Renata Cziroková: Dárcovská výzva pro projekt Jsme ProTibet

Natálčina DVACÍTKA

vybíráme od 18.7.2019
16 850 Kč
vybráno 84 % z 20 000 Kč

přispělo

39 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Dne 20.7.2019 by naše Natálka oslavila dvacáté narozeniny. Na její poslední, osmnácté narozeniny, co s námi oslavila, dostala Natálka hvězdu nedaleko souhvězdí Velkého vozu. Už druhým rokem si ji připomínáme pomáháním ostatním, tak jako ona. Loni jsme pomohli Zlínskému útulku. A letos...
V sobotu 20.7. je Natálčin narozeninový den…bolí to, moc, ale nemůžeme to jen tak přejít.
Snad v některém paralelním světě jsme ve stresu, jak to stihnout, nachystat jí překvapení, lehký ovocný dortík a vymyslet dárek, protože si jako obvykle o nic neřekla.
Jenže jsme v této, bolestné realitě. Tak se zkusíme nenechat semlít smutkem, sedneme na kolo, a dáme její oblíbenou trasu – po cyklostezce do Kroměříže.
Stesk je nekonečný, ale zkusíme ho na chvilku přeměnit - třeba v to, že uděláme něco nejenom pro sebe, ale i pro druhé.
Natálka to uměla obojí s vervou – jak být celý den v pohybu, tak se zastávat slabších – ať to byly zvířátka nebo lidi, v situaci, kdy potřebovali pomoc nebo aspoň podporu.
Loni jsme si v den jejich narozenin přivezli z útulku kočku Lídu. Vzhledem k velikosti našeho domu a počtu zvířat, které už máme, jsme se letos rozhodli pro trošku jinou alternativu – zvířátko někomu darovat… a to přes organizaci MOST PRO TIBET, kteří za každých vybraných 900 korun, darují kozu do chudé rodiny tibetských nomádů ...(https://www.protibet.cz/projekty-indie-tibet/koza-protibet/)

CYKLO VÝLET DO KROMĚŘÍŽE
Sraz máme 20.7.2019 v 10:00 na cyklostezce u Přístavu v Napajedlích, jinak se potkáme cca v 11:30-13:00 v Pizzerie Dal Conte v Kroměříži.

...bylo nás tam víc, než jsme čekali! Děkujeme všem, i těm, kteří se nemohli zúčastnit osobně a byli s námi v myšlenkách. A nejúžasnější na vás všech je, že ještě jsme ani nevyjeli a už bylo nastřádáno na 12 koz! Až se nám tají dech, když si představíme, jakou oslavu by Natálka měla, kdyby tu byla. Ale myslím, že z takového dárku by měla...má mnohem větší radost.

Pokud se k nám připojíte ve finanční pomoci nebo i na cyklo výletě, budeme rádi. A nejenom my.
I když vám to nevyšlo v sobotu 20.7.2019, jezdit na kole a pomáhat ostatním můžeme kdykoliv…i za Natálku…
MOST ProTibet, o. p. s.
Obecná podpora projektů organizace dle prioritních potřeb komunit v indickém Himálaji. Každý rok se alokace prostředků soustředí na jiný účel jako je vzdělání, zdravotní péče, zlepšení přístupu k pitné vodě, nebo otopu na zimu aj.
Zabýváme se podporou vzdělanosti a zlepšování životních podmínek tibetských dětí v indickém Himálaji.
Podporujeme důstojné stáří tibetských uprchlíků a zachováváme kulturní dědictví nomádské komunity v oblasti Changtang.



🍀

Soňa Staňková
500 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
MOST ProTibet, o. p. s., projekt: Jsme ProTibet