Lenka Pánková: Dárcovská výzva pro projekt Podpora otevřené společnosti

Slavíme 14. narozeniny! Zn. Bez odpadu.

vybíráme od 3.9.2018
7 093 Kč
vybráno 25 % z 28 000 Kč

přispělo

16 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Naši drazí příznivci,
mohlo by se zdát, že ARPOK je se svými čtrnácti roky na krku ještě pořád v pubertě, ale opak je pravdou! Vaše oblíbená olomoucká vzdělávací organizace má za sebou desítky úspěšných projektů a přes tisícovku spokojených spolupracujících učitelů. Taková dobrá práce se musí pořádně oslavit, a to ne jen tak. 
Protože máme rády výzvy, rozhodly jsme se letos pro netradiční formu a vyzýváme samy sebe zredukovat náš odpad.  Přidejte se k nám na cestě za životem bez odpadu, podpořte nás i tuto myšlenku samotnou! 

Míříme na částku 28 000 Kč, které poputují na podporu naší činnosti. Chystáme spoustu novinek (vizte níže).

28 000 Kč = 2 x 14 úspěšných let ARPOKu

Chceme zde pro vás být nadále, a to minimálně dalších krásných čtrnáct let! Symbolická tisícovka na 1 rok fungování. Pokud získáme více, zlobit se nebudeme.

Kdo jsme?
Většinu našeho času věnujeme školám. Pro žáky realizujeme výukové programy, tematické dny, pro pedagogy vydáváme metodické materiály a pořádáme semináře. Témata jsou různá – stereotypy a předsudky, klimatická změna, chudoba, migrace, odpovědná spotřeba a mnohé další. Pomáháme učitelům bez zábran mluvit se svými žáky o aktuálních tématech dnešního světa. Jednoduše řečeno usilujeme o otevřenou a tolerantní společnost a aktivní zapojení lidí do dění kolem sebe.


Proč zero waste* a proč teď?
Pozorně sledujeme dění okolo sebe a v boji s odpadem jsme se postavily za „konec doby plastové“. Od září nabízíme školám tři nové výukové programy na téma plastů, udržitelné módy a plýtvání potravinami. Důraz klademe na zodpovědnou spotřebu každého z nás.  Zároveň se snažíme tato témata podpořit také vlastní udržitelnou kolekcí, kterou zahájíme prodejem látkových pytlíků na bezobalové nákupy na našem e-shopu (https://arpok.cz/shop/bez-obalu/). V neposlední řadě chceme my samy jít příkladem.

Na co se můžete těšit?
14 dní bez odpadu = 14 skvělých tipů pro začátečníky i pokročilé zero waste nadšence 

Eliminovat odpad v domácnosti je začátek. My jsme připravené posunout tuto myšlenku dále i na pracovišti. Vzít si oběd do vlastní krabičky už pro nás není žádná novinka, takže se můžete těšit na alternativní způsoby úklidu kanceláře, nové recepty na občerstvení u porady nebo na tipy, jak změnit šatník a neutratit ani korunu. Každý den vás budeme informovat o tom, jak nám to jde. I narozeninový dort bude. A jestli bude také zero waste? Nechte se překvapit!

Sledovat nás můžete zde… Stay tuned!

Holky z ARPOKu :-)

Lenka, Adéla, Lenka, Zuzka, Dominika, Anička a Kačka

P.S.: Z dárců vylosujeme jednoho, který obdrží naši sadu látkových pytlíků pro bezobalové nakupování!

PS.2: A aby toho nebylo málo, připojily jsme naši výzvu k Týdnu bez odpadu 2018!



_______________________________ 

*zero waste = život bez odpadu, respektive život s minimem odpadu

Děkujeme všem dárcům - další zerowaste tip pro podzimní dny jako je ten dnešní můžete sledovat zde.

Látkové pytlíky pro bezobalové nákupy jsou tu - https://arpok.cz/shop/bez-obalu/ - jeden z dárců se už může těšit!

Založení výzvy

ARPOK, o.p.s.
Přinášíme do škol aktuální témata dnešního světa (migrace, chudoba, klimatické změny, aj.). Naším cílem je vytvářet aktivní, respektující a otevřenou společnost, která vnímá propojenost a komplexnost světa. Pořádáme semináře pro učitele, výukové programy pro žáky a besedy pro veřejnost.
Od roku 2004 přinášíme do škol aktuální témata dnešního světa (migrace, chudoba, klimatické změny, aj.). Naším cílem je vytvářet aktivní, respektující a otevřenou společnost, která vnímá propojenost a komplexnost světa. Je to běh na dlouhou trať, ale jsme přesvědčení, že to má smysl. Chceme žít ve společnosti, kde se cítíme dobře, kde jsou lidé ohleduplní a nebojí se udělat něco pro druhé.

Dosáhnout toho chceme prostřednictvím vzdělávání. Pro učitele pořádáme semináře o nových trendech ve výuce citlivých témat. Učíme je, jak tato témata s žáky komunikovat, kde si vyhledat relevantní a objektivní informace.  S žáky se o těchto tématech bavíme v rámci výukových programů a tematických dní. Pracujeme i s širokou veřejností, které přinášíme aktuální informace o dění ve světě. Pořádáme besedy se známými novináři, nebo lidmi, kteří se účastnili humanitárních misí v cizině.  Při své práci klademe velký důraz na kritické myšlení a otevřenost mysli.



Doposud jsme zrealizovali přes 1200 výukových programů, kterých se zúčastnilo více než 27 000 žáků a studentů, a proškolili 2300 učitelů během více než 100 seminářů. Pro širokou veřejnost jsme uspořádali více než 120 besed o aktuálním dění ve světě, kterých se zúčastnilo přes 6000 posluchačů.

Pomozte nám i Vy, vyplatí se to!

Děkujeme!

Najděte si chvilku a podívejte se na náš web, abyste viděli, na čem pracujeme:

www.arpok.cz

ARPOK – vzdělávání, které přináší jiný pohled na svět.

Hodně štěstí!

Hana Kujalová
100 Kč

všetko najlepšie, milý ARPOK! želám veľa ďalších úspešných rokov :)

Lenka
500 Kč

Velmi sympatická výzva! Díky za inspiraci - a držím palce k dosažení celkové částky!

Kateřina Štěpničková

Držím palce do dalších 14 let

Jiří Panek
777 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
ARPOK, o.p.s., projekt: Podpora otevřené společnosti