Jana Leitnerova: Dárcovská výzva pro projekt Bellis - mladé ženy s rakovinou prsu

Darování vlasů

vybíráme od 9.7.2019
7 024 Kč
vybráno 70 % z 10 000 Kč

přispělo

15 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Sbírka pro organizaci Bellis- mladé ženy s rakovinou prsu.
Ahoj všem,

Pravděpodobně jste všichni obeznámeni s mým příběhem. Ve věku 32 let jsem byla diagnozována agresivní formou rakoviny prsu poté, co jsem si náhodou našla bulku. Pak už šlo vše hodně rychle - operace k odstranění nádoru a intenzivní chemoterapie, po níž následovala dvojitá mastektomie.

Vlasy byly jediná věc, kterou jsem měla pod vlastní kontrolou s možností rozhodnout, kdy a jak je ztratím. Oholila jsem je pár dní před první chemo. Krátké vlasy jsem neskrývala a vlastně jsem si je užívala. V té době jsem došla k myšlence, že po chemo své vlasy budu pěstovat tak dlouho, abych je mohla darovat. Z toho důvodu jsem je za celou dobu nijak nestylizovala ani nezkracovala (jen jednou jsem sestřihla konečky, aby měly stejnou délku po celé hlavě) a používala jsem výhradně bioprodukty.
Toto byl proces trvající 27 měsíců (nemůžete říct, že nejsem trpělivá :-)).

Když jsem se rozhodovala o darování, napadlo mě, že z této akce by mohly těžit dvě charitativní organizace - jedna ve Velké Británii a jedna v České Republice.

Princess Trust rád přijme mé 25cm dlouhé vlasy na vytvoření paruky. Charita vytváří paruky pro děti a lidi do 24let, kteří ztratili vlasy při léčbě rakoviny nebo jiných nemocech.

Při volbě české charity jsem si vybrala organizaci se kterou jsem spojená - Bellis pro mladé ženy s rakovinou prsu. Dělají skvělou práci na podporu mladých žen a šíření povědomí o důležitosti sebevyšetření. Muži, i vy máte prsa!

Den u kadeřnice je zamluven na čtvrtek 11/07. 
A co vy? Máte také odvahu přispět na aktivity této organizace?

Děkuji
Jana
Aliance žen s rakovinou prsu, o.p.s.
Projekt Aliance žen s rakovinou prsu - Bellis se zaměřuje na ženy a dívky v produktivním věku, které procházejí nebo prošly léčbou spojenou s nádorovým onemocněním prsu. Onemocnění u pacientek v mladém věku sebou přináší řadu specifik a specifických problémů z rodinné, pracovní, zdravotní a sociální oblasti (mateřství, těhotenství, návrat do zaměstnání, partnerské vztahy, děti, rekonstrukce prsu, sebevědomí...), které jsou v životě každé pacientky stěžejní, a které léčba karcinomu prsu do značné míry ovlivňuje. Proto je velmi důležité vzájemné předávání vlastních zkušenosti pacientek. Hlavním cílem projektu je vzájemné propojení mladých pacientek s nádorovým onemocněním prsu a poskytnutí si podpory a pomoci (odborné i laické) v průběhu léčby a po prodělané léčbě, které mohou napomoci v návratu pacientek do běžného života a začlenění se zpět do společnosti, hledání nové motivace a nových impulsů, které pomohou pacientkám překonat obavy a nástrahy po prodělané léčbě. Zlepšuje se tím celková spokojenost pacientek po prodělané léčbě karcinomu prsu. Dalším cílem projektu je zvýšení povědomí veřejnosti o nutnosti prevence karcinomu prsu u mladých dívek a žen (edukace samovyšetření prsu) #HlidejSiJe Svým příspěvkem akutálně podpoříte vznik knihy Průvodce pacientky a Terapeutický pobyt pro pacientky. Děkujeme #mybellisky
Bellis Young & Cancer je projektem Aliance žen s rakovinou prsu, o. p. s. Tento projekt se zaměřuje na pomoc a podporu mladých pacientek (do 45 let věku), které procházejí nebo prošly léčbou spojenou s nádorovým onemocněním prsu. 

Hlavním cílem projektu je psychologická podpora a pomoc (odborná i laická), vzájemné propojení mladých pacientek v průběhu léčby a po prodělané léčbě a další aktivity, které napomáhají pacientkám v návratu do běžného života a začlenění se zpět do společnosti, hledání nové motivace a nových impulsů, které pomohou pacientkám překonat obavy a nástrahy po prodělané léčbě. Zlepšuje se tím celková spokojenost a kondice pacientek pro prodělané léčbě karcinomu prsu. 

Dalším cílem projektu je zvýšení povědomí veřejnosti o nutnosti prevence karcinomu prsu u mladých dívek a žen (edukace samovyšetření prsu).

So inspiring Jana x you totally rock this look x

Tracey Herald
30 €

: ) Baz x

Barry Holmes
10 €

Well done Jana and great cause!

Mark McGeechan
10 €

Well done Jana. Such a great cause

Emma Postill
20 €
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Aliance žen s rakovinou prsu, o.p.s., projekt: Bellis - mladé ženy s rakovinou prsu