Viktor Davídek: Dárcovská výzva pro projekt Klub přátel TADY A TEĎ

Novoroční příspěvek pro Tady a Teď

vybíráme od 2.1.2019
4 400 Kč
vybráno 88 % z 5 000 Kč

přispělo

12 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Se začátkem novýho roku jsem se rozhodl místo předsevzetí, která většinou stejně nenaplním, udělat něco rovnou TADY A TEĎ - a to posílat aspoň malou částku Společnosti Tady a Teď, která pomáhá znevýhodněným rodinám se vzděláváním jejich dětí. Připojte se ke mně a přispějte taky (já vím, že je po Vánocích, ale tak klidně až po lednový výplatě ;-) jednou nebo i pravidelně (já jsem například nastavil trvalý příkaz), malou (nebo klidně i větší ;-) částkou, která vás nic bolet nebude, ale přitom pomůže tam, kde je to vážně potřeba. 
 Jde o děti a jejich vzdělání!
Já už dlouho pozoruju, že jedním z největších problémů naší český společnosti je vzdělávací systém - podfinancovanej, zkostnatělej, neefektivní, v lecčem jak za totáče, v lecčem jak za císaře pána. Těch problémů v tom systému je celá řada a bohužel to nevypadá tak, že se v nejbližší době dočkáme nějaký vlády, která by školství vzala skutečně za svojí prioritu a něco s tím udělala.

Když na někdy na školství a jeho problémy v rámci hospodských debat o politice přijde řeč, většina lidí se na tom se mnou shodne - školství je podfinancované, nemoderní atd. Co si ale většina lidí neuvědomuje, jak důsledky toho všeho dopadají nejvíc a nejsilněji na ty sociálně nejslabší. Jak my, kteří máme relativně silnější sociální zázemí, tím systémem tak nějak prolezeme - té nejšpinavější základce se nějak vyhneme, když už jsme přece jenom na nějakou šílenou chodili, tak jsme z ní brzo vypadli na gympl nebo nějakou tu střední školu, kde to bylo už o něco lepší, a pak i dál, dovzdělávali jsme se doma i jinde, cestovali jsme po světě atd. Ale představte si, jak by to asi bylo, kdybyste se narodili jako někdo jiný do úplně jiných podmínek - třeba jako páté dítě rodičům, co sotva vychodili základku a o cestování by si mohli nechat jenom zdát - o zodpovědnosti rodičů by se jistě mohlo polemizovat a nic není černobílý, ale dítě nikdy nemůže za to, kam se narodilo. A právě takovým dětem pomáhá Společnost Tady a teď. Takové děti doučují. Pomáhají jim dostat se a hlavně chtít se dostat na střední školy. A celkově jim pomáhají protloukat se tím světem a životem jak se dá, protože tu startovací čáru fakt nemáme všichni stejnou.

Společnost Tady a teď se touhle činností v Plzni zabývá už skoro patnáct let. Já se s těmi lidmi osobně znám, jednou z nich je moje přítelkyně Bára, a můžu upřímně říct, že se všichni snaží z plných sil a že to fakt má smysl a čím víc budou mít prostředků - i od vás, tím ten smysl bude větší.
TADY A TEĎ, o.p.s.
Od roku 2004 v Plzni pomáháme srovnávat startovní čáry dětí ze znevýhodněných rodin a řešit složité rodinné situace. Pomáhejte s námi a darujte TADY A TEĎ každý měsíc dvě stovky a více. Pravidelná podpora od Vás nám pomůže vytvořit pevnou platformu dárců a partnerů. Buďte hrdinové a hrdinky naší organizace!
Jsme TADY A TEĎ a již od roku 2004 pomáháme dětem i dospělým ze sociálně znevýhodněných rodin v Plzni. Podporujeme děti a jejich rodiny v překonávání bariér vedoucích k školním a pracovním neúspěchům tak, aby se úspěšně uplatnily na trhu práce a nebyly v dospělosti závislé na sociálním systému. Zároveň hledáme nápravu a řešení institucionálních selhání, která sociálnímu vyloučení napomáhají. Jako jsme to v posledních letech úspěšně dělali v případě dětských dluhů.

I MALÝ DAR JE PRO NÁS VELKOU PODPOROU.

Jelikož pečlivě plánujeme každý krok, část finančních darů směřujeme do provozu a rozvoje organizace. Co to obnáší? Zajišťujeme chod sociálních služeb a projektů, sháníme zdroje financování. Pro naše terénní pracovnice a pracovníky vytváříme podmínky hodné náročné práce. Při tom se nadále vzděláváme, abychom při práci s klienty byli schopni adekvátně reagovat na změny. Pravidelné dary nám dávají větší nezávislost, pomáhají udržovat vysokou kvalitu práce a naplňovat naše hodnoty a vizi. Podpořte práci, která slaví úspěchy. Práci se společenským dopadem. 

Je smutný, že zrovna tohle stát nezvládne, ale je hezký, že to někdo vzal za něj.

Ondřej Urban
500 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
TADY A TEĎ, o.p.s., projekt: Klub přátel TADY A TEĎ