František Havlík: Dárcovská výzva pro projekt Zdravotní klauniády pro děti

BĚHÁM SE ZDRAVOTNÍM KLAUNEM, PROTOŽE MI TO DALO DALŠÍ SMYSL

vybíráme od 2.4.2019
17 022 Kč
vybráno 108 % z 15 800 Kč

přispělo

21 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
BĚHÁM, ABYCH POZNAL SÁM SEBE. BĚHÁM, ABYCH V SOBĚ NAŠEL DISCIPLÍNU. BĚHÁM, ABYCH POSOUVAL SVÉ HRANICE. BĚHÁM, PROTOŽE ŽIVOT JE KRÁSNÝ A JÁ MÁM SPOUSTU ČASU O TOM PŘEMÝŠLET.

BĚHÁM SE ZDRAVOTNÍM KLAUNEM, PROTOŽE MI TO DALO DALŠÍ SMYSL.

Podpořte můj běh finančním darem a pomozte tak rozesmát hospitalizované děti!

Organizace Zdravotní klaun se tak nějak stala součástí celé naší rodiny. I díky ní si neustále připomínáme, jak důležité je rozdávat smích a podporovat něco smysluplného. Už jsou to 3 roky, co jsem se stal nadšeným ambasadorem této organizace. Nejen, že běhám pod barvami Zdravotního klauna a rozdávám radost malým dětem podél trati, ale zároveň jsem měl možnost poznat skvělé lidi z této organizace, kteří větu "pomáhejte smíchuplně" myslí opravdu vážně.
 
Jako "dobroběžec" poběžím pro organizaci Zdravotní klaun a prostřednictvím této výzvy se snažím získat finanční prostředky, díky kterým budou moci klauni bavit hospitalizované děti, aby jim pobyt v nemocnici alespoň trochu zpříjemnili. Měl jsem to štěstí, že jsem se takové jedné návštěvy v nemocnici s klauny mohl účastnit a zažít ten pocit bych přál každému z vás.

Běhám pro radost a pro kondici a letos jsem se rozhodl, že poběžím celou běžeckou sérii závodů RunCzech pro pocit z dobré věci:
Sportisimo ½ maraton Praha 6.4.,
Volkswagen maraton Praha 2RUN 5.5.,
Mattoni ½ maraton Karlovy Vary 18.5.,
Mattoni ½ maraton České Budějovice 1.6.,
Mattoni ½ maraton Olomouc 15.6.,
Birell běh Praha 7.9.,
Mattoni ½ maraton Ústí nad Labem 21.9.
a Liberec run 5.10.

Bylo by tedy úžasné, kdyby se mi podařilo z každého uběhnutého kilometru získat alespoň 100,- Kč, což představuje celkovou částku 15 800,- Kč
Proč 100,-kč? Za ty roky, co běhám v klaunském tričku a s červeným nosem, „rozdám“ zhruba stovku placáků s malými dětmi podél trati a pokřiky nadšených dětí „mami, tamhle běží klaun“ jsou pro mne ohromným motorem a podporou v závodech.  
Samozřejmě, čím víc se nám podaří vybrat, tím lépe :-).


V závěru bych chtěl poděkovat nejen všem, kdo mi pomohou tuto výzvu splnit, ale také organizaci Zdravotní klaun za možnost zrealizovat tuto výzvu a také celému týmu RunCzechu, že společně dělají z České republiky nejenom lepší místo k běhání, ale i lepší místo k životu.

Zdravotní klaun, o.p.s.
Naší nejvýznamnější a nejrozsáhlejší činností jsou klauniády pro děti. Potkáváte je jak na pediatrii, chirurgii, ale i na onkologii a JIPce. Dále doprovázíme děti na operační sál, navštěvujeme vážně nemocné děti v domácí péči, pro handicapované děti máme hudební představení Kutálka a pro dlouhodobě nemocné malé pacienty týdenní program Cirkus Paciento. Ročně tak realizujeme přes 3,5 tisíce akcí a potěšíme tak přes 70 000 nemocných dětí.

Zdravotní klaun je člověk s přirozeným klaunským nadáním, schopností improvizace, s vrozenou empatií a s hudebním talentem. Má kladný vztah k dětem a chuť se neustále vzdělávat. Navštěvuje děti v nemocnicích, a to víc než 300x za měsíc po celé české, moravské i slezské zemi! Samozřejmě že ne sám – v České republice je takových klaunů osmdesát šest.

Nemocnic, které klauni pravidelně navštěvují, je dvaašedesát. S každou z nich máme dlouhodobou smlouvu, která přesně stanoví den a hodinu, kdy klauni na návštěvu přijdou. Takže děti už předem vědí, kdy se na ně můžou těšit. To je důležité zvláště pro dlouhodobé pacienty, pro něž klauniády bývají jedním z mála světlých bodů jejich života s nemocí.

Váš dar je důležitý! Protože více než 83 procent našich finančních prostředků pochází od lidí, jako jste vy.

Pošlete svůj dar ještě dnes. Za nemocné děti, které pravidelně navštěvujeme, vám srdečně děkujeme!

Za rok 2018 bylo uskutečněno:
3 830 návštěv dětí v 62 nemocnicích ve 14 krajích celé České republiky


Fanousi, diky. Jsem rad, ze i ja muzu podporit dobrou vec.

Martin Cermak
555 Kč

Aspoň symbolicky 😊

Monika Muroňová
111 Kč

Posílám 1.111 důvodů k úsměvu:)

Libor Tomíček
1 111 Kč

Sice jsem zastance vnitriho usmevu, protoze sama se malo kdy umim usmat na svet, ale o to vic je fajn, kdyz to nekdo umi a podporuje tim dobrou vec. Keep smile a podpor to! :o)

Nikola Hercegová

Mám to štěstí, že mi Fanda rozdává úsměv každý den (a že s ním nešetří :-) ). Je pro mě ctí přispět na to, aby úsměvy měli na tváři i ti, co to potřebují nejvíc <3

Radka Havlikova
1 111 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Zdravotní klaun, o.p.s., projekt: Zdravotní klauniády pro děti