Kyriakos Tselidis: Dárcovská výzva pro projekt Zdravotní klauniády pro děti

PODLE NOSA, POZNÁŠ KYRIAKOSA!!!

vybíráme od 15.4.2019
27 400 Kč
vybráno 130 % z 21 000 Kč

přispělo

24 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Děcka, to fakt není sranda. Tady jde o penízky! Zdravotní klauni pomáhají v nemocnicích rozveselit děti. Z vlastní zkušenosti vím, že to dělají fakt barevně, mile, radostně a s láskou. Pojďme jím v tom pomoc, alespoň zlaťáky, které vybereme díky této výzvě. 
Červený nos značí hodně věcí (chlastopump, zima, úraz), ale tento, nasazovací mi přijde nejlepčí. V roce 2012 Zdravotní klauni potěšili svou návštěvou i naši 3letou Elenku, která toho času ležela v Motolské nemocnici. Do dnes si na toto veselé setkání pamatuje. 

Včil k věci :)
Když už něco děláme, mělo by to mít smysl. ZDRAVOTNÍ KLAUN rozdává úsměvy na všechny strany. Vždycky jsou milí, vstřícní, veselí, prostě léčí úsměvem a tím i duši - psychiku (mimochodem z řečtiny psychí). Proto tato výzva. Běh pro dobrou věc. Nechoďme dlouho kolem horké kaše.. 42Kirometrů děleno pětiKiro/km = 21.000 Kč. Dar je odečitatelná položka z daní. To též není k zahození : ) je to jako darovat krev a ani to nepíchne.  
 
Já a běžec? K běhání jsem se dostal opravdu velkou náhodou. Před dvěma roky jsem na jedné recepci potkal smutného kamaráda, Alexise. Když jsem se zeptal, co se stalo, odpověděl, že měl s kamarády běžet půlmaraton, ale ti to z různých důvodů museli vzdát. Abych mu udělal radost, slíbil jsme, že ten příští poběžíme společně. Pamatuju, že se upřímně zasmál a řekl „netušil jsem, že běháš“. Neběhám, ale kvůli tobě začnu. 
Asi po tříkilometrovém běhu a pocitu, že mi vyskočí plíce z těla, jsem pochopil, do čeho jsem se to navrtal. Začal jsem se o běh zajímat, trénovat a půlmaraton jsem nakonec zvládl. Cíl splněn v čase 2:26 h. Po pár dnech se našel nějaký hnidopich se slovy „no jó, ale to je jen půlka“, maraton měří 42.195 m. Tak jsem dne 11. 11. 2018 společně s kamarády Alexem a Vangelisem běžel z Maratonu do Athén. Díky velké podpoře rodiny, kamarádů a „trenéra tragédů“ Miloše Škorpila, jsem doběhl do cíle v čase 5:10 h. Zažít ty neskutečné emoce a pocity z průběhu celého běhu, především v cíli, přeju všem hodným lidem. 
 
Možné dotazy:
Proč to děláš?
Odpověď - protože 5. 5. 2019 poběžím Pražský maraton a chtěl jsem spojit příjemné s užitečným. Nic lepšího mě nenapadlo.
Jak tě poznáme?
Odpověď - určitě nebudu mezi prvními, takže v davu hledej puntíkaté tričko, červený nos a culícího se Kiru : )
Co když vybereme více peněz, než plánujeme?
Odpověď - hold se s tím Zdravotní klaun buse muset nějak popasovat : ) 
 
Poděkování:
Díky za Váš čas, který jste věnovali tomuto čtení. Díky za jakýkoliv příspěvek. A jestli zrovna nemůžete přispět, též se nic neděje, hlavně se snažte mít dobrou náladu a šířit radost. Pomáhat se dá všelijak.
 
Zdar a sílu!!!
Kira : )
 
*Ostravsky včil / nyní, teď
Zdravotní klaun, o.p.s.
Naší nejvýznamnější a nejrozsáhlejší činností jsou klauniády pro děti. Potkáváte je jak na pediatrii, chirurgii, ale i na onkologii a JIPce. Dále doprovázíme děti na operační sál, navštěvujeme vážně nemocné děti v domácí péči, pro handicapované děti máme hudební představení Kutálka a pro dlouhodobě nemocné malé pacienty týdenní program Cirkus Paciento. Ročně tak realizujeme přes 3,5 tisíce akcí a potěšíme tak přes 70 000 nemocných dětí.

Zdravotní klaun je člověk s přirozeným klaunským nadáním, schopností improvizace, s vrozenou empatií a s hudebním talentem. Má kladný vztah k dětem a chuť se neustále vzdělávat. Navštěvuje děti v nemocnicích, a to víc než 300x za měsíc po celé české, moravské i slezské zemi! Samozřejmě že ne sám – v České republice je takových klaunů osmdesát šest.

Nemocnic, které klauni pravidelně navštěvují, je dvaašedesát. S každou z nich máme dlouhodobou smlouvu, která přesně stanoví den a hodinu, kdy klauni na návštěvu přijdou. Takže děti už předem vědí, kdy se na ně můžou těšit. To je důležité zvláště pro dlouhodobé pacienty, pro něž klauniády bývají jedním z mála světlých bodů jejich života s nemocí.

Váš dar je důležitý! Protože více než 83 procent našich finančních prostředků pochází od lidí, jako jste vy.

Pošlete svůj dar ještě dnes. Za nemocné děti, které pravidelně navštěvujeme, vám srdečně děkujeme!

Za rok 2018 bylo uskutečněno:
3 830 návštěv dětí v 62 nemocnicích ve 14 krajích celé České republiky


Malý dar za každého člena naší rodiny. Gratuluji k nedělnímu výkonu :-)

Pavla Koželuhová

Kiro, super nápad. Ať to vyjde :-). Zdeněk

Zdeněk Lážek
2 100 Kč

Krásná věc, držím palce.

Miloš Hurajčík

Běž jako vítr a dokaž všem že jsi nejlepší.Petr

Petr Šandera
1 000 Kč

Krásný počin, ať se vše podaří, Kiro, jste borec! A ať klauni rozveselí co nejvíce dětí!

Eva Foltýnová
1 000 Kč

Kyriakosi jsi frajer!

Alexandros Koranis
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Zdravotní klaun, o.p.s., projekt: Zdravotní klauniády pro děti