Markéta Kunešová: Dárcovská výzva pro projekt Živá komunita

Nářez pro přírodu

vybíráme od 22.7.2019
6 150 Kč
vybráno 41 % z 15 000 Kč

přispělo

16 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Milí přátelé, kamarádi a rozvětvená rodino,
 
pomozme lidem pečovat o životní prostředí s Nadací Via! 
Kdyby mi někdo před pár měsíci řekl, že nechám pokácet 4 vzrostlé borovice, řekla bych mu, že pokácím jeho. A přesto se to stalo. Staráme se kamarádovi o chatu v Českém ráji a z bezpečnostních důvodů jsme po těžkých úvahách a rozhodování museli poslat k zemi dva padesátileté, jeden sedmdesátiletý a jeden devadesátiletý kmen. Z útulné předzahrádky se stal polom, netopýři nechápou, co se stalo, příjemný stín je ten tam. 
 
Tak jsem si řekla, že si trochu vylepším karmu následujícím způsobem:
  1. Vyzvu vás, abyste dle svých finančních možností přispěli do programu Živá komunita Nadace Via.
  2. Dříví neprodám, ale vytvořím zásobu na topení v kamnech na několik let dopředu. Za každé polínko pak u kamen v duchu poděkuji dědečkovi a babičce kamaráda, kteří to tu sázeli. 
  3. Do konce září tu spoušť posekám a pořežu. Za sekání toho nejhoršího děkuji kamarádům ze Symfonického orchestru Prahy 8. Ano, i muzikanti se umí ohánět sekyrou a kalačem!!!
  4. Na podzim tu zasadím novou borovici.
A tak vás prosím o pomoc: Pojďme do 11. srpna vybrat peníze na komunitní péči o přírodu! Věnujme je s Nadací Via těm, kdo dají dohromady partu lidí a udělají něco malého, ale hmatatelného pro životní prostředí v rámci programu Živá komunita. Každé přihozené polínko (300 Kč), větev (500 Kč) nebo dokonce kmen (1000 Kč) se počítá!
 
A největší radost budu mít z toho, že řežu dříví pro přírodu!
 
Vaše Markéta
 
P.S. Řezat a štípat budu intenzivně do konce srpna a všichni dárci jsou zváni do Branžeže na kafe - pořád je tam krásně!
 
Nadace Via
Živá komunita podporuje aktivní lidi, kteří chtějí zlepšit život ve své sousedské komunitě. Cílem programu je zlepšování veřejného prostoru a mezilidských vztahů v sousedských komunitách a posilování jejich soběstačnosti.
Díky programu Živá komunita Nadace Via podporujeme pozitivní změny, které umožňují vzájemné potkávání, spolupráci lidí a upevňování lidských vztahů prostřednictvím společných zážitků:

  • komunitní zahrady
  • sousedská komunitní centra
  • obnova tradic
  • oprava drobných památek
  • oživení veřejného prostoru
  • obnova krajiny
  • oživení chátrajících staveb
  • sousedské slavnosti
  • komunitní divadla a mnoho dalšího
POJĎTE DO TOHO S NÁMI!


To je ovšem výkon, to všechno porubat. Hodně komunitního zdaru! :-)

Marek Král

Matka děkuje.

Pavel Kupka
300 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Nadace Via, projekt: Živá komunita