Daniela Jíchová: Dárcovská výzva pro projekt RODINNÉ CENTRUM KRUMLÍK

VÁNOČNÍ VIDINA PECE

vybíráme od 29.10.2018
53 884 Kč
vybráno 121 % z 44 444 Kč

přispělo

27 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Keramický kroužek je jednou z celé řady činností, které pro děti v Českém Krumlově zajišťuje Rodinné centrum Krumlík. A je hojně vyhledávaný. V Rodinném centru však nemáme vlastní vypalovací pec. Pomůžete nám ji pořídit? 
Dosud jsme keramické výrobky převáželi k soukromníkům či jiným organizacím. To už ale nelze. Výrobků je čím dál víc, při převozu se občas nějaký poničí, což děti dost mrzí.
Pořídit si vlastní pec však není úplně levné. Vypalovací pec, kterou jsme pro potřeby Rodinného centra po konzultaci s odborníky vybrali, přijde na více než 40 tisíc korun. Protože na provoz a programy Rodinného centra musíme zajistit ročně 1,2 milionů korun, na pec už nezbývá.

A tak se vedení obecně prospěšné společnosti ICOS, která Rodinné centrum provozuje, rozhodlo podpořit své kolegyně a děti z Rodinného centra.
Tentokrát ne přímo penězi, ale vkladem pro mnohé z nás nemalým: osobním nasazením při nezpochybnitelně vrcholně uměleckém vyjádření našeho přání. 
To zní: Oželíme letos dárky k Vánocům. Místo toho chceme společně keramickou pec do Rodinného centra Krumlík.
SPOLEČNĚ JSME PRO VÁS NATOČILI KRÁTKÝ, JAK VĚŘÍME, DECHBEROUCÍ FILM: VÁNOČNÍ VIDINA PECE

Přispějete i vy? Díky vypalovací peci budeme moci rozšířit naše keramické aktivity, rozšířit kapacitu kroužku pro děti. Tvoření z keramické hlíny chceme využít i při práci se seniory a dětmi s postižením. Zájem je i o kurz pro dospělé.


A jako obvykle nechceme vaši podporu zadarmo: :)
  • Každý, kdo přispěje částkou větší než 199 Kč, si může na vánočním jarmarku dne 15. 12. 2018 v Rodinném centru Krumlík zdarma vyrobit keramické ozdoby na vánoční stromeček. 
  • Každý, kdo přispěje částkou 1000 Kč a vyšší, dostane navíc 20% slevu na kurz keramiky pro děti nebo dospělé v roce 2019 a láhev šampaňského k tomu. Navíc v případě zájmu obdrží i fotografii hlavních protagonistů filmu, s věnováním a podpisem! Nemine vás také pozvání na naši tradiční snídani v trávě, kterou na počátku léta pořádáme pro naše podporovatele a dárce. 
  • První dárce, který uhodne, jakým skvostem filmové kinematografie bylo naše video inspirováno, získá vstup do Volné herny v RC Krumlík zdarma, nebo láhev šampaňského, dle osobních preferencí. Navíc připadne tomuto dárci možnost společné fotografie s hlavními protagonisty videa a účast na natáčení našeho dalšího videa.  Název filmu stačí napsat do komentáře, který se vám zobrazí v dárcovském systému při vkládání daru.
Za všechny dary děkujeme! 

ICOS Český Krumlov, o.p.s.
Rodinné centrum Krumlík funguje od roku 2011 pod neziskovou organizací ICOS Český Krumlov, o.p.s. Provozujeme dětskou skupinu jako doplněk k nedostatečné síti mateřských škol. Zajišťujeme obrovskou škálu volnočasových i vzdělávacích aktivit pro děti i rodiče, pořádáme příměstské i pobytové tábory. Každý rok využijí služeb a aktivit RC stovky rodin.

Rodinné centrum Krumlík působí na největším českokrumlovském sídlišti Mír. Staráme se o děti od prvních krůčků až po práh dospělosti.

  • Péče o děti v rodinném centru - tzv. dětská skupina - každý všední den 7 až 15:30
  • Kroužky pro děti - tvořivé, hudební, pohybové, ...
  • Příměstské i pobytové tábory - každý rok několik témat pro různé věkové skupiny dětí, tábory pro děti s problémy v chování a klienty Podpory rodin a dětí
  • Semináře, kurzy - témata jako péče o děti, pedagogika, psychologie, nové přístupy ve výchově či rozvoj osobnosti rodiče
  • Cvičení pro děti, maminky po porodu
  • Poradenství
  • Volná herna v prostorách rodinného centra
  • Volnočasové akce pro děti a jejich blízké (Pohádkový les, ICOSí slavnost - dětské odpoledne, rodinný běh v rámci Krumlovské 11, ...)



http://krumlik.krumlov.cz

Zajištění provozu a aktivit Rodinného centra stojí v posledních letech více než 3 mil. Kč. Tržby od uživatelů služeb (dětská skupina, tábory,...) činí cca 1,1 mil. Kč. Dětská skupina je dofinancována MPSV ČR (cca 1,5 mil. Kč), zbytek prostředků si musíme každoročně zajistit z dalších zdrojů (obce, kraj, dotace MPSV, nadace, individuální dary). Každý dar pomáhá zkvalitňovat a rozšiřovat nabídku služeb či nutnou obnovu vybavení. Za každý dar děkujeme!
Dětská skupina Rodinného centra Krumlík je držitelem Značky kvality. Certifikát Značka kvality udělilo našemu RC na základě hloubkového auditu MPSV ČR v listopadu 2021.

Zřizovatel Rodinného centra ICOS Český Krumlov, o.p.s. je držitelem Značky Spolehlivosti, kterou obdržel koncem roku 2021 a ICOS se tak zařadil ke 24 organizacím v ČR, které prošly nezávislým hodnocením a mohou se pyšnit titulem “Prověřená veřejně prospěšná organizace”.

Značka potvrzuje dárcům i veřejnosti spolehlivost organizace i z hlediska hospodaření s financemi.


Ahoj všichni, moc vám všem fandíme! :o)

Eliška a Míra Marianovi

Šťastné a veselé :-)))

Květa Valčuhová
444 Kč

No Ondřeji Bartoši, to byla rychlost. Správně, film duch. Už ti dlužím, Ondřeji, nejen vínko, ale i šampaňské:). Nechceš-li šampaňské, můžeš mít ale také vstup do Volné herny v RC Krumlík zdarma, nevím však jestli využiješ:). Na společné fotografii a dalším se domluvíme. Díky za dar.

Patrick:)
1 000 Kč

Inspirováno filmem Duch?

Ondřej Bartoš
499 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
ICOS Český Krumlov, o.p.s., projekt: RODINNÉ CENTRUM KRUMLÍK