Martina Flídrová: Dárcovská výzva pro projekt Zažít město jinak

Neseďme doma a probuďme Nusle!

vybíráme od 23.8.2019
10 211 Kč
vybráno 51 % z 20 000 Kč

přispělo

21 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Nikdo to za nás neudělá, tak jsme se do toho pustili s naším spolkem. Vznikl před dvěma lety pod názvem Probuďme Nusle s hlavním cílem kultivovat prostředí naší čtvrti, motivovat a podporovat občany, aby se nebáli bojovat za lepší život v místě, kde mají svůj domov. Provozujeme třeba komunitní zahradu, organizujeme sousedský běh Podnuselák, jednáme s úřady Prahy 4 a tlumočíme jim přání nuselských obyvatel. Snažíme se probouzet komunitní život a vytvářet silné sousedské platformy. 

Jednou z mnoha akcí, kterou chceme Nusle probudit ze spánku, je festival Zažít město jinak – v našem případě Zažít Mečislavku jinak. Připravujeme pro vás pouliční slavnost ve Vnitrobloku Mečislavova, tedy v místě naší komunitní zahrady a také ve spodní části přilehlé Mečislavovy ulice.

Snažíme se při tom o vysoce nízkorozpočtovou variantu, některé položky ovšem zaplatit musíme.

A na co přesně potřebujeme peníze a v čem nás právě vy můžete podpořit?

Jde třeba o značky, které rozestavíme na silnici tak, aby řidiči věděli, jak ulici objet. Možná byste nevěřili, ale celá tato legrace – provizorní dopravní značení během akce – nás bude stát několik tisíc. Také potřebujeme zajistit přísun vody, abychom mohli podporovat naše bezodpadové smýšlení a používat i na této akci co nejméně jednorázových obalů a nádob. Když budeme mít vodu, budeme mít možnost umýt znovupoužitelné kelímky.
A pak samozřejmě musíme zajistit ty kelímky!

Vybíráme tedy celkovou částku 20 000 Kč.

Přispět nám můžete 200, 300 nebo 500 Kč. Jako drobné poděkování od nás přijměte polaroidovou fotku zdarma z fotokoutku, který bude připraven u našeho sousedského stolu. Dárcům pětistovky navíc věnujeme i jeden znovupoužitelný kelímek, který bude mít speciální design konané akce. Pokud máte zájem o kelímek, napište prosím do poznámky pro příjemce daru svou přezdívku, abychom vás na akci lépe poznali. :-)

Moc se na vás na akci Zažít Mečislavku jinak těšíme a rozhodně proběhne, i když nevybereme cílovou částku. Za vaše dary budeme ale srdečně rádi, protože tak budeme moci fungovat udržitelně a dostát vlastním ideálům a čistému ekologickému svědomí. Děkujeme vám!

Program akce Zažít Mečislavku jinak sledujte na webu nebo FB.

Auto*Mat
Spolu s dobrovolnými místními organizátory na desítkách míst v Praze a v dalších městech každoročně pořádáme sousedské pouliční slavnosti Zažít město jinak. Ač je program slavností – tvořený místními organizátory – vždy jiný, jejich myšlenka zůstává stejná: ulice, v nichž žijeme, nemusí sloužit jen autům. Mohou být i živými oázami plnými divadla, workshopů, soutěží, her, skotačících dětí i místy pro setkávání přátel, sousedů a spolků.
Organizace Zažít město jinak zabere Auto*Matu období od března do října. Pomáháme místním organizátorům především s administrativními úkony, staráme se o propagaci a finanční zajištění.

Přestože Zažít město jinak stojí na principu dobrovolnosti a DIY, jeho rozpočet je v celorepublikovém součtu kolem 1,5 milionu korun, které dosud získáváme zejména z grantů a nadací. Právě sehnání této sumy je každoročně nejnapínavějším dobrodružstvím Auto*Matu. Proto si velice vážíme všech darů, které nám dávají nezávislost a Vám jistotu, že Zažít město jinak bude pokračovat i v budoucnu.

Máte vztah ke konkrétní lokalitě? Napište nám, že se chcete stát jejím patronem!

I malá částka je pro nás velká podpora.

Děkujeme vám za příspěvek na přípravu sousedských slavností.

Přidejte se k nám, darujte pravidelně a staňte se tak členy Klubu přátel Auto*Matu!



MEČISLAVKA!!!

DAVID MAREŠ
1 000 Kč

Ať Nusle vzkvétají!

Osamu Okamura
200 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Auto*Mat, projekt: Zažít město jinak