Nikola Prokešová: Dárcovská výzva pro projekt Na chvíli jen rodičem

Nikča pro Julii

vybíráme od 3.8.2019
14 544 Kč
vybráno 291 % z 5 000 Kč

přispělo

36 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Oslava narozenin netradičně.
Milá rodino, milý přátelé i nepřátelé, rozhodla jsem se oslavit své narozeniny netradičně a přispět tím na účet domova pro Julii. Pokud si lámete hlavní nad tím, čím mne obdarovat, tak už nemusíte. Pokud jste mne obdarovat nechtěli, tak máte jedinečnou příležitost.
Všem kdo se k mé výzvě připojí moc děkuji. Nikča
Dům pro Julii, z. ú.
Dlouhodobá péče o nevyléčitelně nemocné dítě je velmi náročná psychicky i fyzicky. Naše pečovatelka a zdravotní sestra dochází do rodin pomáhat s péčí. Dopřejme společně pečujícím chvíli odpočinku.
Kanyla, PEG, tracheostomie, DUPV, odsávačka, polohování, ... Výrazy lékařů a zdravotních sester? Omyl. Rodiče pečující o nevyléčitelně nemocné dítě v domácím prostředí jsou nuceni osvojit si mnoho zdravotnických výrazů a úkonů. Péče je vyčerpávající, rodiče se ocitají v sociální izolaci, často na pokraji finanční nouze. Jediná šance na odpočinek a nabrání sil do další péče je přenechat na chvíli péči někomu jinému. Ale komu?

Dům pro Julii nabízí podporu a pomoc rodinám s nevyléčitelně nemocnými dětmi a mladistvými. Vybrané finanční prostředky putují na úhradu odměn pro pečovatelku a zdravotní sestru tak, aby mohla být tato služba poskytována rodinám bezplatně či s minimální finanční účastí. Každých 500 Kč znamená darování až pěti hodin pro odpočinek, zařízení nezbytných záležitostí, dvou hodin jen pro sebe sama, pro rozvíjení partnerského života, dvě hodiny strávené s dalším dítkem. Pro mnohé samozřejmost, pro některé nedosažitelný "luxus".

Děkujeme za podporu a umožnění pečujícím být "Na chvíli jen rodičem". 

Krásné narozeniny Niky!!! Skvělý nápad!

Aneta Staňková
600 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Dům pro Julii, z. ú., projekt: Na chvíli jen rodičem