Martina Flídrová: Dárcovská výzva pro projekt Zažít město jinak

Slavnostní oběd ve Strašnicích

vybíráme od 27.8.2019
800 Kč
vybráno 9 % z 8 500 Kč

přispěli

2 lidé
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
 Z bezejmenného plácku s normalizačním „Centre Pompidou“ se v roce 2015 stal park Františka Suchého a náš strašnický spolek Bubahof se letos v červnu pustil do jeho obnovy, aby více připomínal památku místních bojovníků proti totalitě, po nichž je pojmenován. V sobotu 14. záři park zabydlíme sousedským životem a kulturou. Přispějte našim aktivitám svými nápady, účastí nebo jen menším finančním příspěvkem a přijďte se podívat, jak se dá dříve zapomenutý park Zažít Jinak!
Nejdříve jsme zabydleli a oživili zapadlý strašnický vnitroblok přírodou a zprostředkovali sousedům umění z pohodlí jejich oken. Nyní je dvorek plný stromků, bylinek, květin i uměleckého života. Několik našich ateliérů obývají francouzští umělci na rezidenčních pobytech a probíhají zde i občasné výstavy a podobné akce.

Dalším krokem byla vizuální obnova nedalekého parku Františka Suchého, kterou bychom nemohli uskutečnit bez místních umělců, spolků, dobrovolníků, podpory MČ Praha 10 a Nadace Via. S probouzením veřejného prostoru i komunitního života ve Strašnicích chceme ale pokračovat dál…


Připravujeme proto naší první sousedskou slavnost se vším, co k tomu patří: společným slavnostním obědem, komentovanou procházkou po Strašnicích, autorským čtením, hudbou i venkovní filmovou projekcí.
 
Opět se snažíme o vysoce nízkorozpočtovou variantu s neocenitelnou podporou všech zapojených spolků. Některé položky ovšem zaplatit musíme a moc by se nám proto hodila vaše pomoc. Vybrané příspěvky nám pomohou zajistit elektřinu, odpovídající kvalitu zvuku i obrazu, 12m dlouhý stůl i židle k prostřené tabuli a v neposlední řadě filmová práva na plánovanou projekci - O slavnosti a hostech (Jan Němec, 1966).


Na slavnost Zažít Strašnice Jinak se moc těšíme a rozhodně proběhne, i když nevybereme cílovou částku. Za vaše dary ale i jinou spoluúčast budeme rádi. Děkujeme!


Program akce Zažít Strašnice jinak můžete sledovat na webu i FB
Kontakt: Iva: 737-703-306, Vincek: 720-361-043, Dita: 777-557-828
Auto*Mat
Spolu s dobrovolnými místními organizátory na desítkách míst v Praze a v dalších městech každoročně pořádáme sousedské pouliční slavnosti Zažít město jinak. Ač je program slavností – tvořený místními organizátory – vždy jiný, jejich myšlenka zůstává stejná: ulice, v nichž žijeme, nemusí sloužit jen autům. Mohou být i živými oázami plnými divadla, workshopů, soutěží, her, skotačících dětí i místy pro setkávání přátel, sousedů a spolků.
Organizace Zažít město jinak zabere Auto*Matu období od března do října. Pomáháme místním organizátorům především s administrativními úkony, staráme se o propagaci a finanční zajištění.

Přestože Zažít město jinak stojí na principu dobrovolnosti a DIY, jeho rozpočet je v celorepublikovém součtu kolem 1,5 milionu korun, které dosud získáváme zejména z grantů a nadací. Právě sehnání této sumy je každoročně nejnapínavějším dobrodružstvím Auto*Matu. Proto si velice vážíme všech darů, které nám dávají nezávislost a Vám jistotu, že Zažít město jinak bude pokračovat i v budoucnu.

Máte vztah ke konkrétní lokalitě? Napište nám, že se chcete stát jejím patronem!

I malá částka je pro nás velká podpora.

Děkujeme vám za příspěvek na přípravu sousedských slavností.

Přidejte se k nám, darujte pravidelně a staňte se tak členy Klubu přátel Auto*Matu!



Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Auto*Mat, projekt: Zažít město jinak