Marie Pospíšilová: Dárcovská výzva pro projekt Nikdo by neměl být sám

Narozeniny pro dobrou věc

vybíráme od 8.1.2019
202 214 Kč
vybráno 202 % z 100 000 Kč

přispělo

39 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Kamarádi,
1. února oslavím kulaté narozeniny, bude mi 40 let. Opravdu nepotřebuji a ani nechci žádné dárky.  Pokud mi ale chcete vážně udělat radost a zároveň pomoci dobré věci, přidejte se k mé výzvě a přispějte na pomoc činnosti, které se dlouho věnuji a která má smysl a na rovinu stáří se nevyhne nikomu z nás.  
Před 10 lety měla Táňa sen a vybrala si pomoc seniorům jako své životní téma. Před cca. 6-ti lety nás s Tomášem Sedláčkem přizvala ke spolupráci. Byla to veselá akce Vypito ve Mlejně, kde umělci, zpěváci a ekonomové čepovali pivo a míchali drinky. Tato záležitost vynesla kromě spousty zážitků i krásných 80 000Kč. Společných akcí přibývalo, následovalo členství ve správní radě atd.atd. Dneska jsem hlavně nadšen z toho, co vidím, z toho co za námi zůstalo - Vy sdílíte naše příběhy, píšete, že se chcete stát dobrovolníky, podporujete nás finančně. To všechno napňuje naši vizi – Spokojení senioři, kteří žijí důstojně v domácím prostředí . 

Proto vás teď zvu, abyste se zapojili a jakoukoli částkou podpořili mou narozeninovou lednovou výzvu.

V prosincové výzvě vybrala Patricie Solaříková více než 100 000 a já pevně věřím, že se nenecháte/nenecháme zahanbit. Výnos půjde na konkrétní projekt a tím je Doma bez obav. Všeobecně známá Ježíškova vnoučata ukázala, že senioři mají různá přání, ale většinou nejsou materiální. Oni nejvíce ocení osobní kontakt, návštěvu, pomoc s úřady, zájem apod. A to nejen jednou za rok na Vánoce. Proto má výzva směřuje k vybrání částky, která zaplatí ďábelských 666 hodin domácí péče o seniory, kteří žijí doma sami a nemají nikoho, na koho se obrátit.
Děkujeme vám všem.

Nadace Krása pomoci
Také si myslíte, že by nikdo neměl být sám? Tak podpořte a sdílejte naši vizi. Naší vizí jsou spokojení senioři, kteří žijí důstojný život doma. Nabízíme proto individuální péči, oporu a pomoc všem, kteří to potřebují. Vysvětlíme možnosti, obstaráme pomůcky, zařídíme asistenci, představíme služby, které seniorům umožní důstojný život doma. Prolomíme tak začarovaný kruh, ve kterém služby sice existují, ale senioři o nich nevědí nebo o ně neumějí požádat. Seniory, kteří trpí samotou, také propojíme s našimi dobrovolníky, kteří s nimi tráví čas. Pokud 5 lidí zadá trvalý příkaz na 500 Kč měsíčně, znamená to celý den péče, společnosti a opory, což často stačí k tomu, aby člověk mohl žít doma a důstojně a nemusel předčasně do ústavní péče.
Jeden den koordinátorky péče stojí přibližně 2500 Kč. Za tu dobu může pomoct jednomu seniorovi se vším, co za celý měsíc potřebuje, nebo navštívit a pomoct více lidem.

Pokud si nastavíte pravidelný příkaz a budete posílat 500 Kč pravidelně každý měsíc, je to pro nás vlastně dvojitá pomoc. Díky pravidelným dárcům totiž dokážeme snáze plánovat naše aktivity dopředu a máme jistotu, že můžeme o daného seniory pečovat celý rok a být mu k ruce, když bude potřebovat.

Happy bday

Stepan & Karla
20 000 Kč

Krásné narozeniny Carlosi

Dan a Petra Mikesovi
2 000 Kč

Na dobré věci!

Helena Horská
3 000 Kč

Ahoj Honzo, vsechno nejlepsi! Dobrej napad s darkem, s timhle se do BL pujde velmi snadno a jeste navic i dobrym pocitem. Tak hlavne abychom sli s dobrym pocitem i odtamtud 😂

Tomík
5 000 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Nadace Krása pomoci, projekt: Nikdo by neměl být sám