Renáta Turoňová: Dárcovská výzva pro projekt Bunkr, o.p.s.

Komunitní centrum Borek - podpora komunity má smysl

vybíráme od 8.4.2019
6 250 Kč
vybráno 42 % z 15 000 Kč

přispělo

14 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Komunitní centrum Borek je místem, kde se mohou lidé z třinecké vyloučené lokality Borek potkávat, trávit společně čas, sdílet spolu nejen problémy, ale i radosti. Otevřené dveře u nás mají všichni členové komunity, tedy děti, mladí lidé, dospělí, jednotlivci a zároveň celé rodiny. V Komunitním centru Borek chceme aktivizovat místní obyvatele a zlepšit tak celkovou sociální situaci komunity. O tom, jak se nám to daří, hovoří činy místních obyvatel. Za sedm let fungování komunitního centra se na Borku např. podařilo společně s místními zlikvidovat černou skládku, vybudovat workoutové hřiště, posilovnu, vybudovat dětské hřiště nebo aktivizovat místní maminky, které realizují kroužky pro děti a mnoho dalšího.

Nyní nám však chybí finance na realizaci některých aktivit. Podpoříte nás?

Obyvatelé Borku už ukázali, že jim na místě, na kterém žijí, záleží! …Ukažme teď my, že nám Borek a jeho obyvatelé nejsou lhostejní. Podpořte aktivity Komunitního centra Borek a pojďme se společně podílet na tom, aby se nám všem v Třinci dobře žilo.
 




Aktuálně v Komunitku probíhají tyto aktivity:
  - pro děti a mládež - doučování, kroužky (sportovní, tvořivý, pěvecký a taneční), klub pro mladé;
  - pro dospělé - klub pro dospělé, individuální poradenství, jádrové skupiny pracující na projektech, workshopy, spravování posilovny a dětského hřiště;
  - pro všechny společně - víkendový pobyt pro rodiny s dětmi, společné výlety, akce, besedy, přednášky.


Na realizaci všech aktivit nám ale bohužel chybí peníze. Proto se obracíme na Vás. Podpořte nás, podpořte místní komunitu! Váš dar použijeme na zajištění:
- volnočasových aktivit pro děti v rozsahu 1x týdně - 300 Kč (tj. 1200 Kč/měsíc, 11 250 Kč/rok);
- doučování nebo dětského klubíku v rozsahu 2x týdně - 800 Kč (tj. 3200 Kč/měsíc, 30 000 Kč/rok);
- víkendového preventivního pobytu klientů centra s programem včetně zajištění autobusové dopravy  (6 000 Kč).

Díky Vaší pomoci tak budeme společně podporovat a rozvíjet místní komunitu a zlepšovat její životní podmínky. Podpora místních obyvatel má smysl. 

Již tradičně se v uplynulém týdnu komunitní pracovníci s komunitou zapojili do projektu Ukliďme Česko. Letos se sešlo více jak tři desítky lidí a udělali Borek zas o něco hezčí :) Velké díky všem zúčastněným. Je skvělé vidět, že lidem z Borku místo, na kterém žijí, není lhostejné. 

Pokud i Vám záleží na místě, ve kterém žijeme, na lidech, se kterými se denně potkáváme, podpořte náš projekt, podpořte Komunitní centrum Borek. 

Děkujeme :) 

Více informací o KC Borek najdete zde: https://www.facebook.com/Komunitn%C3%AD-centrum-Borek-750887588284951/





Založení výzvy

Bunkr, o.p.s.
Bunkr, o. p. s. je nestátní nezisková organizace fungující od roku 2003. Reagujeme na tíživé životní situace dětí, mladých lidí, doprovázíme je k dospělosti, podporujeme sociální vazby v rodině i komunitě. Děti a mladí lidé nám nejsou lhostejní. Díky, že Vám také ne.
Veškerá naše činnost je zaměřena na děti a mladé lidi, kteří se nacházejí v obtížných životních situacích nebo jsou jimi ohrožení. Bereme vážně je i jejich trápení a máme čas a chuť je vyslechnout a zabývat se jimi. Vytváříme přístupné, bezpečné a inspirativní aktivity. Také nám není lhostejné, jaké vyznávají hodnoty a kam směřují ve svém životě.

Naše služby a projekty: 
  • nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Klub Bunkr v Třinci, Bohumíně a Novém Jičíně,
  • terénní program Streetwork v 3nci,
  • Komunitní centrum Borek v Třinci,
  • program pro pěstounské rodiny,
  • hudební zkušebna Bunkryt, 
  • Studentský tym, Sousedské snídaně a další projekty. 
Více informací o naší činnosti najdete na www.bunkr.cz . 


Snad pomůžou 🙂

Dárce
300 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Bunkr, o.p.s., projekt: Bunkr, o.p.s.