Daniel Marek: Dárcovská výzva pro projekt Na chvíli jen rodičem

Cesta domů za Kometou 2018

vybíráme od 15.9.2018
24 219 Kč
vybráno 81 % z 30 000 Kč

přispělo

24 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Pochod z Třince do rodného Brna, ke stadionu Komety. 250 km za 5 dní. A hlavně na podporu hospicu Dům pro Julii.
Jako brněnský rodák jsem dlouhodobým fanouškem hokejového klubu Kometa Brno. Je to pro mě celoživotní pouto a i když už více než 10 let bydlím v Praze, žádný jiný hokejový klub u mě nemá šanci. Proto jsem si v březnu 2017 před začátkem play-off dal závazek, že jestliže Kometa získá po dlouhých desítkách let titul, musím to oslavit taky něčím velkým.  A protože rád chodím, napadlo mě, že se vydám pěšky z Prahy do Brna před DRFG arénu. Tento závazek se mi podařilo v září 2017 splnit, více najdete zde (https://www.darujme.cz/vyzva/1200251).
 
 V letošním roce se Kometě podařilo titul obhájit, čímž se stala v počtu mistrovských titulů historicky nejúspěšnějším hokejovým klubem u nás. To přece stojí taky za oslavu! Proto jsem se rozhodl letos pro zřejmě ještě náročnější výzvu. Tentokrát urazit cestu z Třince (finálového soupeře Komety) do Brna. A abych nešlapal pro nic za nic (a nedal se tak levně :-)), po loňské výborné zkušenosti jsem se rozhodl opět založit dárcovskou výzvu, tentokrát ve prospěch dětského hospice Dům pro Julii. Jedná se o první dětský hospic u nás, jehož smyslem je pomáhat rodinám s péčí o nevyléčitelně nemocné děti. A pokud je na jejich cestě životem čeká už jen pár kroků, hospic usiluje o to, aby je prožily co nejlépe. Výtěžek této výzvy půjde na podporu projektu Na chvíli jen rodičem. Za každou vybranou korunu sám přihodím dalších 25 haléřů, až do výše 5000 Kč. Čím víc se vybere, tím více dětem Dům pro Julii pomůže, tak se nenechte omezovat :-).

Termín pochodu jsem naplánoval na třetí zářijový týden. Délka trasy po turistických cestách je asi 250 km, které bych chtěl ujít za 5 dní. Výhodou i nevýhodou je, že půjdu přes Beskydy, tedy krásnými horami, ovšem budu muset zvládnout taky slušné převýšení (přes 7 km). Vyrazím v úterý 18. září a po trase Třinec - Bílá - Vsetín - Malenovice - Napajedla - Vyškov plánuji dojít v sobotu 22. večer do Brna. Podrobnosti o průběhu cesty budu publikovat na facebooku ...
https://www.facebook.com/events/324592121451991/?ti=cl


V sobotu se pak solidárně přidá i kamarád Martin s jeho výzvou - na kole z Prahy do Brna.  Má stejný cíl a to pomoci projektu Dům pro Julii. Více najdete také v jeho FB výzvě: https://www.facebook.com/events/487405965099779/

 Díky za Vaši podporu, budeme to potřebovat :-)
 Dan

Dekuju vsem za podporu. Opravdu byla znat a hodne mi pomohla ... kdyz uz jsem vymyslel takovou silenost, tak jsem ji musel dotahnout do konce i kvuli vam a hlavne pro Julii. Vycerpany, lehce poskozeny, ale stastny jsem uspesne dorazil do cile dle planu. 

Založení výzvy

Dům pro Julii, z. ú.
Dlouhodobá péče o nevyléčitelně nemocné dítě je velmi náročná psychicky i fyzicky. Naše pečovatelka a zdravotní sestra dochází do rodin pomáhat s péčí. Dopřejme společně pečujícím chvíli odpočinku.
Kanyla, PEG, tracheostomie, DUPV, odsávačka, polohování, ... Výrazy lékařů a zdravotních sester? Omyl. Rodiče pečující o nevyléčitelně nemocné dítě v domácím prostředí jsou nuceni osvojit si mnoho zdravotnických výrazů a úkonů. Péče je vyčerpávající, rodiče se ocitají v sociální izolaci, často na pokraji finanční nouze. Jediná šance na odpočinek a nabrání sil do další péče je přenechat na chvíli péči někomu jinému. Ale komu?

Dům pro Julii nabízí podporu a pomoc rodinám s nevyléčitelně nemocnými dětmi a mladistvými. Vybrané finanční prostředky putují na úhradu odměn pro pečovatelku a zdravotní sestru tak, aby mohla být tato služba poskytována rodinám bezplatně či s minimální finanční účastí. Každých 500 Kč znamená darování až pěti hodin pro odpočinek, zařízení nezbytných záležitostí, dvou hodin jen pro sebe sama, pro rozvíjení partnerského života, dvě hodiny strávené s dalším dítkem. Pro mnohé samozřejmost, pro některé nedosažitelný "luxus".

Děkujeme za podporu a umožnění pečujícím být "Na chvíli jen rodičem". 

Skvělý nápad :-)

Dárce

Daniel, I wish you interesting new experiences and a safe way! Best regards Carsten

Carsten Hoelsken
30 €

Drzime palce! Pocasie ti vyjde krasne, tak nech sa lahko slape!

Stanislava Hřebíčková

Hi Daniel,
best wishes for your walk and good luck raising a lot of money for your project.
I love the idea and I am happy to support it.

Antonia

Hodně krásných zážitků, hezkého počasí a málo puchýřů na tvé cestě :-)

Daniel Marek
200 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Dům pro Julii, z. ú., projekt: Na chvíli jen rodičem