Karolina Mahlerova: Dárcovská výzva pro projekt Klauniády pro seniory

Každý úsměv se počítá

vybíráme od 16.4.2019
1 853 Kč
vybráno 19 % z 10 000 Kč

přispělo

6 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Vykouzlete úsměv na tváři seniorů, pro které je každý veselý okamžik tak důležitý.
Jsem veselá, sportovní, společenská a usměvavá holka z velké rodiny. Různým sportům se věnuji už od mala, ale běh pro mě byl vždy spíš koníček než kompetitivní sport. Obvykle se běh po několika kilometrech utrpení stává lehčí a já se usmívám jako měsíček. Po běhu se dostaví čistá radost z uběhnuté vzdálenosti a já mám dobrou náladu, kterou ráda šířím kolem sebe.  A tak jsem se letos už tedy konečně odvážila přihlásit na první půl maraton v životě a chtěla bych se o svoji radost ze závodu podělit i se seniory prostřednictvím organizace Zdravotní klaun. Ne každý senior má to štěstí, že je obklopen rodinou, která o něj pečuje; vnoučaty co ho navštěvují či přáteli. Být sám a nemít si s kým povídat, s kým se smát a vzpomínat je nelehké, a proto jsem si vybrala organizaci Zdravotní klaun, která zprostředkovává návštěvy v hospicích, nemocnicích, domovech pro seniory či pro ně připravuje tematické akce, které s respektem a pokorou přinášejí klientům smích a radost.
 
Za cíl jsem si vytyčila 10000 Kč, zvažte prosím (i mini) příspěvek. Uděláte radost velkému množství lidí, kteří to ocení. Váš příspěvek seniory rozveselí, pomůže jim navázat nová přátelství, vytvářet nové veselé vzpomínky a zážitky. 

Uvidíme se na startu! 

Karolina

Zdravotní klaun, o.p.s.
Zdravotní klauni přinášejí na geriatrická oddělení humor, vzpomínky a hlavně chuť do života. Klauniády pro seniory jsou jiné než ty pro děti – a to včetně kostýmů a klaunských jmen. Návštěvy na geriatriích jsou poetičtější, míří do časů krásných vzpomínek s příchutí sladkosti mládí. Místo bláznivých návštěv klauni používají „dospělejší“ humor, zpívají písničky nebo klienty vtahují do příběhů z dávných dob. Pro seniory pořádáme kromě pravidelných návštěv také různá setkání jako čaje o páté, kavárny, zahradní slavnosti či kabarety.

Seniory navštěvujeme také v hospici Dobrého Pastýře v Čerčanech.

Váš dar je důležitý: více než 83 procent našich finančních prostředků pochází od lidí, jako jste vy.

Pošlete svůj dar ještě dnes.  Za seniory, které pravidelně navštěvujeme, vám srdečně děkujeme!
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Zdravotní klaun, o.p.s., projekt: Klauniády pro seniory