíráme od 19.9.2019
38 250 Kč
vybráno 128 % z 30 000 Kč

přispělo

66 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Žijeme v době a zemi, která se snaží všem umožnit, aby využili své nadání, úsilí a talent. Přesto je mezi námi pořád mnoho těch, co jsou ve společnosti znevýhodněni a naráží na velké problémy již na začátku své cesty. Mezi nimi jsou i romští vysokoškolští studenti, kterým nechybí vůle a schopnosti, ale studium si nemohou dovolit finančně. Pojďme jim společně pomoci!  
Program "Romská vysokoškolská stipendia"  Nadace OSF  každoročně vybírá konkrétní studenty a díky zapojení nás všech jim pomáhá, aby i další rok pokračovali za přísných a kontrolovaných podmínek ve studiu. Letos se jedná o pomoc celkem osmnácti mladým lidem. 

Chci Vás požádat, abyste mi pomohli vybrat nezbytné peníze na stipendium alespoň pro jednoho dalšího člověka. Průměrná výše podpory od OSF je 3000 Kč na měsíc. To vychází na 700 korun týdně. Takže i příspěvek ve výši 100 korun zajistí studentovi další den na vysoké škole. 

Díky Vám všem, kteří romským vysokoškolákům pomůžete. I díky Vašemu úsilí se čím dál častěji budeme setkávat s Romy jako s vědci, lékaři nebo právníky. 

Luděk Niedermayer 

Nadace OSF
Romská menšina patří v České republice k jedné z nejvíce znevýhodněných. Romské děti jsou často diskriminovány ve vzdělávání, dospělí pak na trhu práce či v přístupu ke službám a bydlení.

Ukazuje se, že důležitou roli při bourání zažitých stereotypů ve společnosti hrají vzdělaní a aktivní Romové, kteří zároveň slouží jako motivace a pozitivní příklady pro své vrstevníky i mladší generace. Jednou z aktivit Nadace OSF je proto Stipendijní program pro romské vysokoškoláky, který zahrnuje:
  • pokrytí nákladů spojených se studiem (v maximální výši 60 000 Kč za rok)
  • pracovní stáž
  • dobrovolnickou službu v neziskové organizaci
  • povinný kurz cizího jazyka
  • podporu mentora/ky.
V loňském roce se nám v rámci dárcovských výzev podařilo vybrat více než 132 000 Kč, částku nám zdvojnásobila Nadace Albatros.
Ani letos nepolevíme. Aktuálně podporujeme 10 studentů, 3 z nich už úspěšně dokončili bakalářské zkoušky a pokračují v magisterských oborech.
Pomozte nám změnit budoucnost mladých Romů. Děkujeme.

Více takových aktivit.

Markovi
500 Kč

Skvělý projekt Luďku, díky za to!
Markéta

Markéta Pekarová Adamová
1 000 Kč

Skvela iniciativa. Hodne stesti s dokoncenim studia.

Jan Krizek
700 Kč

Ať se daří a byl bych rád, kdybych se později někdy dočetl o úspěších studentů zařazených do programu!

Adam Maryniok
100 Kč

Teto vyzve hodne fandim! 🍀

Irena Rollo
700 Kč

Držím Vám palce na cestě ke vzdělání.

Dárce
200 Kč


Dárce
3 000 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Nadace OSF, projekt: Romská vysokoškolská stipendia