Lucie Landovská: Dárcovská výzva pro projekt Máš na míň!

Každá pomoc se počítá

vybíráme od 19.8.2019
270 Kč
vybráno 14 % z 2 000 Kč

přispěli

3 lidé
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Z přírody si strašně moc bereme, než dáváme. Lidé jsou zvyklí na konzumní styl života, čímž vytvářejí tuny odpadů, které hází kam jinam, než do přírody. Dříve lidé ani plasty neznali a žili i bez nich, a když mohli oni, tak my přece taky.
Na světě je přes 7 miliard lidí a každý z nás může přispět ke změně. Nikdo přece nechce nechat přežívat své děti na rozpadající se planetě!
A proto, když darujete nad 150 korun, přihodí se tam automaticky 20 korun ode mě. :) A ta stovka nebo stopáďo nikoho nezabije.:)
Ve světě se toho děje mnoohem víc, než nám říkaj v televizi a rádiích.
Třeba že..
-Každý rok se do oceánů vyhodí až 8 milionů tun plastů. To je jako, kdyby každou minutu někdo vyklopil plný nákladní vůz s odpadem do moře.
-Pokud to takhle pujde dál, do roku 2050 bude v moři víc plastů než ryb.
-Každý den vymře minimálně 1 zvířecí druh.
-V ČR se zbytečně ročně vyhodí až 800 000 tun nezkaženého jídla. Na světě je to ročně 1,6 miliard tun jídla.
-Tankery každý rok převezou po moři cca 2 900 tun ropy. Jejich únik do moře se stává denně a umírá na to vše, co je v jeho dosahu.
-Většina odpadů se použije jen jednorázově a nejde zrecyklovat. Takže jde buď do moře, na skládky nebo se spálí do ovzduší. Jen minimum z toho se dá znovu zrecyklovat.
-A spalování plastů do ovzduší extrémně ničí vzduch v okolí a lidé co to pak dýchají mají následně velké zdravotní problémy.
-80%vypěstované sóji jde na chov dobytka, který vytváří ohromné množství skleníkových plynů, které oslabují atmosféru Země. V místech pěstování sóji pak vznikají pouště.
—————
Je toho víc, co se děje. Když to takhle dál bude pokračovat, za 100 let vymře
všechen hmyz, v 2050 bude v oceánech méně ryb než plastů a naše planeta bude rychle kolabovat. A jinou 
nemáme. Na takovéto planetě bych rozhodně nechtěla vychovávat své děti, to nikdo z nás. Nemáme moc času, ale pořád je naděje na záchranu. Ale musíme ihned jednat. Myslím si, že nikdo nechce žít v odpadcích, každý miluje přírodu..
Greenpeace
Z přírody si bereme více, než je schopna obnovovat. Žijeme na dluh, který jednou budeme muset zaplatit nejen my, ale i naše děti. Každoročně z naší planety navždy zmizí tisíce živočišných druhů a stav přírody se zhoršuje nejrychleji v historii lidstva. Bez přírody nebudeme mít potravu, vodu, energii ani důležité léky. Ale nemusí to tak být! Ty i já, každý z nás může změnit své chování - míň plýtvat, míň nakupovat, míň vyhazovat. Jako spotřebitelé, občané a voliči můžeme změnit i chování politiků a korporací. Společně máme obrovskou sílu, společně máme na míň.

❤️✌🏽

Lucie Landovská
100 Kč

stopáďo fakt nikoho nezabije, hlavní je, že něco děláme pro jedinou (pro nás) obyvatelnou planetu 🌻

Jorika Tojmarová
150 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Greenpeace, projekt: Máš na míň!