Petra Vymětalíková: Dárcovská výzva pro projekt Podpora otevřené společnosti

Ze Smrku na Sněžku

vybíráme od 24.5.2018
20 200 Kč
vybráno 101 % z 20 000 Kč

přispělo

47 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
70 km. Pěšky. Najednou. A pro dobrou věc. 
Je o mně známo, že ráda chodím pěšky. Každý rok přidám do sbírky jeden dlouhý pochod. Loni to byla krásně kulatá stovka… a co letos? Navyšování počtu kilometrů mi už nedávalo smysl, takže jasná volba: těžší terén! A proč si neprojít v kuse Jizerky a Krkonoše:-)?
 
Vyrazím v pátek 8. června večer ze Smrku v Jizerských horách a půjdu, dokud nespatřím Poštovnu na Sněžce.

Opět se ke mně na cestu přidá pár kamarádů, protože ve skupině se přece jen šlape mnohem lépe. 
 
Chci do toho jít, i když jsem toho letos nachodila žalostně málo a terén Jizerek ani Krkonoš nedá nic zadarmo - jednoduše mě baví chodit, být v přírodě, užívat si nočních zvuků v přírodě a tak trochu zkoumat i své vlastní hranice.

Ráda bych svou osobní výzvu spojila i se svou oblíbenou neziskovkou z Olomouce -  ARPOK je pro mě srdcová záležitost, působila jsem tam už během studií a byla to má první „dospělácká“ práce. Věřím jim a vím, že práce, kterou v globálním rozvojovém vzdělávání dělají s učiteli a žáky na školách či veřejností má obrovský přínos. 
 
Váš příspěvek půjde na realizaci besed pro veřejnost o aktuálních globálních a společenských výzvách a rozvojové spolupráci. Akce pomáhají utvářet otevřenou a respektující společnost.  
 
Hurá do toho. 

Díky!
 

Petra
 
Jedna cílová z loňska i s vytouženou tuchlovickou zmrzlinou:-)

P.S. Samozřejmě se můžete k mému pochodu také přidat, budu moc ráda!

ARPOK, o.p.s.
Přinášíme do škol aktuální témata dnešního světa (migrace, chudoba, klimatické změny, aj.). Naším cílem je vytvářet aktivní, respektující a otevřenou společnost, která vnímá propojenost a komplexnost světa. Pořádáme semináře pro učitele, výukové programy pro žáky a besedy pro veřejnost.
Od roku 2004 přinášíme do škol aktuální témata dnešního světa (migrace, chudoba, klimatické změny, aj.). Naším cílem je vytvářet aktivní, respektující a otevřenou společnost, která vnímá propojenost a komplexnost světa. Je to běh na dlouhou trať, ale jsme přesvědčení, že to má smysl. Chceme žít ve společnosti, kde se cítíme dobře, kde jsou lidé ohleduplní a nebojí se udělat něco pro druhé.

Dosáhnout toho chceme prostřednictvím vzdělávání. Pro učitele pořádáme semináře o nových trendech ve výuce citlivých témat. Učíme je, jak tato témata s žáky komunikovat, kde si vyhledat relevantní a objektivní informace.  S žáky se o těchto tématech bavíme v rámci výukových programů a tematických dní. Pracujeme i s širokou veřejností, které přinášíme aktuální informace o dění ve světě. Pořádáme besedy se známými novináři, nebo lidmi, kteří se účastnili humanitárních misí v cizině.  Při své práci klademe velký důraz na kritické myšlení a otevřenost mysli.



Doposud jsme zrealizovali přes 1200 výukových programů, kterých se zúčastnilo více než 27 000 žáků a studentů, a proškolili 2300 učitelů během více než 100 seminářů. Pro širokou veřejnost jsme uspořádali více než 120 besed o aktuálním dění ve světě, kterých se zúčastnilo přes 6000 posluchačů.

Pomozte nám i Vy, vyplatí se to!

Děkujeme!

Najděte si chvilku a podívejte se na náš web, abyste viděli, na čem pracujeme:

www.arpok.cz

ARPOK – vzdělávání, které přináší jiný pohled na svět.

Ahoj Petro! I wish you the best of luck in your way to Smrk mountains. They should be amazing. Please send me one picture of it.
I send you a big hug from Honduras.
The best! :-)

Monica Aguilar
400 Kč

Péťo, jsi nej!

Pavla Jenková
200 Kč

Ať to šlape, Petro. A pozdravuj Krakonoše ;-)

Kristýna
300 Kč

Užijte si horskou túru! :)

Lenka

Péťi, krásně si to užij(te). Přeju spoustu radosti na cestě! :)

Jarmila

Držím palce! A moje nohy ťapou s Tebou :)

Lenka Mařincová
500 Kč

Sice v práci, ale na dálku vás Peti podpořím! Třeba příště budu moct jít taky. Příjemné zážitky, Terka

Tereza Inková
500 Kč

Péťo, šťastnou cestu! Přeju nohy bez puchýřů a hodně dárců!

Martina Vaňková
300 Kč

Petro, jsi skvělá. Budeme ti držet palce z Vídně. R.

Růžena Beenšová
300 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
ARPOK, o.p.s., projekt: Podpora otevřené společnosti